Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt, aki szülés után visszasz...

Volt, aki szülés után visszaszokott a cigire?

Figyelt kérdés

Engem iszonyat bűntudat gyötör, mint valami kis tini, titokban dohányzom.

Még a terhességem előtt 3 hónappal leraktam a cigit 15 év után, iszonyat nehéz volt, de sikerült. Másfél éves volt a kicsim, amikor újra bűnbe estem (esküvőn kis borozgatás, mindenki kivonult cigizni...), aztán eljutottam odáig, hogy vettem egy doboz cigit és titokban az erkélyen néha elszívok 1-1 szálat. Olyankor úgy remeg a kezem, aztán rohanok fogat mosni, parfümözni, tudom, hogy a férjem iszonyatosan haragudna, ha megtudná, de nagyon jól esik.

2012. aug. 15. 23:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%

lehet kapni olyan tablettát amitől rosszul esik a cigi :)

lehet ez a megoldás?

én nem dohányzom, nem tudom milyen érzés, csak gondolom ha kellemetlenséget okoz a tabletta nem fogod kívánni a rágyújtást

2012. aug. 15. 23:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Tiszta hülye vagyok, állandóan szidom magam, hogy lehetek ilyen gyenge. Olyan boldog voltam, amikor hosszú idő után sikerült lerakni, erre megint érzem a késztetést, olyan mint egy rossz drog :( Az utcán is ha megérzem a cigaretta illatát, már gyorsabban dobog a szívem, legszívesebben azonnal rágyújtanék :(
2012. aug. 15. 23:29
 3/12 anonim ***** válasza:
82%
De legalább nem a gyerek orra alá füstölsz! Mert sajnos vannak olyan szülők is. Napi 1-2 szál stikában nem nagy bűn.... szoptatás alatt lenne igazán rossz a gyerekre nézve!
2012. aug. 16. 00:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne szégyelld magad ennyire emiatt, és titkolóznod sem kell a férjed előtt. Cigizel, ez van, nem a gyereket veszélyezteted vele, hiszen nem rá fújod a füstöt. Csak magaddal teszel rosszat, nem mással, ezért senki nem haragudhat rád.

Én is kb 15 évig cigiztem, letettem, amikor terhes lettem. De én tudtam magamról, hogy úgysem tudom majd megállni, hogy cigizzek, amikor már lehet. Amióta nem szoptatok megint cigizek, persze nem a gyerek közelében. Én nem szégyellem magam, ez van, ilyen vagyok, egy rossz szokásom nekem is lehet.

2012. aug. 16. 01:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Most ezért komolyan bűntudatod van? Ne csináld már. Nem vagy már kamasz, akinek bújkálnia kell a cigivel.

Én most várom az 1.babámat, letettem a cigit, de nagyon hiányzik. Tudom, hogy szülés/szoptatás után rá fogok gyújtani. Miért? Mert szeretek cigizni, szeretek rágyújtani a szabadban egy kávé mellett. Nem mondom, nem szeretnék visszaszokni a napi 1dobozra, de időnként biztos, hogy rágyújtok majd! Ez van, másnak még több rossz szokása van, nekem miért ne lehetne 1.

Szerintem inkább legyünk büszkék magunkra, hogy terhesen le tudtunk mondani róla, rengetegen azt sem teszik meg!

2012. aug. 16. 07:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Az első nem tervezett mikor pozi lett a tesztem azonnal leraktam a cigit. mikor nem szoptattam már nekem is elment napi 4 szál titokban. Mikor már 2 hónapja ezt csináltam megint leraktam. Majd bevállaltuk 3 év után a 2, babát. Jöttek a gondok elment a tejem, a kicsi elég problémás baba a nagy szintén, nem bírtam idegekkel visszaszoktam a férjemmel együtt megint :( De én úgy fogom fel hogy h már 2X leraktam lerakom 3X is csak ez nehéz időszak és így vészelem át. Akinek nincs gyereke az nem érti és aki soha nem volt dohányos az se érti ennyi...
2012. aug. 16. 07:46
 7/12 anonim ***** válasza:

Amikor pozitív lett a tesztem, abbahagytam, és nem is hiányzott sem a terhesség, sem a szoptatás alatt. Pedig a párom cigizett.

Szoptatás után viszont, ha nem is azonnal, de visszaszoktam.

Babakocsit nem tolok cigivel a számban/kezemben, gyerek mellett nem gyújtok rá. Amint elszívtam kéz-fogmosás, előfordul hogy még ruhát is cserélek.

2012. aug. 16. 08:37
 8/12 anonim ***** válasza:
Én a terhesség alatt leszoktam, mert a szagától is hányingerem volt. Aztán sajnos visszaszoktam. Mára már a felnőtt gyerekeim is dohányoznak, és mindkettőnek hajlama van az asztmára. Úgyhogy ezért érdemes mellőzni legalább elttük. Majd eljutsz odáig, hogy elhagyod teljesen. Ha akarod. De érdemes, mert a példamutatás fontos. Dohányzó szülőknek általában dohányzó gyerekei lesznek.
2012. aug. 16. 08:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem is sikerült visszaszokni. Sok gond elől stuccpolitika jelleggel azt szívom... Remélem egyszer eljutok oda, hogy legyen okom(nem esik jól szívni- volt már ilyenem) és akkor talán végleg megszabadulok tőle.

Ugye most nincs az a belső kényszer, hogy óvjam a gyermekem, mint terhesen...:(

Kint a kertben szívom én is.

2012. aug. 16. 11:58
 10/12 anonim ***** válasza:
7es vagyok. Az lemaradt, hogy lakásban NEM! Csakis kint a kertben.
2012. aug. 16. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!