Hogyan lehet a szomszédot szokásai (dohányzás és takarítás) megváltoztatására bírni? Kismama vagyok, azért ide írom, részletek lent.
Felettünk egy nő él a fiával és a lányával. Két szokásuk nagyon zavar. Az egyik, hogy tavasztól őszig az ablakban dohányoznak. Miattam a lakásukban azt csinálnak, amit akarnak, de a füst a mi lakásunkban landol. Úgy ahogy elviselem, de decemberben szülök, és nem szeretném, ha a picim szobáját, ruháit telefüstölnék idegenek. Márpedig most ez van. A hamu a párkányonunkon rendszeres, egy alkalommal egy csikket is találtam, mikor hazaértem, az ablak előtt, a függöny alatt. Kíváncsiságból beszéltem egy tűzoltó ismerősömmel, azt mondta, ha nálunk tűz lenne, hiába nem dohányzunk, a miénk lenne a felelősség a lakásban lévő cigarettacsikk miatt. Hát....
A másik, hogy a szőnyegeket és a plédeket az ablakon keresztül rázzák ki, ezáltal kosz, morzsa, haj és szőr(!) landol az ablakoknál a szobákban lent a földön. Ha még ugyanazon napokon csinálná, akkor tudom, hogy mikor figyeljek, de nincs benne rendszer.
Hogyan szólhatnék neki és mit mondhatnék, hogy ne bántsam meg, de ő értse meg, hogy nekem miért baj ez?
A kedves szó sokat ér egy értelmes ember esetében, úgyhogy bátran kérd meg őket. Ha jó fejek figyelni fognak. Csak mondd el, hogy bejön a füst, a kosz és a kisbabád születése után szeretnéd, ha jobban figyelnének. Nem kell nagy feneket keríteni neki, mert ha kedvesek, akkor két szóból megértik.
Ha viszont tuskók, akkor sajnos nem tudsz sokat tenni. Nálunk ez volt egy ideig, hiába kértük szépen őket, nem foglalkoztak vele. De szerencsére elköltöztek. Csak sajnos babám első évében sokat kellett tűrnünk... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!