Üdv, december 5. én szülök, március 1-óta betegszabadságon vagyok, veszélyeztetett terhesség miatt. Fog ez valamilyen pénzbeli járandósságot befolyásolni? (gyes, gyed. Stb)
Nem. Egyrészt mert mindig a szülés előtti évet veszik alapul, másrészt pedig mert ellátás nem lehet másik ellátás alapja. A bérezett napok átlagát veszik (abból kell lennie 180 napnak), és a táppénz nem bérezett nap.
Nálam úgy volt, hogy novemberben szültem, májustól voltam táppénzen. Előző évben nem volt 180 bérezett napom, mert akkor még gyed-en voltam. Így a táppénz kezdete előtti naptól számolták vissza a 180 napot.
Összegszerűen nem, csak számításilag, és csak a gyedet érinti.
Mivel a gyedet 2013-ban fogod igényleni, és nem lesz 180 bérezett napod 2012-ben a táppénz miatt, így nem a jövedelmed lesz a gyed alapja, hanem az utoljára kapott ellátásé. Vagyis a gyed alapja ugyanaz lesz, mint ami a tgyás alapja: 2012-ben elért jövedelem:D
Így láthatod, hogy az összeg tekintetében nem oszt, nem szoroz a táppénz, csak a számítás módja lesz más:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!