Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jó dolog az, ha a...

Szerintetek jó dolog az, ha a gyermekünket pénzel jutalmazzuk az ötösökért?

Figyelt kérdés
Egy pár anyukától tudom,hogy gyermeküknek az 5-ért 200.ft,a 4-esért 100.ft,a 3-asért semmi,a 2-ért 300.ft vissza és ha 1-est kap akkor 800. forintot kell vissza adnia.Annak a reményében,hogy a gyerek megtanulja,hogy a pénzér megkell dolgozni és nem pottyan az ölében.Nemtudom eldönteni,hogy tényleg motiválná a pénz öket a tanulásban?Ti adtok pénzt az ötösökér,vagy ez buta szokás?

2012. szept. 10. 11:08
 1/5 anonim ***** válasza:
A lányom amúgy is jól tanul,nem a pénz motiválja.Tavaly én is elkezdtem ezt,de csak azért hogy a zsebpénz ne alanyi jogon járjon,ha érted mire gondolok:)
2012. szept. 10. 11:11
 2/5 anonim ***** válasza:
egyébként biztos nem jó dolog akinek csak a pénz miatt tanul a gyereke,de a cél néha szentesíti az eszközt.
2012. szept. 10. 11:14
 3/5 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem(!!!) nem jó dolog. Az oké hogy a jobb jegyért lehet hogy így jobban küzd , de van az olyan eset amikor "nem tehet" arról ha rossz jegyet kap. Volt egy osztály társam , ő mindig 4-es 5-ös tanuló volt, de neki gyengéje volt a kémia. Abból 2-es volt, hiába tanult órákat, nem ment neki.

(azért nem magamról írok mert én sose voltam jó tanuló, és a pénz se motivált volna:))

2012. szept. 10. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem meg jó ötlet. Én úgy gondolom, főleg tinikorban már, az motiválja a fiatalt, hogy mi mindene lehet, és a lehető legkevesebbet érdekli a konkrét jövője, és gondolkodik 10-15 évre előre. Ha nincs más, akkor motiválhatja egy új menő naci, egy cipő stb. esetleg moziba menni, ilyenek. Kis távon is megtérül a befektetett energia, és hosszabb távon is. Ha amúgy a gyerek lusti lenne, szerintem ez működhet. Jobb, mint a jó jegyért megdícsérni a rosszért meg elvonni a netet vagy tv-t. Ott max. lázadni fog. (A 200.- egy ötösért kevés, egy picit emelném :))
2012. szept. 10. 11:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a rendszert én találtam ki anno anyukámnak 7. osztályban.

Szóval nálunk így volt:

5-ös: 100 Forint

4-es: 75 Forint

3-as: 50 Forint

2-es: 25 Forint

1-es: - 100 Forint (tehát én fizettem neki vissza)

Minden hónap elején "elszámoltunk". Az első 2 hónapban összesen 105 Forintom lett.

Mire végeztem az általános iskolával lett 3000 ezer forintom. Gyűjtöttem, de már nem tudom mire. Előtte rossz tanuló voltam, de a rendszer bevezetésével még külön jelentkeztem felelni.

Végül 8. év végére 4,5 lett az átlagom.

Ez folytatódott középiskolában is, de 16 évesen mentem diákmelózni suli mellett (délután, hétvége), mert már nagyobb igényeim voltak.

Nálunk egyébként sosem volt zsebpénz. Ha kellett valami, akkor anya vette meg általában, mert apukám szerint a 6 éves agyonkopott (mindennap abban jártam!) farmer tökéletes.

Szóval érted ... ahogy nőttem, úgy akartam nőiesebb lenni. Nem, nem ku*vásabb, hanem csinosabb, szebb és igényesebb.

2012. szept. 10. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!