Neked is engedélyt kell kérned a férjedtől, ha fodrászhoz, kozmetikushoz szeretnél menni?
Annyira el vagyok keseredve. 29 éves vagyok, 7 éve férjnél, és konkrétan akkor mehetek el fodrászhoz, kozmetikushoz, ha a férjem jóvá hagyja. Különben kitör a botrány, ordibál, és szerinte ilyen felesleges dolgokra miért költök.
Februárban voltam utoljára levágatni a hajam :(.
"Neked is engedélyt kell kérned a férjedtől"
Kérdező, nekem max feleségem van:))) (valójában élettársam, másfél évtizede), és nálunk az a rendszer, hogy közös a kassza, és a kiadásokat megbeszéljük. Nagyobb, többtízezres tételeket előre, párezer forintos dolgokat, hol előre, hol utólag, ahogy épp adódik. Ugyanúgy a rendszeres elfoglaltságot jelentő dolgokat persze megbeszéljük előre (legutóbb pl. egy nyelvtanfolyamot), alkalmi 1-2 órás dolgokat meg előző nap vagy aznap szól az ember a másiknak, hogy "később érek haza, mert... bevásárlás, fodrász, bármi..." arra nem volt példa, hogy bármelyikünk engedélyt kérjen a másiktól bármire is...
Még szép, hogy nem kell engedélyt kérni a férjemtől, viszont természetesen egyeztetjük előtte az időpontot, mert a gyerekek felügyeletét - nálunk is 3 van - meg kell oldanunk. Kb. másfél havonta el kell mennem fodrászhoz, mivel festett hajam van, és annyi idő alatt lenő. Kozmetikushoz csak gyantáztatni járok, de az megvan negyed óra alatt.
Szerintem próbáljátok meg nyugodtan megbeszélni, hogy neked is vannak vágyaid, kívánságaid, nem robot vagy, te is szeretnél jól kinézni. Ő pedig ne oridbálással és botránykeltéssel akarja rád kényszerítenie az akaratát. Ne hagyd magad!
Engedélyt konkrétan nem kell kérnem, de a gyerekek miatt nyilván egyeztetni kell, mert egyedül csak nem hagyhatom őket itthon.
Nem lehet hogy inkább az a baja, hogy nem bír velük egyedül?
Nem a férjem ugyan, de ha az lenne sem kérnék engedélyt, csak leegyeztetném vele az időpontot a gyerekek miatt.
Ha engedélyt akarna, akkor csak a hátamat látná...
Jézusom, belegondolni is szörnyű, hogy a 21. században még vannak ilyen családok, ahol csak a férfi dönt és a nő tőle függ. Pláne így, hogy elég jó a tgyás-od, tehát a fizud is jó volt, ergo nem ő tart el téged.
Szépen állj a sarkadra és ne hagyd elnyomni magad. Heti 1 kimenő szerintem minden anyának kijárna.
Ennyi bevételed van és engedélyt kell kérned? Basszus mi ketten keresünk ennyit, igaz vidéken csak és kizárólag minimálbéren akarnak hülyére dolgoztatni, a végzettség nem számít. (dimlomás, 5 szakmás, 2 nyelvvizsgás vagyok)
Visszakanyarodva. Engem apa küld, még költőpénzt is ad :) mert kevés a fizum.
Szerintem ülj le vele, vedd elő azt a képet amin még csinos és igényes voltál, tedd elé. Közöld vele, hogy igenis olyan szeretnél újra lenni, és nehogy már engedély kelljen hozzá. Főleg, hogy anyagilag megtehetitek.
Sziasztok!
Köszönöm az összes választ:)!
Elmentem fodrászhoz, majd mikor a férjem hazajött, leültünk beszélni, és elmondtam neki mindent, ami bánt.
Jól alakult, akar változni, és nem szeretné, h börtönben érezzem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!