Csak nekem tünik borzasztonak ha egy 5 éves gyereknek colát iszik?
Szerintem is az.
5,5 éves a nagyobbik fiam, neki 1x engedtem, hogy belekóstoljon. A lassan 3 éves kicsi még nem ivott.
Nálunk csak ritkán van itthon, én is kb. havonta 1x iszom 1 pohárral.
Viszont, ha a páromon múlna, akkor a gyerekek már meg sem innák a vizet. Ő csak cukros löttyöket iszik (vagy sört...), így heti 1-2 üveg szörp elfogy nálunk vagy napi 1 nagy üdítő. Érdekes, hogy ha ő nincs itthon, akkor a gyerekek simán megisszák a vizet, amúgy meg ha meglátják a szörpöt vagy az üdcsit, akkor persze azt kérik.
Ja és nem vagyok biomami, semmi bajom az alkalmankénti "károsnak" kikiáltott dolgokkal, csak a mindennapos fogyasztásukkal nem értek egyet.
én nagy Colás vagyok, sokat van itthon cola, a 4 éves fiamat abszolút hidegen hagyja, az összes többi gyümölcslével együtt.
Kicsi kora óta vízet iszik és ezt szereti. Én nem tiltottam meg, hogy néha igyon belőle, de egy-egy kortyot megkóstolt és nem kéri, úgyhogy ezen nem is vitázunk. Sőt,ha nagy ritkán Mekibe megyünk, ott is vízet kér a menühöz.
A kérdésre válaszolva, ha állandóan ezt issza egy 5 éves gyerek, az borzasztó igen, ha néhanapján megiszik belőle egy kis pohárral, akkor egészségére, semmi baja nem lesz tőle.
"elet nekik magyarázva hogy ártalmas és megérteték"
Ahogy elnézem neked viszont az általános iskolai nyelvtan tananyag nem lett elmagyarázva :)
Válaszolva a kérdésre: nem, nekem nem tűnik borzasztónak. Nem méreg, persze nem is egészséges, ahogy mondjuk a csoki sem, meg még sok egyéb, de ettől függetlenül nincs benne semmi rossz, ha néha egy kicsit kap a gyerek, mert szereti. Gondolom akkor a te gyerekeid édességet sem kérnek soha, mert "elet nekik magyarázva".
11-es vagyok
Világosítson már fel valaki, hogy mégis miért 0%-ban hasznos a válaszom?
Mert az óvodás gyerekem nem iszik kólát?????
Bár nekem még nincs gyerekem,úgy gondolom,hogy alkalmanként meg fogom engedni,hogy üdítőt igyon (természetesen nem 2 hónapos korában,cumisüvegből fogom odakínálni neki... :D ),de nem napi szinten.Úgy gondolom,hogy amíg meg van tartva egy bizonyos mérték,addig nincs gond.Én magam sem iszom nap mint nap üdítőt,de van olyan,hogy 1-2 havonta megkívánok egy pohár kólát vagy fantát vagy valami mást,olyankor veszek egy üveggel,de nem ezt iszom víz helyett.A gyerekemnek sem fogok rendszeresen ilyeneket vásárolni,de ha egyszer-egyszer kér egy pohár kólát,nem fogok nemet mondani.
Szerintem amúgy általában a szülő arra az életmódra,táplálkozásra szoktatja a gyermekét,ami számára elfogadott,tehát aminek megfelelően ő maga is él,és ez tulajdonképpen ha azt vesszük így a normális...
(OFF
Azt viszont egy kicsit érdekesnek tartom,hogy ismerek elég közelről egy nőt,kb. 100 kg,szerintem kólán kívül mást nem iszik,heti 1-2 meki vagy KFC látogatás a minimum és elszív napi 1-1,5 doboz cigit (amivel amúgy semmi bajom,ő dolga,a saját egészségéről van szó),tehát nem él éppen egészségesen,a gyerekének ellenben állandóan salátát,zöldséget,csirkemellet,tehát csupa egészséges kaját kell ennie,csak vizet ihat,csokiról,cukorról stb. pedig szó sem lehet.Számomra ez nagyon furcsa,mert mondhatnánk,hogy tanult a saját hibájából,de akkor ő maga is változtatna,nem csak a gyereket nevelné így...Mert ugye a szülő dolga elvileg többek között a példamutatás...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!