Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy leszokjak a...

Mit tegyek hogy leszokjak a takarításmániámról?

Figyelt kérdés

másfél éves a kislányom.

régen is buzgómócsing voltam de mióta megszületett nagyon

főleg most az ünnepek előtti láz mégjobban rátett egy lapáttal..

Folyton takarítok, mosok, porszívózok, és nem tudok leállni

holnapi tervem a vasalás..

MI VAN VELEM? és az a baj hogy a kislányom után is mániákusan pakolok..

ha szétpakolja a játékait egyből összepakolom

rossznak érzem magam emiatt, mert nem hagyom játszani

vagyis hagyom,... csak egy kupacban szeretem ha vannak a játékai nem szétszórva a szobában,

van olyan is hogy amikor lefektetem délután akkor tudnék pihenni de nem, inkább akkor is kitalálok vmi házimunkát

ugye egy házban mindig van mit csinálni bár nem nagy a lakás

akkor is ha leülnék vele játszani kicsit nem tudok odafigyelni őrá mert az van eszembe hogy

játék helyett inkább takarítanék hogy rend legyen..

ugye milyen hülye vagyok? ...

2011. nov. 23. 21:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Jaaajj,én is ilyen voltam!!!!Mindenki úgy nézett rám mint a 3 lábú tyúkra.A Tisza vize nem mossa le már rólam h nem vagyok ilyen.

Szóval...ez el fog múlni,lentebb kell adni mert bekattansz.Én fertőtlenítettem a gyerek előtt,mint egy hülye,sterilebb volt a wc-n k is mint egy műtő.Aztán megszületett az első gyerek,kevesebb idő jutott pakolni,takarítani,de rosszul voltam ha leesett egy morzsa v láttam a széthajigált játékokat,mert az már kupi volt.De mindennap porszívóztam,felmostam,tipp-topp volt minden.Megszületett a 2. gyerek,már nem mosok fel mindennap-és lám,így is életben maradtunk:D-de mindennap felporszívózok.Van bizony por a polcokon,és pókháló is akad.A lényeg h a gyerekek miatt higiénia legyen-nem steril körülmények,de tisztaság.Tiszta wc,kád,mosdó,padló.Azért továbbra sem szalad a ház,puccba van minden,dea te és a gyereked érdeke h kicsit visszább vedd:DNem egyszerű.Ja,ha pl jön hozzánk egy gyerek és betrappol cipőben,ne pontozzatok le,de felpofoznám,olyan idegbe jövök,szinte fáj,h behozta a bacikat:S:DÉs beküldök mindenkit a szobába és felmosok domestossal.Ennyi hülyeségem maradt:)

2011. nov. 24. 13:08
 12/16 anonim ***** válasza:
dettó én is ugyanilyen vagyok.egész délelött pörgök.takarítok 2 szintes a ház.reggelit csinálok közben fözök.ő el van magában eljátszik szépen néha kijön hozzám megnézni ekkor felveszem körbe néz a pulton megmutogatom neki mi van már kész és mi fő stb stb.ebéd után még felmosom az ebédlőt ő meg alszik.ekkor netezek.ébredés után még kimegyünk picit sétálni.bejövünk akkor játszok vele de ez sem sok idő fél-1 óra.megjön apa vacsizás,mosogatás,kaja pakolás.és jön a fürdés.ekkor jövök mindig rá h nagyon nem foglalkozok vele.de igazából nem is igénbyli.ő is olyan kis takarítos mint én.viszi a seprűt,ha vmit kiönt máris törli fel.játékait mindig maga után szépen elpakolja.tudja h egy játékkal játszik ah megunja elpakolja és jöhet a következő.ennyi egy napunk..ja és 21 hós a lánykám..
2011. nov. 24. 14:24
 13/16 anonim ***** válasza:
jaa utolsó vagyok azt elfelejtettem h délelőtt is kint vagyunk kb 1 órát és h azért kell mindennap a földszintet kitakarítanom mert van egy nyuszink és ő elégé piszkol.délelőtt a kislányomé a nappali akkor játszhat amivel akar de ha eljön a takarítási idő rászolok és pakol össze.utána megyünk ki...
2011. nov. 24. 14:30
 14/16 anonim ***** válasza:

nem lehet leszokni.

ugyanezt csinálom, azzal a különbséggel, hogy a 3 éves fiam mellett 32 hetes vagyok a picivel, és ez tulajdonképpen nem változtat semmit, már alig mozgok, de nem bírok leülni, amíg nincs minden a helyén. Én ezt egy pótcselekvésnek tudom be, de ez legyen a legnagyobb gondom.

Ráadásul vendégésgbe is rám tőr néha, miután a fiam kijátszotta magát én ott is elpakolok mindent.

Ha nincs mosnivaló, én csinálok. Akkor leszedem a függönyt, vagy szőnyegeket mosok.

Megkaptam életem első mosogatógépét 1 hete, hát komoly lelkiismeretfurdalást okozott 3 napig, mivel nem kellett mosogatnom, de már belátom, hogy a legjobb találmány a földön.:)

Szóval ne aggódj nem vagy egyedül.

2011. nov. 24. 15:01
 15/16 anonim ***** válasza:

úristen ugyanez...ha nincs mosnivaló én is csinálok:)

én is utálom ha valaki bejön cipővel....

a gyereket természetesen engedem játszani, de elpakolok utána, és sosincs kupi nálunk a konyhában, idegbeteg vagyok ha egy tányért is látok...a fürdőt mindennap takarítom ,de ez kb 10 perc mert extra gyors vagyok:)

amúgy sosem vagyok elégedett mindig látok dolgokat...és nagyon zavar hogy pl a kert a garázs nincs rendben mert az apa dolga lenne....és én nem akarok annak is nekilátni mert a fiam nem hagyom bent egyedül a házban.

amúgy még így is rengeteget foglalkozom a fiammal, játszunk összebújva mesét nézünk stb....

a főzés annyira nem az erősségem de már javul a helyzet (ma főztem:)).

én már gondolkozom rajta hogy havonta valakit elhívni egy nagy takarításra (ablak mert nálunk rengeteg van stb)

én is várom már a másodikat, és épp azon vagyok h selejtezzek h minél kevesebb dolog legyen majd, és ne kelljen sokat pakolni takarítani:)

2011. nov. 24. 15:10
 16/16 A kérdező kommentje:

KÖSZI A SOK VÁLASZT :)

kicsit megnyugodtam hogy kiadtam magamból,

lehet eltúloztam egy kicsit amit írtam nem pakolok el előle semmit csak azt szeretném ha nem a fürdőszobában találnék rá a macijára például..hogy ne legyenek szanaszét a játékai

de megpróbálok leszokni erről nagyon nehéz lesz

lehet hogy bekattantam a szüléskor :D

egyébként mehetek hozzátok is takarítani

mennyit fizettek? :))))

2011. nov. 24. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!