Csak nekem tünik borzasztonak ha egy 5 éves gyereknek colát iszik?
Nekem is az...a múltkor barátnőmékkel voltunk a Mekiben a 4 és 3 évese is lazán kólát kért a gyerekmenühöz. Ritkán találkozunk (200kmre lakunk) így amikor ott találkoztunk náluk, a gyerekek kérték a mekit, mi amúgy ritkán megyünk, a boltban meg nem veszünk kólát így nekünk otthon sosincs.
Az mondjuk nehezebb dió lehet ha a szülők valamelyike nagy kólás vagy hát szokott inni, akkor óhatatlan hogy a gyerek is kér belőle.
Én nem adok a gyerekeknek kólát szörpöt cukorkát nyalókát. Ezek azok amiket semmi szín alatt.
Egyébként nem vagyok édességellenes. De ezeket nagyon rossznak tartom a fogakra nézve. A kóla meg még a ca felszívódást is gátolja tán vagy valami miatt nem jó a csontoknak, foszforsav tartalma miatt?
Attól függ.Minden nap biztos nem adnék neki, de ha egy évben egyszer iszik belőle 3 kortyot az nem vészes, legalábbis szerintem.
Kisfiam 4 éves életében összesen talán fél liter colát ivott meg 1 éves korától.Ez azt jelenti hogy van hogy bele kostól az ennyimbe, de direktbe nem töltök neki még egy fél pohárral sem.
Emlékszem amikor gyerek voltam, 4 éves koromtól csak szülinapomon meg karácsonykor ihattam egy-egy pohárral.
Kiskoromban szinte csak akkor ittam, mikor ünnep volt vagy jöttek a rokonok látogatóba!
18 éves vagyok, van egy bátyám, de édesanyám nem vesz nekünk ilyeneket. Ezzel is óvja az egészségünket.
Akkor vesz, mikor jön valaki hozzánk és persze ünnep van mint régen :)
Előfordul, hogy néha napján csak úgy hoz, de ritka. Havonta egyszer egy 1,5l-est.
Én sem helyeslem, de igazából nincs hozzá közöm. Biztos én is adok olyat a gyerekemnek, amit más semmilyen körülmények között nem tenne. Egyszerűen csak úgy gondolom, egy ekkora gyereknek semmi szüksége nincs a kólára, sőt, árt neki, akkor minek szoktassam hozzá egy ilyen italhoz? Még akkor is, ha kis mértékben talán tényleg nem lesz tőle baja.
Egyébként láttam már rosszabbat is, egy szabadtéri rendezvényen, az amúgy teljesen kulturált, jól szituált szülők leültek enni, 4-5 éves forma kislány megette a saját csülökadagját, aztán egy jó nagyot ráhúzott a szülei sörére, ami láthatóan meg volt neki engedve. Ez megint egy olyan dolog, hogy két kortytól nyilván nem lesz baja, főleg ennyi kaja után, de ettől még a sör nem gyereknek való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!