Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van-e valamilyen hátránya a...

Van-e valamilyen hátránya a babának és nekünk, ha nem házasságban születik?

Figyelt kérdés
Esküvőt nem tervezünk,nem tudom anyagilag vagy bárhogyan hátrány lenne-e?Családi adókedvezmény stb....
2012. aug. 1. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom, de már egyre több kedvezmény van élettársaknak is. Pontosan azért, mert egyre kevesebben terveznek esküvőt.
2012. aug. 1. 09:41
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Apasági nyilatkozatot kell tenni, ha meg házasok lennétek nem kell. - úgy tudom.
2012. aug. 1. 09:44
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem inkább előnye van.

Én néha bánom, hogy házasságba szülök, így kevesebb a családi és az ovis, iskolás támogatásoktól is elesünk, pedig nagyon jól jönne.

Az adókedvezményt a párod igénybe tudja venni, ha együtt éltek.

2012. aug. 1. 09:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak az apasági van, de azt kb annyi elintézni mint összeházasodni és időpontot sem kell kérni előtte :-)

Mi sem vagyunk összeházasodva, a párom veszi igénybe az adókedvezményt.

2012. aug. 1. 10:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kedves utolsó!Társadalmilag sem érzel valamilyen negativumot?Bár nem úgy van már mint régen,hogy elitélték azokat akik házasság nélkül szülnek.

2012. aug. 1. 10:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyunk házasok,aminek vannak előnyei! És most jönnek a lepontok,de már kezdem megszokni!

A családi adókedvezményt nem befolyásolja,hogy házasok vagytok e vagy sem!

Ha ne adja isten,annyira lesüllyedtek,hogy valamilyen támogatást kell igényelni,és nem adnák meg úgy,hogy a Párod fizuja is ott van a papíron,akkor egyedül állóként megigényelve megkaphatod. Persze megvannak ennek a maga veszélyei,de általában nem lesz később gubanc az esetenként "életmentő" hazugságból! (ezért fogtok most lepontozni,de sok helyen érthető,ha hazudnak,ha az ideiglenes válságot át akarják vészelni!)

Tehát anyagilag vannak előnyei,az említett esetben. Hátránya nincs.

A gyermeknek sem lesz semmilyen kára abból,ha nem házasságba születik! Az Apasági Nyilatkozat aláírásával kaphatja az Apuka vezeték nevét is.

Annyi hátránya van a házasság nélküli együtt élésnek,hogy nem intézkedhetem a Párom nevében.-bejegyzett élettársak sem vagyunk,igaz két hetente van itthon...

Üdv: 3 lányos,13hkm

2012. aug. 1. 10:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Köszönöm szépen ilyenre gondoltam én is!!

A lepontozókkal pedig ne foglalkozz!!!:)

2012. aug. 1. 10:44
 8/10 anonim ***** válasza:

"Társadalmilag sem érzel valamilyen negativumot?Bár nem úgy van már mint régen,hogy elitélték azokat akik házasság nélkül szülnek."

Bár nem tőlem kérdezted, de a gyerekeim révén járunk bölcsis-ovis-iskolás közösségbe.

Semmit nem számít, hogy a szülők össze vannak-e házasodva, sőt inkább az a ritkább, amikor első házasság mind a kettőnek, és az összes gyerek egy apától van. Van akikről most derült ki, hogy élettársak, mert mondta, hogy az iskolás rákérdezett az apjánál, hogy na, a nyáron elvesszük anyát. Vannak olyanok, ahol kiderült a beszélgetésekből, hogy a nagyobb gyerek más apától van. De ezzel kapcsolatosan soha senkit nem hallottam, hogy megszólnának bárkit is... pedig nagy pletykák vannak ám itt, olyan cifra történetekkel, hogy filmet lehetne készíteni belőle. De soha senkitől nem hallottam, hogy megjegyzést tenne XY-ra, mert nem házas. Mondjuk ez Budapest, egy kis vidéki faluban nem tudom mi a helyzet.

2012. aug. 1. 11:16
 9/10 anonim ***** válasza:
2 éves kisfiam van,de mi még csak most fogunk a hónapban házasodni.Nem ért úgy különösebben semmilyen negatív,hogy nem vagyok házas.Az idősebb nénik tettek inkább megjegyzést,de avval meg nem foglalkoztunk.Szeretjük egymást és ez a lényeg.Nem?
2012. aug. 1. 12:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi mindig is szerettünk volna esküvőt, a vég pont az az volt, hogy a védőnőnek magyaráztam a múltkor, hogy nem a férjem, de együtt élünk stb stb és akkor a párom mondta, hogy ez se meg az apasági nyilatkozat se neki való, szóval menjek hozzá inkább:)

Egyébként nem értem ezt az adókedvezményt de megpróbáltuk megigényelni és nekünk azt mondták, az apa csak akkor veheti igénybe 91. naptól ha a férjem...

az pedig kb 70.000 Ft kiesés a maradék hónapokra.

Mondjuk tapasztalatom nincs de azt is nehezen hiszem, hogy a kedvezményeket és segélyeket felveheted csak azért mert nem vagy férjnél, szerintem azt azért nézik, hogy együtt nevelitek-e a gyereket....

a másik oldal pedig, ez egy példa a gyerkőcnek szerintem, én fontosank tartom a házasságot.

2012. aug. 1. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!