Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem vágyom 30 évesen...

Miért nem vágyom 30 évesen gyerekre? (Nő vagyok)

Figyelt kérdés
2008. máj. 12. 09:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
47%

Talán átestél a holtponton... rengeteg ismerősöm van így. 20-as évei eleje-közepén nagyon szeretne, ha nem lesz, akkor utána ez elmúlik. Érdekes tudom, de nekem minden ismerősömnél így néz ki a helyzet. (tisztelet az 1 kivételnek). A másik amire gondolni tudok, hogy esetleg nem úgy nőttél fel, hogy a nőiség anyai oldala legyen megerősítve benned. Erre jócskán rátesz egy lapáttal a karierista nők bálványozása a médiában.

Mindenesetre remélem egyszer ha karodban tartasz egy kisbabát, rádöbbensz, hogy mint nőnek, neked csak anyaként tud kiteljesedni az életed. Én soha előtte nem voltam olyan ilyen boldog, mint most, mikor 1 hónapos kisfiam szuszog, sír, nevet a karomban.

Sok boldogságot az élethez!

2008. máj. 12. 09:08
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
El fogsz késni!!!! Nem jó ha még most itt tartasz. Mire vágysz?? Őszhajúként szeretnéd oviba vinni? Kezdj el vágyódni, keress babatársaságot, hogy szokd a babákat. Előbb azonban akarni kell a babat, hogy legyen is, de a terheség sokmindent megváltoztat.
2008. máj. 12. 09:08
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Egy nő a megfelelő partner mellett előbb-utóbb elkezd vágyni egy babára. De ehhez nekem is meg kellett várnom az "igazit". Amikor teljesen biztos voltam a kapcsolatunkat illetően, és a párom is bennem, akkor azonnal babát akartunk. Lehet, hogy te is így vagy ezzel. Ha eljön a megfelelő férfi, akarsz majd tőle gyereket is.
2008. máj. 12. 09:16
 4/14 anonim ***** válasza:
52%
Én is most értem meg rá,31 évesen,az igaz hogy 3 éve találtam meg az ideális párom,és 1 éve vagyunk házasok.Nagyon sokáig ne várj mert kifutsz az időből.(35 hetes kismama)
2008. máj. 12. 09:42
 5/14 anonim ***** válasza:
61%
Nekem van egy ismerősöm, aki most lett 30 és azt mondta, hogy később szeretne gyereket, ha egyáltalán akar, mert még nem érzi... Én 26 leszek, de már sokszor eszembe jut.. Az ismerősömnek szerintem nagy az esélye, hogy egyáltalán ne szüljön, mert valahogy mindig minden (külsőségek) fontosabbak neki egy gyereknél. (ez csak egy példa, ő ilyen) És még az sem mondható. hogy nincs gyerekközelbe, mert szinte az összes 30 körüli ismerőse nemrég szült és sokat jár babalátogatóba, de valahogy ugyanúgy kerül egyre messzebb a dologtól.. Nem tudom, de ha már felteszed magadnak (meg nekünk) a kérdést, akkor ez szerintem jó jel, mert valamilyen szinten csak foglalkoztat a dolog. Én például már játszadozom a gondolattal, hogy lassan eljön annak is az ideje, hogy anyuka legyek, de azért, ha elképzelem, hogy most terhes lennék, azért egy kicsit beparáznék, hogy mi lesz. Nagymamám azt mondta arra, hogy még fiatalnak érzem magam egy kicsit, hogy ne hogy azt merjem én is mondani neki, hogy miből neveljük fel, mikor ő az ötvenes években fel tudta nevelni falun a három gyermekét...és igaza van. Na csak annyit még, hogy miért élünk, ha nincs gyermekünk. Ismerek olyan embert, és nem szeretnék olyan egyedül lenni öreg koromra, mint ő.
2008. máj. 12. 10:10
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én most 28 vagyok. Tíz évvel ezelőtt is úgy gondoltam, hogy nem kell gyerek, most is úgy érzem, és valszeg 30 évesen is úgy fogom érezni. Szerintem nincs ezzel semmi baj, főleg,ha van más ami teljesen kitölti az életed. Szerencsére nekem van. A férjemnek néha eszébe jut, hogy nem e kéne, de igazából egyikünk sem családcentrikus. Előttem valaki azt tanácsolta, hogy kezdjél el baba után vágyódni.. hát nem tudom, hogy hogy kell azt csinálni. Szerintem nincs is olyan, hogy elkezdeni vágyódni, meg szokni a gyereket. Valaki vagy akar vagy nem. Ne kárhoztasd magad, ha nem akarsz gyereket, nem veled van a baj.
2008. máj. 12. 19:28
 7/14 anonim ***** válasza:
45%
nemtudom hogy miért nem vágysz rá. a legtöbb nő vágyik rá. én 19 vagyok. és clostit szedek hogy teherbe essek. szoval én tényleg nemtudom megérteni azokat akiknemvágynak babára. lehet hogy tényleg a párod miatt van?
2008. máj. 12. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:
91%
Szia!Én a saját példámat írom le: Mikor betöltöttem a 30-at, eszem ágában nem volt szülni, idegen volt az egész téma, nem akartam abbahagyni a munkát, fontosabb volt a barátaimmal lenni, bulizni.Pedig a környezetünkben rengeteg baba jött világra, minden második pár jelentette be, hogy babát várnak. Én már 7 éve együtt vagyok a párommal, tavaly házasodtunk össze (30 évesen) és mindig tudtam, ha lesz valaha gyerekem, azt neki szeretném szülni. De csak nem jött ez az érzés, hogy most kéne belevágni. Aztán tavaly november körül elképzeltem egy kisbabát a karomban és melegség öntött el, így egyre többet gondoltam erre, s lassan szertefoszlottak a kétségek. (A férjem mindig mondta, hogy tőle már bármikor jöhet a baba.) Aztán decemberben abbahgytuk a védekezést és januárban már teherbe is estem. Ezt a szeretetet, amit a hasamban fejlődő kis lény iránt érzek, semmihez nem tudom hasonlítani, a legcsodálatosabb dolog a világon, nem bántam meg, hogy így döntöttem!!! Elképzelni nem tudtam azelőtt az életem egy kisbabával, most meg alig várom, hogy itt legyen a karomban.
2008. máj. 13. 09:58
 9/14 anonim ***** válasza:
54%

Én enm értek egyet azzal, hogy nem kell foglalkozni ezzel, nem baj, ha nincs gyerek. Lehet, hogy a párod nem az, aki mellett elöntenek az anyai érzések, mert nem látod benne azt a férfit, akitől gyereket szeretnél. Lehet, hogy egyszereűen nem vagy még érett rá. Van még úgy 4-5 éved, utána már elég kockázatos gyereket vállalni, persze a mai felfogása a nőknek nagyon a 40 felé közelít. Csak hát előfordulhat, hogy majd nem jön össze. És ez nem most baj, hanem majd 20-25 év múlva, meg még idősebben, amikor ott leszel egyedül és a kutya nem venné észre, ha valami történne veled, mert nincs aki rád nézzen. Rossz esetben még párod sem lesz. Én sosem értettem, hogy egy nőnek mi lehet az életcélja, ha nem akar gyereket? Azt, hogy te 30 évesen miért nem vágysz rá neked kell tudni, és ha tudod, hogy miért nem, akkor megérné változtatni hidd el.

10 hetes kismama

2008. máj. 14. 12:35
 10/14 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem előbb utóbb minden nő megbánja hogy nem szült gyereket.
2009. jan. 1. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!