Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért a nő joga dönteni az...

Miért a nő joga dönteni az abortuszról? Nekem miért nincs beleszólásom?

Figyelt kérdés

Barátnőmnek abortusz lesz szerdán. Én szerettem volna a babát, anyagilag jól állunk, szülőktől külön élünk.

Így hogy ő akarja már rendben is van?

Bezzeg ha egy férfi mondja, akkor ő egy szemét, gerinctelen dög....

2012. szept. 17. 11:29
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
84%

14es! Szerencsés a gyermeked, hogy meggondoltad magad a terhesség alatt, de sok olyan nő van akinél ez nem történik meg. Ezért is van a sok csecsemőgyilkosság, de persze ott komoly mentális zavarokról van szó. Az én anyám nem gondolta meg magát, nem akart még szülés után sem, igaz nem dobott a kukába, de elég rossz volt így felnőni, nem kívánnám másnak.

Kérdező: A legtöbb férfinak (sajnos vagy sem) csak másodlagos a szerepe a gyermeknevelésben. Egy anya onnantól anya, hogy meglátja a poztív tesztet, az apa onnantól apa, hogy megszületik a gyermeke.

Ha a párod szeretné ezt a gyermeket, de te nem, akkor ugyanilyen érzései lennének, mint neked most. Mindegy, hogy melyik fél nem akarja a babát, az a másiknak ugyanolyan rossz, nemtől függetlenül.

Ha szereted a párodat, akkor nem gondolod róla azt, amit szerinted a férfiakról gondolnak fordított esetben.

Joga van ehez a döntéshez, mivel az ő teste, és amíg nem voltam terhes el sem tudtam képzelni, hogy ez az egész mivel is jár. Már eltudom, mert átéltem. Te nem fogod. Ez a különbség.

Amikor megtudja egy nő, hogy terhes, már javában működésbe léptek a hormonok, ezért sem tudja sok nő elvetetni a babát, mert előjön az anyai ösztön, azán később (jó esetben) úgy érzi, hogy jól döntött, de akkor már ott van előtte a pici, hogy is bánhatná meg... A te párod a hormonok ellenére sem akarja a babát, szerintem megfontolt döntést hozott, amit el kell fogadnod. Bármelyik pillanatban meggondolhatja magát szerdáig, de sajnos nemhiszem, hogy a te beleszólásod miatt döntene így.

2012. szept. 18. 10:47
 22/36 anonim ***** válasza:
0%

Igaz nem ismerjük a Kérdező és a párja közötti kapcsolatot, de miért ne hallgathatna a Kérdezőre a párja, mintha nem is tudom én kije volna. Basszus az a gyerek a férfié is. Annyira oda van sok nő azzal, hogy jajj milyen a terhesség, meg jajj, bajlódnia szüléssel, meg utána éjszakázni. Igen semmi nem könnyű. Nekem a terhesség, vagy inkább áldott állapot életem legszebb időszaka volt, és szerintem sokan állítanák ugyanezt rajtam kívül is. Igaz lehet, h vkinek problémásabb, de azért az esetek nagy többségében nem olyan rettenetes a várandósság. Tisztelet a nagyon nagyon kevés kivételnek, szerintem az abortuszra menő nők nagy részének a legegyszerűbb arra hivatkozni, hogy az ő teste. De a hasában az már egy emberi élet, mégha csak kezdetleges is. Ez az emberi élet arra vár, h megszülethessen, és pont az taszítja el magától, akitől a legnagyobb biztonságot reméli.

Szóval kedves kérdező, nem ismerem a kapcsolatotokat, de normális esetben lehetne beleszólásod, mondd el neki, h milyen testi lelki következményekkel járhat az abortusz. Hány nő szinte beleőrül, h nem tudja visszaforgatni az időt!

Remélem sikerül megbeszélnetek!! Sok sikert!!

Én személy szerint, ha nagyon hajthatatlan, ott hagynám!

