Mi a véleményed arról, ha egy gyereknek sosem használják a keresztnevét, csak Öcsinek, vagy Huginak hívják?
Nekem visszataszító.
Volt 2 rokon néni, akik úgy haltak meg, hogy Hugi néni és Baba néni. Nem is tudtam az igazi nevüket:(
Azért engem ennyire nem taszít :-)
Talán azért tartom kicsit furcsának, mert a legtöbb ember azért gondosan, szeretettel választ nevet. Érdekelne, hogy akkor miért hagyják elveszni az általuk adott nevet.
Van itt valaki, aki Öcsizik, Hugizik? Ígérem, nem fogom megenni, csak kíváncsi vagyok, hogy alakult így.
Hugomat Huginak hívjuk, de mindenki, szülők, közeli barátok. Sőt, becézzük is hogy Hugika:)
Kiskoromban Huginak kezdtem el hívni, és rajta maradt.
Lányom is Hugikának hívja:)))
Kérdeztem, de nem zavarja, sőt, szereti.
Nagy ritkán Apuék a keresztnevén szólítják, de többnyire Hugika.
Ezek szerintem olyan becézések, amik rajta maradnak a gyerekeken., vagy mikor barátok el nevezik egymást, mert a társaságban több azonos nevű van, akkor van akinek valamit kitalálnak a vezetéknevéből, vagy valami rá jellemző dolgoról elnevezik...
Szerintem nem ciki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!