Sok szülő miért terheli le ennyire a gyerekét? Vagy én vagyok maradi, hogy feleslegesnek tartom a heti 4 szakkört?
Egyébként tudjátok, hogy ez a sokak által leszólt Ringató mi? Ez egy olyan félórás foglalkozás, amin népi mondókákat, dalokat és kis játékokat tanulnak az ANYUKÁK, amiket otthon tudnak játszani a gyerekekkel. A kicsiknek semmiben nem kell részt venni, amiben nem akarnak, nyugodtan rohangálhatnak, játszhatnak egymással.
Aki olyan szerencsés, hogy rengeteg mondókát és játékot tud fejből, az örüljön, de aki esetleg nem, az szerintem nem baj, hogy megtanulja.
A "mi is felnőttünk nélküle" - kérdéshez meg: igen, felnőttünk. Igaz, hogy ezek nem létfontosságú dolgok, de mértékkel alkalmazva igenis jók. Anyu és anyósom például egyetértettek abban, hogy ha annak idején lett volna ringató, biztos kipróbálták volna. Sőt, minket anyu mindenáron rá akart beszélni a babaúszásra is, de ahhoz nekem nem volt kedvem.
12-es vagyok. Szerintem ez nem arról szól, hogy a gyerek 5 évesen nyelvvizsgázni fog meg olimpiai bajnok lesz. Legalábbis én nem hiszem ezt :-)
De ilyen korban hamar változnak az igények. Lehet, hogy mire oviba megy mi is kipróbálunk 5-7 foglalkozást, de ez nem azt jelenti hogy heti 5x viszem.
Az is igaz, hogy sajnos a korábbi baráti, munkatársi kör "kirekeszti" a kismamákat és emiatt az anyukák új emberek felé fordulnak.
Nekünk kellett vinni gyógytornára, na az viszont engem is felháborított hogy sokan az orvosok, védőnő véleménye ELLENÉRE cipelik a gyereket, mert "manapság mindenki jár". Hát nem láttam olyan gyereket, aki nyugodtan viselte a foglalkozásokat, a legtöbb torkaszakadtából üvöltött. De anyuka elmondhatja, hogy oda is vitte a gyereket :-(
"szidjuk a "szakkörösöket" "
Vagy talán a heti 8 szakkörös anyukákat nem értjük... ennyit a sarkításról. Senki nem azt mondta, hogy mindez felesleges, a gyerek túlterheltségéről van(volt) szó, nem arról, hogy az iskolán kívül a gyerek sehova se járhat. Ha irigy lettem volna, kikönyörögtem volna, hogy én is mehessek. Ha egy anyuka irigy, akkor fogná a kicsinyét, és vinné. Nagyon könnyű bárkire ráfogni, hogy irigy, akkor is, ha szimplán negatív véleménye van valamiről... ezzel erősíteni magadban azt, hogy igen, te csinálod jól, mindenki más olyan akar lenni, mint te, csak mivel annyira aljas, inkább fintorog, meg irigykedik. Nem erről volt itt szó, sajnálom, hogy találva érezted magad. Szerintem senki nem arról papolt, amit te leírtál.
Mindenesetre bocsánat, hogyha én személy szerint megbántottalak.
Az meg, hogy régen is megvoltunk nélküle, nos igen. Csak kár összehasonlítani a csatornával, mikor annak van egészségügyi haszna, annak meg, hogy a(z egészséges!) gyereket egyik különóráról visszük a másikra... hát megkérdőjelezhető - szerintem. Vannak fokozatok. Nem kell mindent támadásként felfogni. A sérülékenység/sértődékenység a mai világban nagyobb hátrány mint az, hogy az 5 éves gyerek csak magyarul beszél anyanyelvi szinten...
En az elso valaszadoval ertek egyet, hogy amig a gyerek elvezi addig szerintem nincs gond mert az o akaratat es igyenyeti figyelmbe kell venni. Akkor van gond, ha egy anya csak azert hordja a gyereket/kisbabat mert mas is ezt teszi nem nezve ezzel a gyerek erzeseit.
Kisfiamat baba uszasra vittem el. Gondoltam kiprobalom, mert nekem is kikapcsolodas es o is szeret pancsolni es egy kis szint visz a monoton hetkoznapokba es uj inger eri. Imadta elso perctol. Ha orditott volna tuti nem vittem volna tobbet. Tehat magamert csak nem. Ma mar 2 es fel eves mult es meg mindig jarunk. Imad uszni, lemenni a vizala es felhozni a jatekokat... ha nem mennenk hianyozna neki, szinte napi szinten emlegeti.
Szerdankent nallunk a konyvtarba volt szinten ringatonak nevezett babas porgram. Elsetaltunk es megneztunk. Szinten uj dolog, semmi rossz nincs abba, ha enekelnek az anyukak, a kisgyerekek es vidamsag van. De a fiam utalta. Mar 5 perc utan orditott es csak maszni akart, nem erdekelte. Igy ide tobbet nem is mentunk. Pedig a baratnom jar a kislanyaval. Mi megvarjuk oket a kozeli jatszoteren aztan tovabb babakocsizunk.
Baba-mama csoportot nagyon szereti. Ide mindig csutortokon delelott jartunk amig vissza nem jottem melozni. Pakolt, jatszott, maszot es imadta a sok uj jatekot, gyereket/kisbabat. En meg jot beszelgettem az anyukakkal aztan hazasetaltunk. Ha lattam volna rajta, hogy nem ertekeli, kenyelmetlen neki akkor ide sem vittem volna tobbet.
Valtottunk ki eves berletet a helyi elemnyparkba mert itt van gyurmazas, sutes-fozes, festes program kisgyerekeknek. Es heti szinten eljarunk ide. Minden egyes este megkerdezi, hogy "holnap megyunk?" annyira szereti. Ha nem elvezne akkor ide sem vinnem. Hiszen otthon is tud gyurmazni meg festeni de valahogy itt a csoprotszellem miatt nagyon szereti. O keri, hogy vigyem.
Mi kulfoldon elunk es szombaton delelottonketn van magyar ovoda meg magyar foglalkozas kisgyerkeknek. Ide is el szoktam vinni ha NEKI van kedve hozza, ha nincs akkor jatszunk otthon vagy tekergunk. Szeretem, ha magyar gyerkekkel jatszik, hogy ragadjon ra a nyelvbol egy kicsi mert egyelore csak angolul beszel. Szerintem ebben nincs semmi rossz.
En sosem eroltetnem csak magam miatt vagy a divat miatt a gyerekem semmilyen foglalkozasra. Ha netan egy nap azt mondana nem akar tobbet uszni vagy eljarni gyurmazni nem mennenk. Elvegre ez az o eletet es en tamogatom barmibe amibe jo es amibe szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!