Csak szerintem borzalmasak ezek a nevek?
Én sose adnék ilyet a gyerekemnek. Persze, tudom, ízlések és pofonok, de a hideg kiráz ezektől a nevektől:
Kendra (erre nem találok szavakat, nagyon nem tetszik), Kira (brr :S), Nanetta Loretta stb (túl vannak ragozva, szerintem). Fiúnévből a Noelt nem értem h miért olyan felkapott...
Nektek tetszenek ezek a nevek?
(Elnézést, ha valakit megbántottam! Nem állt szándékomban.)
Nekem ezek közül egyik sem tetszik, amelyeket felsoroltál, de én úgy gondolom, hogy a többségnek más az ízlése, mert amit még később írtál, a Zsófia, Lili, nekem ezek sem jönnek be. De azt hiszem, hogy azok a nevek, amelyek nekem tetszenek, még kevesebb embernek tetszenek. Logikus, hogy amelyek a leggyakoribbak, azok tetszenek a legtöbb embernek, gondolom, azért adják ezeket a neveket.
Attól, hogy egy kisgyerek aranyos vagy egy felnőtt kedves, normális, még nem biztos, hogy amúgy tetszik a neve.
Én ismerek egy Violettát...totál kiakaszt ez az erőltetettség :D De ha az anyjának ez tetszett:) Szerintem jó hogy nem mindenkinek ugyan azok a nevek tetszenek mert akkor tényleg mindenkit ugyan úgy hívnának, az meg nem jó.
Unokatesóm Kira, tetszett amíg nem lett ennyire tucat.
Nekem a hétköznapi nevek nem tetszenek, és a modern tucat nevek.
Nekem a Kendra tetszik, de inkább angol környezetben, egy regényem hősnőjének választottam ezt a nevet.
A Kira nem, a Kíra tetszik, hosszú í-vel szerintem szebb.
Nanetta, Loretta nekem sem tetszenek, a déli népeknél divat ez a becézés.
A Noel nekem sem tetszik.
Nekem még a Maja név az amitől totál kiborulok. Lehet egyes szülők nem tudják hogy mi az, de engem már kiskorom óta érdekelnek a különböző kultúrák és nem tudok elvonatkoztatni. Néha azzal szoktam viccelődni hogyha lány-fiú ikreim születnek akkor a Maja nevet adom a lánynak, fiúnak meg anyakönyveztetem a sumer szót és lesznek Maja és Sumér :D
Amugy szép név a Maja, már gyerekkoromban is tetszett (Maya és Miguel) :) csak én nem adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!