Mit tegyek hogy leszokjak a takarításmániámról?
másfél éves a kislányom.
régen is buzgómócsing voltam de mióta megszületett nagyon
főleg most az ünnepek előtti láz mégjobban rátett egy lapáttal..
Folyton takarítok, mosok, porszívózok, és nem tudok leállni
holnapi tervem a vasalás..
MI VAN VELEM? és az a baj hogy a kislányom után is mániákusan pakolok..
ha szétpakolja a játékait egyből összepakolom
rossznak érzem magam emiatt, mert nem hagyom játszani
vagyis hagyom,... csak egy kupacban szeretem ha vannak a játékai nem szétszórva a szobában,
van olyan is hogy amikor lefektetem délután akkor tudnék pihenni de nem, inkább akkor is kitalálok vmi házimunkát
ugye egy házban mindig van mit csinálni bár nem nagy a lakás
akkor is ha leülnék vele játszani kicsit nem tudok odafigyelni őrá mert az van eszembe hogy
játék helyett inkább takarítanék hogy rend legyen..
ugye milyen hülye vagyok? ...
Jaaajj,én is ilyen voltam!!!!Mindenki úgy nézett rám mint a 3 lábú tyúkra.A Tisza vize nem mossa le már rólam h nem vagyok ilyen.
Szóval...ez el fog múlni,lentebb kell adni mert bekattansz.Én fertőtlenítettem a gyerek előtt,mint egy hülye,sterilebb volt a wc-n k is mint egy műtő.Aztán megszületett az első gyerek,kevesebb idő jutott pakolni,takarítani,de rosszul voltam ha leesett egy morzsa v láttam a széthajigált játékokat,mert az már kupi volt.De mindennap porszívóztam,felmostam,tipp-topp volt minden.Megszületett a 2. gyerek,már nem mosok fel mindennap-és lám,így is életben maradtunk:D-de mindennap felporszívózok.Van bizony por a polcokon,és pókháló is akad.A lényeg h a gyerekek miatt higiénia legyen-nem steril körülmények,de tisztaság.Tiszta wc,kád,mosdó,padló.Azért továbbra sem szalad a ház,puccba van minden,dea te és a gyereked érdeke h kicsit visszább vedd:DNem egyszerű.Ja,ha pl jön hozzánk egy gyerek és betrappol cipőben,ne pontozzatok le,de felpofoznám,olyan idegbe jövök,szinte fáj,h behozta a bacikat:S:DÉs beküldök mindenkit a szobába és felmosok domestossal.Ennyi hülyeségem maradt:)
nem lehet leszokni.
ugyanezt csinálom, azzal a különbséggel, hogy a 3 éves fiam mellett 32 hetes vagyok a picivel, és ez tulajdonképpen nem változtat semmit, már alig mozgok, de nem bírok leülni, amíg nincs minden a helyén. Én ezt egy pótcselekvésnek tudom be, de ez legyen a legnagyobb gondom.
Ráadásul vendégésgbe is rám tőr néha, miután a fiam kijátszotta magát én ott is elpakolok mindent.
Ha nincs mosnivaló, én csinálok. Akkor leszedem a függönyt, vagy szőnyegeket mosok.
Megkaptam életem első mosogatógépét 1 hete, hát komoly lelkiismeretfurdalást okozott 3 napig, mivel nem kellett mosogatnom, de már belátom, hogy a legjobb találmány a földön.:)
Szóval ne aggódj nem vagy egyedül.
úristen ugyanez...ha nincs mosnivaló én is csinálok:)
én is utálom ha valaki bejön cipővel....
a gyereket természetesen engedem játszani, de elpakolok utána, és sosincs kupi nálunk a konyhában, idegbeteg vagyok ha egy tányért is látok...a fürdőt mindennap takarítom ,de ez kb 10 perc mert extra gyors vagyok:)
amúgy sosem vagyok elégedett mindig látok dolgokat...és nagyon zavar hogy pl a kert a garázs nincs rendben mert az apa dolga lenne....és én nem akarok annak is nekilátni mert a fiam nem hagyom bent egyedül a házban.
amúgy még így is rengeteget foglalkozom a fiammal, játszunk összebújva mesét nézünk stb....
a főzés annyira nem az erősségem de már javul a helyzet (ma főztem:)).
én már gondolkozom rajta hogy havonta valakit elhívni egy nagy takarításra (ablak mert nálunk rengeteg van stb)
én is várom már a másodikat, és épp azon vagyok h selejtezzek h minél kevesebb dolog legyen majd, és ne kelljen sokat pakolni takarítani:)
KÖSZI A SOK VÁLASZT :)
kicsit megnyugodtam hogy kiadtam magamból,
lehet eltúloztam egy kicsit amit írtam nem pakolok el előle semmit csak azt szeretném ha nem a fürdőszobában találnék rá a macijára például..hogy ne legyenek szanaszét a játékai
de megpróbálok leszokni erről nagyon nehéz lesz
lehet hogy bekattantam a szüléskor :D
egyébként mehetek hozzátok is takarítani
mennyit fizettek? :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!