Elhagytam egy 20 ezrest hogy mondjam el a szüleimnek? (Lent)
Mindig nagyon odafigyelek a dolgaimra, főleg mikor ilyen összeg van nálam, de elmentem venni pár dolgot a 20-ashoz végül hozzá sem kellett nyúlnom és mire hazamentem eltűnt a zsebemből. Fogalmam sincs, hogy, hol, merre, hogyan mert tényleg nagyon odafigyelek mikor ilyen pénz van nálam, hogy ki ne rántsam vagy valami ez most sem volt másként, de egyszerűen nem találom. A pénztárnál még meg volt mikor fizettem, határozottan emlékszek, hogy kivettem mielőtt sorra kerültem hátha kelleni fog aztán vissza is raktam és mire hazaértem eltűnt. Ha elmondom a szüleimnek egyből az lesz, hogy 16 évesen ennyit nem lehet rám bízni pedig még 2 kib*szott forintot nem hagytam el soha életemben, de jellemző rájuk, hogy mindent eltúloznak, a bolhából is elefántot csinálnak hát még ebből...
Szerintetek mit mondjak nekik hogy mondjam el? Totál kész vagyok már ez miatt :/

Mi mást mondhatnál, mint az igazságot?
Kivéve, ha a saját pénzed volt, ez esetben nem kell mondanod semmit.
De, ha emiatt kell megint kérned tőlük, vagy kérnék vissza a megmaradt részét, akkor muszáj mondanod valamit, hazudni meg nem szabad!
Szóval mondd az igazat, és tedd hozzá rögtön, hogy tanultál belőle.

Persze, hogy idegesítene.
Mondd meg nekik. Nem tehetsz róla, van ilyen, sajnos előfordul.
Azt mondom neked, amit apukám mondott (tőlem loptak el 30.000,-et): ennél nagyobb baj az életben ne érjen minket.

Sajnos a tényen semmit sem változtat az a pénz már nincs nálad. Ülj le szüleiddel beszélgetni és mond el nekik őszintén, hogy nagyon sajnálod, hogy elveszítetted és tudod most azt hiszik nem lehet megbízni Benned az az, hogy nem tudsz vigyázni a pénzre amit odaadnak, de majd idővel szeretnéd visszanyerni a bizalmukat. Kérdezd meg, hogy milyen ötletük lenne arra, hogy ne történhessen meg még egyszer ilyen Veled. Pl. szerintem egy diákszámla jó ötlet lenne. Arra még a zsebpénzed(persze, hogyha van csak akkor) is mehetne vagy egyéb meglepi pénzek.
Szóval őszintén, nem flegmán :)) beszéljétek meg.
Ha támadnak az az, hogy azt mondják, hogy miért nem tudtál vigyázni rá meg milyen felelőtlen vagy.... akkor mond meg, hogy tényleg nagyon sajnálod és nem veszekedni szeretnél hanem csak megbeszélni a dolgot mint két normális ember :) és a bűntudat már épp elég ami benned van, hogy tudd iszonyatosan rosszul sült el ez a szitu.
Ha pénz miatt vannak oda akkor vállalj be plusz házimunkát. Pl. szemét kihordás, vasárnapi ebéd megterítés mosogatás, krumplipucolás hétvégi kajcsikhoz....szóval nem rabszolga munka de mégis látják, hogy vállalod a következményét a helyzetnek.

Csak mond el és ennyi. Nekem anno ellpoták a biciklimet és másnap nálam volt 25 ezer ft az őj biciklinek az ára és olyan történt velem mint addig soha, otthagytam a boltba a pénztárcát és csak a suliba vettem észre. Mire visszaértem a boltba addigra a pénztárcát visszaadták a pénztárosnak a pénz nélkül persze. Rendőrségi ügy lett belőle, de hiába lett a kamera segítségével az aki belenyúlt és aki odaadta a pénztárosnak mégsem volt elég,mert azt nem lehetett látni,hogy vett e ki valamit. Tavaly a telómat lopták el majdnem ugyan így a szoliba, akkor elötte való nap vesztettem el a munkahelyem.Mindkét esetben valami megelőzte a figyelmetlenségemet.
Te is ember vagy aki hibázik. És az vesse rád a követ akivel ilyen nem fordult elő.Pénz ,tárgy mindegy milyen szegények vagytok ,de ez pótolható. Ahogy írta az egyik válaszadó rosszabb is történhetett volna.
Nyugodj meg tényleg,mond el a szüleidnek ,ne hazudj nekik és ne rágódj miatta hetekig. Tanultál belőle, legközelebb próbálsz jobban odafigyelni. Lesz még ilyen az életed során az tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!