Ti mit tennétek?
Van egy 9 hós. és egy 26 hós fiam. Van egy kistermetű kutyánk is 7 éve.
A kutya már 2.-jára harapta meg a nagyobbik fiamat, szerencsére nem lett semmi baja csak karcolás, de a picire is sokat morog ha az közelébe megy.
Én már sokszor megakartam szabadulni tőle, de a férjem szereti nagyon és nem engedi elajándékozni. Bérházban lakunk!
Igaz annak idején én vettem a kutyát de mára a gyerekek fontosabbak.
A férjem ennek ellenére sem adja oda senkinek!
Most mit csináljak, én félek, hogy esetleg nagyobb baj lesz később :(
#11 -nézd kérlek, ízlések és pofonok... én anyámat dobtam ki (nem "ha volna", hanem valójában), és igen, a listáján vastagon ott virít egy gyerekkoromban elaltattatott kutya is... apám sajnos anno nem tette meg, hát én megtettem.
De mondom, a vélemény szabad, ellenberger a tanácsod akutan életveszélyes... kb az "és akkor nyúlj be a konnektorba, hátha nem üt agyon" kategória... én tényleg szeretem a páromat, de ha azt tenné, amit a 8-asban tanácsoltál a közös kutyánkkal (van, kaukázusi-német juhász keverék), nem valószínű, hogy szüksége lenne még vacsorára...
Mindenki maga dönti el, hogy mi a legfontosabb az életében. Nekem egy kutya nem előrébb való, mint a saját gyerekem. Ha a férjem nem akarná elvinni máshova a kutyát, akkor mehet mindkettő otthonról. Ennyi.
De szerencsére nekem nem ilyen fafejű a férjem. Remélem sikerül idejében megoldani a kérdezőnek ezt a helyzetet.
Felelősséget vállalt a kutyáért, igen. Tudod mit, Neked sem lesz soha garanciád arra, hogy a párod nem dob ki, ha veszélyezteted a gyerekeit.
Egy anyának a gyerekei a legfontosabbak. Állati sablonos, de igaz: az életét adná egy anya a gyerekeiért.
#13 - " Ha a férjem nem akarná elvinni máshova a kutyát, akkor mehet mindkettő otthonról." - azért szólnék, az hogy ki megy és honnan, az a tulajdoni viszonyokon múlik...
Egyéként meg maradnék azon a nézőponton, hogy ez egy komoly probléma, amit szakemberrel - állatorvos, kutyakiképző - kell megvitatni, és nem a baba-mama klubbal...
Ezen már kár veszekedni ami megtörtént azon már nem lehet változtatni. Nagy felelőtlenséget tettél hogy a 7 év alatt sem kértél szakember segítségét hiszen a kutya nem hiphop lett agresszív. De ezen már nincs értelme rágódni.
Én mindenképp elmennék a kutyával egy jó hírű kutyaiskolába (tükörmódszeres sulit ajánlok), ha te nem vagy hajlandó elmenni a kutyával akkor küld el a férjed vele, de mindenképp járjon el az egész család időnként a kutyaiskolába hogy mindenki megtanuljon rendesen bánni a kutyával.
Igen a gyerek a legfontosabb de a kutyáim is vannak olyan fontosak mint ők, mindannyiukért felelősséget vállaltam és ezért nem lehet csak úgy lepasszolni őket ha valami nem tetszik. Ha a gyereked verne téged őt is lepasszolnád? Nem akkor szakember segítségét kérnéd, ezért kérlek ne a kutyát büntesd mert te rosszul nevelted. Vidd kutyaiskolába!
Előző voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!