Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 20éves vagyok,9hetes babás,...

20éves vagyok,9hetes babás, párommal nagyon szeretnénk, de a szüleim nem csak ellenzik ki akarnak tagadni ha megtartom. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2éve vagyunk együtt párommal nem terveztük a kicsit, de egyáltalán nincs ellenünkre, szerettük volna de nem beszéltünk konkrét dátumról, az ő szüleinek sem, képesek leszünk ellátni, nem fog hiányt szenvedni, de a szüleim mindenféle zsarolásokkal (főleg érzelmi) próbálnak lebeszélni a dologról mert csak jövőre akartunk összeházasodni, még van 1évem a sulibol de OKJ és meg tudjuk oldani... nem értem miért kell emiatt eltaszítaniuk és fenyegetni zsarolni hogy tönkre teszem az Ő életüket...

2012. jún. 11. 17:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy hová születik. Nem kötelezőek befogadni titeket, ezzel együtt anyagilag segíteni sem. Ám, ha meg van mindenetek ami egy gyereknek kell, az anyagi oldalt is meg fogjátok tudni oldani, akkor nem kell azzal foglalkozni hogy ki mit gondol.
2012. jún. 11. 17:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A ti gyereketekről van szó. Ha el tudjátok tartani, fel tudjátok nevelni, kitartotok egymás mellett, akkor senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit tesztek vele. Ez a ti dolgotok. Én egy percig nem gondolkodnék a helyetekben, hogy esetleg mások mit gondolnak. A nagyszülők egyébként nagyon gyorsan meg szoktak enyhülni, ha megszületik az unoka:)
2012. jún. 11. 18:31
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Azért gondold végig nem dolgoztál gyakorlatilag csak a gyest meg a családit fogod kapni, nincsen szakmád még és most tapasztalatból mondom, hogy nem könnyű kicsi gyerek mellett bármit is csinálni, pláne tanulni, mert ahogy írod pont a vizsga időszakra születne meg.

Most nem azt mondom, hogy vetesd el, csak érdemes kontra és ellenkontra érveket lesorakoztatni és úgy meghozni egy döntést. A másik, ha nem a szüleiddel fogsz lakni akkor hova mentek, párod szülei mint szólnak hozzá, befogadnak e titeket? Prod dolgozik e stb. Mi is albérletben lakunk az nem gond szerintem de az is már problémásabb, mert a főbérlővel meg kell beszélni a dolgot, mert nem mindenki szereti, ha baba is van a lakásba.

2012. jún. 11. 19:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Van hova mennetek?Párod dolgozik?Neki a szülei mit szólnak,támogatnak?
2012. jún. 11. 20:57
 5/11 TKI Ibolya ***** válasza:

Én csak megkérdezném a szüleidet hogy majd azt a lelki fájdalmat amit érezni fogsz ha elveteted a babát azt is vállalják jó szívvel? Ez akkor már az ő felelősségük is.Én ezt nem értem ,hogy mondhat ilyet egy szülő?

Ha megtartod a babát az ő életük tönkre megy és a tied? Most nem az ő életük a tét.Gondold át,hogy mit szeretnél,szeretnétek.

3 gyermekes anyuka

2012. jún. 11. 21:12
 6/11 adriennjeni ***** válasza:
100%
Nem semmi szüleid vannak, hozzáteszem engem is ért jó párszor érzelmi zsarolás anyám részéről, bár nem gyerekkel kapcsolatban, hanem a párommal. Ennek ellenére elköltöztünk és boldogok vagyunk, nálunk már csak egy babával lenne teljes a boldogság. De gondolj át minden apró részletet. Megbízhatsz-e a párodban teljes mértékben, hogy a baba születése után sem fog magadra hagyni. Meglesz-e az anyagi háttér? Nem gazdagnak kell lenni! A lényeg, hogy a gyerek nem fog-e hiányt szenvedni ételből, ruhából,van fedél a fejetek felett, de gondolom érted. Ne hagyd, hogy a TE életed tegyék tönkre!!!!!! Egy baba születése a legszebb a világon, nekem eddig nem adatott meg sajnos, de próbálkozunk! Erős legyél, attól, hogy fiatal vagy ne nézzenek hülyének, szerintem. Szorítok neked nagyon! Magatokra gondoljatok és ne mások szerint éljetek, mert az nem élet!
2012. jún. 12. 11:55
 7/11 A kérdező kommentje:

köszönöm az eddigi válaszaitokat!

- van lakás, tehát van hova születnie

- párom dolgozik, elég sokat

2012. jún. 12. 17:00
 8/11 A kérdező kommentje:

adriennjeni: közönöm szépen. párom már régi szerelem úgy vélem megbízhatok benne:)

neked sok sikert remélem sikerül összehoznotok egy szép babucit:))

2012. jún. 12. 17:02
 9/11 anonim ***** válasza:
Nahát, akkor nincs is kérdés!:)) Sok boldogságot a babához!
2012. jún. 12. 17:15
 10/11 anonim ***** válasza:

sztem ha mindketten szeretnétek és van anyagi alapotok hozzá, akkor ez nem is kérdés!

okj-s képzés azért erősségben nem egy egyetemi képzés (ne haragudj nem leszólásból mondom, csakhogy ez ne riasszon el), szval egy okjs záróvizsgát lazán megcsinálsz terhesen/kisgyerekkel is. Én egyetemet csinálok várandósan, vizsgaidőszakban vagyok és eddig a leadottakkal-némi segítséggel azért, de ugyanolyan jegyekkel állok, mint előtte nem babásan.

egy barátnőm másoddiplomázik babásan, némi szervezéssel sztem ez nem lehet akadály.

szval sztem ez ne tartson vissza!

2012. jún. 12. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!