Mit tegyek hogy leszokjak a takarításmániámról?
másfél éves a kislányom.
régen is buzgómócsing voltam de mióta megszületett nagyon
főleg most az ünnepek előtti láz mégjobban rátett egy lapáttal..
Folyton takarítok, mosok, porszívózok, és nem tudok leállni
holnapi tervem a vasalás..
MI VAN VELEM? és az a baj hogy a kislányom után is mániákusan pakolok..
ha szétpakolja a játékait egyből összepakolom
rossznak érzem magam emiatt, mert nem hagyom játszani
vagyis hagyom,... csak egy kupacban szeretem ha vannak a játékai nem szétszórva a szobában,
van olyan is hogy amikor lefektetem délután akkor tudnék pihenni de nem, inkább akkor is kitalálok vmi házimunkát
ugye egy házban mindig van mit csinálni bár nem nagy a lakás
akkor is ha leülnék vele játszani kicsit nem tudok odafigyelni őrá mert az van eszembe hogy
játék helyett inkább takarítanék hogy rend legyen..
ugye milyen hülye vagyok? ...
Született feleségek, Bree :(
Én csak fele ilyen szeretnék lenni :) Gyúrjuk össze a mániádat a trehányságommal, aztán felezzük meg, és tökéletes háziasszonyok leszünk túlzások nélkül :DDDDD
Viccen kívül: azért a gyerkőcöt tényleg hagyni kéne játszani...
eltúloztam a dolgot,
nyílván hagyom játszani csak azt nem bírom ha a játékai szanaszét vannak a lakásban,
nem lehetne a játszószönyegen hagynia? :)
egyébként ez a mánia nem régóta tart :(
Lányok, leszünk barátnők, és mondom a címem! :D
A játékokkal én is így vagyok, de már megszokásból, fogzáskor muszáj volt összepakolni mindig, mert bármikor visíthatott vigaszért, és akkor ugrottam, nem akartam szúrós kisautóra lépni.
A többivel meg úgy vagyok, hogy látom, látom, de jaaaj, majd holnap, majd hétvégén, szóval szerintem 23-án fogom kiganézni a lakást. Hacsak nem jön át mégis valamelyikőtök. :D
Amúgy ha neked nem gond, akkor szerintem nem gond. (Mármint nem sopánkodsz, hogy jaaj, a hátam, és mennyit kéne pihennem :) )
Gyere már át hozzánk légyszi.
Szokj le erről és inkább játssz a kislányoddal.
Főleg a játékait hagyd békén, mert így nem tud teljesen kibontakozni, ha mindig mindent elpakolsz utána.
Egyik barátnőm is ilyen mániákus pakoló. Ha a lánya nem játszik valamivel 0,0001 másodperce, már el is rakja a szekrénybe. A lánya csak csatangol egész nap, nem találja a helyét, már 3 éves, de alig tudja lefoglalni magát. Nem csodálom, hisz az anyja mindent rögvest elrak. Ha csak félrenéz a kislány, már ott sincs a játék.
Az anyukája egyébként tudja, hogy mániákus, de nem tud leszokni erről.
Szóval a lányodat hagyd békén, attól még takaríthatsz, de a mániádból őt hagyd ki :) :)
Egyetértek a 9-essel. Korlátozod a szabadságában, ha mindig rászólsz, hogy hol és mivel játsszon, még ha nem is szólsz rá, csak feszülten elpakolsz -megérzi, és ez nagyon rossz lesz neki! Adj neki egy kis szabadságot, majd amikor alszik, összeszeded a konyhából a mesekönyvet, a hálóból a labdát, stb.
Ő egy GYEREK, most ismeri meg a világot, stb bla-bla, ne várd tőle, hogy a te kedvedért csak a játszószőnyegen játsszon, meg ilyenek.
Alkalmazkodj hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!