Miért nem vágyom 30 évesen gyerekre? (Nő vagyok)
Karácsonykor mindkét nagymamámnál voltunk. Az egyiknek - apukám anyukájának - csak egy gyereke született, nem is akart többet. Az egy gyerekétől két unokája született és egy dédunokája. Elmentünk, meglátogattuk, néhány órát vele voltunk, aztán - mivel a férje már nem él - egyedül volt otthon.
A másik nagymamámnak 3 gyereke, 7 unokája és 4 dédunokája van. Egész karácsony alatt búcsújárás volt nála, volt kinek sütnie a ngy tepsi süteményeket. Az ő férje sem él már szegény, mégsem volt egyedül egy percet sem. Nagy, boldog család vette körül folyamatosan, gyerekzsivajtól volt hangos a ház.
A szomszéd néninek sincs férje, de gyereke sem. Senki rá nem nyitotta az ajtót szenteste.
Kinek volt a legjobb a karácsony? Szerintem könnyű a válasz.
Az élet értelme, hogy az embernek családja van. A legigazibb gyönyörűség egy kisbaba, nincs semmi hozzá fogható. És ha belegondolsz, milyen sivár lehet később az életed, amikor már nincs is esélyed arra, hogy változtass... A karriered nem fog mindig kielégíteni, elmúlnak a bulik, a barátok kikopnak mellőled, mert te leszel az egyetlen, akinél nincs gyerek, a családosok másfajta szórakozásra, időtöltésre vágynak... Mi lesz akkor, ami értelmet ad az életednek?
Kívánom, hogy sose bánd meg, ha nem lesz gyereked, de sajnos teljesen biztosan mebánod egyszer és ha nincs szerencséd, késő lesz.
Én még csak 25 vagyok, de megértem a kérdezőt, és egyetértek azzal is, aki azt mondja, hogy mi lesz vele idős korban... Mind a két félnek igaza van, és biztosan csodás érzés, ha van gyereked, de ha ő legbelül nem érzi, hogy minden porcikája vágyik a gyerekre, akkor tényleg mi értelme? Csak azért, hogy legyen?
Én is kutyára vágyom inkább :) De remélem, majd megváltozik ez bennem 5 év alatt. A párom nagyon vágyik gyerekre, és nagyon jó apa lesz belőle, ez biztos, ennek ellenére (gondolom az anyagi helyzet és a saját lakás hiánya miatt sem) nem tudom elképzelni, hogy nekem gyerekem legyen :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!