Azok akik két keresztnevet adnak a gyereküknek miért teszik?
Mi 2 keresztnevet adtunk a gyerekeinknek, mert a vezetéknév rövid és a keresztnevek sem hosszúak, azaz akár egyben is használhatják majd a 3 nevet, ha úgy akarják. Mi most csak az 1. keresztnevükön szólítjuk őket vagy becenéven, de még picik.
Nálunk a férjemnek és nekem is csak 1 keresztnevünk van, én személy szerint örültem volna egy 2. keresztnévnek is (mert az 1. nagyon gyakori), persze nem bárminek...
Van több olyan ismerősöm, aki a 2. keresztnevét használja, mert az 1. nem tetszik neki, ill. olyanokat is, akik mindkettőt használják (pl. Kiss Tamás Szabolcs).
Ha te nem szeretnél 2 nevet a gyerekednek, akkor próbálj megegyezni a férjeddel. Biztos megtaláljátok a kompromisszumot.
A fiamnak azért lett két keresztneve, mert az egyik kb. 10 éves korom óta a szívem csücske volt, de azért addigra beláttam, hogy nem ez a legnyerőbb név a világon. Nem nagyon kacifántos, meg semmi ilyesmi, szóval nem olyan név, amire azt mondaná az ember, hogy kitolás a gyerekkel, egyszerűen csak nem egy olyan név, amin szólítani szerettem volna a gyerekemet, de ettől függetlenül egy nagyon szép név. Ezért kapott még egy nevet, ami szintén szép, de emellett teljesen viselhető is :)
De nekem egyébként is tetszik, ha valakinek két neve van. Nekem is kettő van például, és igaz, hogy itthon senki nem szólít a másodikon, de a külföldi ismerőseim úgy hívnak, mert nekik azt sokkal könnyebb kiejteni.
Nekünk megvolt a név, amiben megegyeztünk a párommal. Mikor jöttek a szülőszobába, hogy megkérdezzék, párom mondta a nevet, én meg hozzácsaptam gyorsan anyám keresztnevét, kérdeztem "ugye nem baj?"
Azt mondta, nem.
Na nálunk ezért van 2:-)
De ha lesz még egy, neki is 2 neve lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!