Szerintetek jó dolog az, ha a gyermekünket pénzel jutalmazzuk az ötösökért?
Szerintem(!!!) nem jó dolog. Az oké hogy a jobb jegyért lehet hogy így jobban küzd , de van az olyan eset amikor "nem tehet" arról ha rossz jegyet kap. Volt egy osztály társam , ő mindig 4-es 5-ös tanuló volt, de neki gyengéje volt a kémia. Abból 2-es volt, hiába tanult órákat, nem ment neki.
(azért nem magamról írok mert én sose voltam jó tanuló, és a pénz se motivált volna:))
Ezt a rendszert én találtam ki anno anyukámnak 7. osztályban.
Szóval nálunk így volt:
5-ös: 100 Forint
4-es: 75 Forint
3-as: 50 Forint
2-es: 25 Forint
1-es: - 100 Forint (tehát én fizettem neki vissza)
Minden hónap elején "elszámoltunk". Az első 2 hónapban összesen 105 Forintom lett.
Mire végeztem az általános iskolával lett 3000 ezer forintom. Gyűjtöttem, de már nem tudom mire. Előtte rossz tanuló voltam, de a rendszer bevezetésével még külön jelentkeztem felelni.
Végül 8. év végére 4,5 lett az átlagom.
Ez folytatódott középiskolában is, de 16 évesen mentem diákmelózni suli mellett (délután, hétvége), mert már nagyobb igényeim voltak.
Nálunk egyébként sosem volt zsebpénz. Ha kellett valami, akkor anya vette meg általában, mert apukám szerint a 6 éves agyonkopott (mindennap abban jártam!) farmer tökéletes.
Szóval érted ... ahogy nőttem, úgy akartam nőiesebb lenni. Nem, nem ku*vásabb, hanem csinosabb, szebb és igényesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!