2012. szept. 18. 22:47
 23/36 anonim ***** válasza:
0%

jól írsz, 22-es! ez a "nő teste" meg egy nagy tévedés, mintha egy kelés vagy daganat lenne, amit a nő teste termel ki, és amit el kell távolítani, mert kóros.., és nem két szerelmes együttlétéből fakadó új élet lenne..

a legszebb, legönzetlenebb dolog-életet adni, a női lét legmagasztosabb hivatása - ha nem szívleli meg a kérésed, én is elküldeném

2012. szept. 18. 23:21
 24/36 anonim ***** válasza:
3%
A helyedben azonnal szakítanék vele. 28 éves nő létére elvetetni a babát? Meddig akar még "élni"? Hány év szórakozást ér meg egy kisbaba élete? 5-6 évért öli meg? Vagy egyáltalán nem akar szülni? Döbbenet...
2012. szept. 19. 11:41
 25/36 anonim ***** válasza:
Na mi lett? Megcsinálták az abortuszt?
2012. szept. 19. 19:58
 26/36 anonim ***** válasza:
75%

Miert furcsa, hogy 28 evesen nem keszult fel ra lelkileg. En 30 eves elmultam, mikor eloszor eszembe jutott. Addig el sem tudtam kepzelni.

Meg persze kellett hozza az a ferfi, akinek szivesen szulnek...

2012. nov. 1. 09:34
 27/36 anonim ***** válasza:
12%

Az egy dolog, hogy kinek mi jut eszébe, és mikor. Természetes, hogy van aki csak 35 évesen akar gyereket. Na de könyörgöm, 28 évesen abortusz? Miért, mert még vagy 4 évig nem szeretne gyereket? Nem 16 éves könyörgöm! Azért, hogy még 4 évig hawajozhasson, meggyilkol egy magzatot? 4-5 évvel kevesebb szabadságot nem ér meg egy kisbaba élete? Ezen hogyhogy csak én vagyok fennakadva? Az más, ha 15 évesen véletlenül becsúszik... Igaz akkor is marha nehéz eldönteni, de még megérti az ember, na de 28 évesen? Mi lesz, amikor szembesül vele, milyen hamar elszaladt az az 5 év, amit még szórakozni akart, vajon akkor is úgy látja-e, hogy megérte? A férfiról nem is beszélve? Hogyan szül neki 5 év múlva gyereket? Beteg... Áhhh... Elképesztő...

25 F

2012. nov. 2. 17:56
 28/36 kürasszír ***** válasza:
Ausztráli Victoria államában a nők egészen a születésig megszakíttathatják a terhességüket, akkor is ha mind ők mind a magzat teljesen egészségesek, ezt 2008-ban engedélyezték. a nő teste feletti önrendelkezési joga korlátlan lett. Új-Zélandon és más ausztrál szövetségi államokban is azért küzdenek az extrém feministák, hogy bármilyen indokkal, vagy indok nélkül abortálhassanak a születésig. Eddig közel 200 olyan abortusz volt 24.-32. hét között ahol csak a csaj gondolta meg magát, semmi más komoly ok és irány a műtő. A csúnya Angliában egy nő meg 8 év fegyházat kapott, mert tablettával elhajtotta a 32. hetes egészséges magzatát.
2012. dec. 7. 22:07
 29/36 anonim ***** válasza:
94%

Ha pedig akaratod ellenére akarná megtartani a babát, akkor megint csak egy utolsó szemét dög lenne a nõ...

Úgy látszik neked akkor jó csak, ha a te akaratod szerint történnek a dolgok...

Egyébként szerintem csak nem biztos a kapcsolatokban. Neked nem akar szülni. Hozzáteszem megértem...

2012. dec. 8. 08:37
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, te is egy olyan alja dög vagy, mint a kérdező párja. Te érted meg, ha nem kell a nőnek? Te beteg vagy. Milyen világban élünk, te jó isten...
2012. dec. 8. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!