Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok akik két keresztnevet...

Azok akik két keresztnevet adnak a gyereküknek miért teszik?

Figyelt kérdés
Csupán érdekel, ha a másikat amúgy sem használja akkor minek? Esetleg a szülők nem egyeztek és azért? És akkor melyik nevén hívtátok? Hasonló cipőben járunk sajnos:( De én nem szeretnék neki két nevet adni.

2012. jún. 19. 19:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem van egy ismerősöm aki a két viszonylag különleges neve helyett 17 évesen felvett egy harmadik, teljesen átlagos nevet.
2012. jún. 19. 21:47
 12/17 anonim ***** válasza:

Mi 2 keresztnevet adtunk a gyerekeinknek, mert a vezetéknév rövid és a keresztnevek sem hosszúak, azaz akár egyben is használhatják majd a 3 nevet, ha úgy akarják. Mi most csak az 1. keresztnevükön szólítjuk őket vagy becenéven, de még picik.

Nálunk a férjemnek és nekem is csak 1 keresztnevünk van, én személy szerint örültem volna egy 2. keresztnévnek is (mert az 1. nagyon gyakori), persze nem bárminek...

Van több olyan ismerősöm, aki a 2. keresztnevét használja, mert az 1. nem tetszik neki, ill. olyanokat is, akik mindkettőt használják (pl. Kiss Tamás Szabolcs).

Ha te nem szeretnél 2 nevet a gyerekednek, akkor próbálj megegyezni a férjeddel. Biztos megtaláljátok a kompromisszumot.

2012. jún. 19. 21:59
 13/17 anonim ***** válasza:

A fiamnak azért lett két keresztneve, mert az egyik kb. 10 éves korom óta a szívem csücske volt, de azért addigra beláttam, hogy nem ez a legnyerőbb név a világon. Nem nagyon kacifántos, meg semmi ilyesmi, szóval nem olyan név, amire azt mondaná az ember, hogy kitolás a gyerekkel, egyszerűen csak nem egy olyan név, amin szólítani szerettem volna a gyerekemet, de ettől függetlenül egy nagyon szép név. Ezért kapott még egy nevet, ami szintén szép, de emellett teljesen viselhető is :)

De nekem egyébként is tetszik, ha valakinek két neve van. Nekem is kettő van például, és igaz, hogy itthon senki nem szólít a másodikon, de a külföldi ismerőseim úgy hívnak, mert nekik azt sokkal könnyebb kiejteni.

2012. jún. 20. 10:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Nálunk hónapokig ment a névválasztás én annyira élveztem.Szinte minden héten más neve volt a gyereknek,de volt hogy naponta variáltam.A Feleségem már hülyét kapott ettől.Az már kezdettől fogva szinte biztos volt hogy 2 neve lesz a gyereknek,mert apu, anyu 2 nevű így hát a kislány is az lesz.Nekünk ez jön be.Ráadásul megbeszéltük hogy az egyiket én adom a másikat a feleségem.Ez az igazi demokrácia:)A sorrendet pedig majd hangzás alapján döntjük el,így is lett.A kislány a Lujza Gréta nevet kapta,ami szerintem nagyon szép,és különleges.
2012. jún. 22. 07:06
 15/17 anonim ***** válasza:
Nálunk azért lett két neve a lányainknak, mert apának is és nekem is konkrét elképzelésünk volt és egyikünk sem volt hajlandó engedni belőle. A lányokat az első nevükön szólítjuk, aztán úgy alakult hogy ha rosszat csináltak, és mérgesek voltunk, mindig a második nevüket használtuk. Így tudják hogy ha azt hallják akkor tényleg elég.
2012. jún. 22. 13:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Nekünk megvolt a név, amiben megegyeztünk a párommal. Mikor jöttek a szülőszobába, hogy megkérdezzék, párom mondta a nevet, én meg hozzácsaptam gyorsan anyám keresztnevét, kérdeztem "ugye nem baj?"

Azt mondta, nem.

Na nálunk ezért van 2:-)

De ha lesz még egy, neki is 2 neve lesz...

2012. aug. 8. 01:25
 17/17 anonim ***** válasza:
A lányom első neve az apja által favorizált név lett, a második pedig a keresztanya neve lett :)
2012. aug. 20. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!