Azok akik két keresztnevet adnak a gyereküknek miért teszik?
:-) A Párom is pont ezért nem szívleli a két keresztnevet "úgy sem fogja használni csak az egyiket!"
Na,én ezt megoldottam,és részben mind két keresztnevét használjuk- Anasztázia Izabella -> Aniza. :-) Az Apuka azt mondta,elég határozottan,hogy Ő bizony Aniszkának becézi majd,ahogy kell,Ő nem hívja soha Anizának,de egyszer sem hallottam még hogy mást mondana (vagy ha nem Aniza,akkor a kisebb,vagy más Rá illő becenév,de általában Anizának szólítja)
Második gyermekként fiúra számítottunk,de megfordult a fejemben,hogy ha nem fiú? Nagyon szerettem volna a saját nevemet adni ha lány,de úgy nem tetszett. Aztán az egyik mesében az egyik kislányt Isabelle-nek hívták,ott tetszett meg az Izabella név,előtte soha nem voltam kibékülve vele,és szépen kimondtam hangosan a vezeték nevet,és a két kereszt nevet... Totál elájultam tőle!! A mai napig tetszik! :-)
(Jó,ez most elég önelégülten hangzik,bocsi érte!!)
Üdv: 3 lányos
Szia!
Mi megegyeztünk a férjemmel a két névben. Első gyerkőc fiú, ő az apa (férjem) keresztnevét kapta másodiknak.
A második gyerkőc lány, ő meg nem az én nevemet, hanem a nagymamájáét kapta (tiszteletből) 2-nak.
De ettől még az első nevén szólítjuk, és ez a hivatalos. Amúgy szólíthatja mindenki ahogy szeretné. Nálunk a hivatalos (amivel leírom, bediktálom stb.) az a két név.
Lányom Lia Nikolett.
Lia nevet a családunk kedves barátjáról kapta. Pontosabban őt Auréliának hívják és mindenki Liának becézi. Emiatt kapta ő róla.
A Nikolett pedig a keresztanyja neve (legjobb barátnőm).
Mind a kettőt tisztelet jele miatt kapta.
Ha esetleg még egyszer gyerekünk lesz és leányzó lesz szintén, akkor pedig Luca Andrea lesz.
Luca név rettentően tetszik.
Andreának pedig a nővéremet hívják.
Párom sokáig a Zsuzsannát szerette volna (sógornőm), de (hál' istennek) elintézte magának a testvére, hogy a párom egy életre megharagudjon rá.
Én 100%, hogy nem adtam volna ezt a nevet a lányomnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!