Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi a GYED, ha az édesanya...

Mennyi a GYED, ha az édesanya nem rendelkezik a gyed kezdőnapját megelőző évben,vagy a gyed kezdőnapját közvetlenül megelőző időszakban legalább 180 nap naptári jövedelemmel?

Figyelt kérdés
Ha az édesanya nem rendelkezik a gyed kezdőnapját megelőző évben,vagy a gyed kezdőnapját közvetlenül megelőző időszakban legalább 180 nap naptári jövedelemmel,akkor az ellátás napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes min.bér 2X-esének(138.000FT)harmincad részének figyelembevételével állapítják meg. Akkor ez most mennyi?
2008. máj. 9. 14:06
 1/5 A kérdező kommentje:
Köszi,hogy átírtátok és átraktátok a kérdésem másik témakörbe!!Meg lehetne indokolni legalább.!!
2008. máj. 9. 17:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha nincs 180 nap jövedelem, nincs GYED! De van helyette GYES, ami egyenlő az éhhalállal. GYED akkor jár, ha életedben dolgoztál már összesen 180 napot, ennek nem kell a szülést megelőző évben megtörténnie, nem kell folyamatosnak lennie, csak legyen meg!!! Hogy mennyi GYED-et kapsz, az fogja meghatározni, hogy a szülést megelőző évben mennyivel voltál bejelentve, vagy táppénzen voltál, vagy munkanélküli segélyen...stb. Ha 2008-ban szülsz, a 2007-es fizetésed lesz a GYED alapja,de ha mondjuk abban az évben nem dolgoztál, akkor nem tom mennyi lesz az alap, de jogosult leszel a GYED-re, ha előtte már dolgoztál 180 napot.

Remélem segítettem.

2008. máj. 9. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló vagyok, a szülést megelőző 2 évben legyen meg a 180 nap, és a szülést megelőző év fizetése számít. Így pontosítanék.
2008. máj. 9. 19:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Én a pénz részét nem értem,de ez azért nem derült ki világosan a kérdésből,mert ÁTÍRTÁK!!
2008. máj. 9. 19:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha a szülést megelőző évben megvan a 180nap bedolgozott munkaidő és a szülést megelőzően biztosított vagy akkor jár a gyed ami a nettó fizud 70%a,ennyi a tgyás is.Ide tartozik bele(biztosított idő a táppénz és a munkanélküli is)de ha a szülést megelőző 45napon belül nincs bejelentettséged-valamilyen formában akkor a mindenkori nyugdíj által meghatározott gyest igényelheted csak az meg kb 28eft most.+kapod a családi pótlékot ami olyan 12körül van.Sajnos én is úgy jártam,hogy kirúgtak és sosben kellett valami ,de csak hat.időre kötöttek szerződést,de a munknélküli kihúz,igaz nem sokkal több mint a gyes ,de mégiscsak.nehéz lesz.Sok sikert.
2008. máj. 11. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!