Elhagytam egy 20 ezrest hogy mondjam el a szüleimnek? (Lent)
Mindig nagyon odafigyelek a dolgaimra, főleg mikor ilyen összeg van nálam, de elmentem venni pár dolgot a 20-ashoz végül hozzá sem kellett nyúlnom és mire hazamentem eltűnt a zsebemből. Fogalmam sincs, hogy, hol, merre, hogyan mert tényleg nagyon odafigyelek mikor ilyen pénz van nálam, hogy ki ne rántsam vagy valami ez most sem volt másként, de egyszerűen nem találom. A pénztárnál még meg volt mikor fizettem, határozottan emlékszek, hogy kivettem mielőtt sorra kerültem hátha kelleni fog aztán vissza is raktam és mire hazaértem eltűnt. Ha elmondom a szüleimnek egyből az lesz, hogy 16 évesen ennyit nem lehet rám bízni pedig még 2 kib*szott forintot nem hagytam el soha életemben, de jellemző rájuk, hogy mindent eltúloznak, a bolhából is elefántot csinálnak hát még ebből...
Szerintetek mit mondjak nekik hogy mondjam el? Totál kész vagyok már ez miatt :/
Lehet hogy a boltban valaki kifigyelt és kizsebelt az utcán, és észre sem vetted.
De amúgy merre fele járkáltál amikor elhagytad?... XD
Szerintem meg akkor jársz a legjobban ha elmondod a teljes igazat hogy mi történt. Ugyan haragudni fognak rád, de a beléd vetett bizalmuk nem rendül meg úgy, mint amikor hazudnál és később kiderülne.
Jajj, sajnálom. :(
Tőlem az iskolában elloptak egyszer 10.000,- Ft-ot, egyszer meg 20.000,- Ft-ot.
A szörnyű az, hogy igazából sejtem is, hogy milyen osztálytársam volt - egy nagyon jó barátnőm!
Szerencsére itthon apukám - bár nyilván nem örült -, azt mondta, hogy ez nem az én hibám, és nem a legnagyobb katasztrófa a világon. (Itt nem arra célzott, hogy nekünk ez az összeg meg sem kottyan, hanem arra, hogy pl. baleset, betegség, stb. sokkal rosszabb lenne.)
Persze senki nem örült, de utólag kár lett volna már leszúrniuk érte, ráadásul nem tehettem róla, a pénzre szükségem volt (lett volna...), azért volt nálam.
Innentől kezdve viszont nagyobb összeget csak bankszámlán tartottam, és a kártyám volt nálam mindig. Ez jó megoldás az ilyen problémák elkerülésére.
Neked is azt tudom tanácsolni, hogy ezt most "nyeld le" (nem tudsz mást tenni :(), viszont tanulj belőle, és legközelebb lehetőleg inkább bankkártyát vigyél. Tényleg jobb. Persze arra is vigyázni kell, nem azt mondom, hogy nem. De a pénzt könnyebben akár ki is kapják a kezedből, vagy kiesik a zsebedből.
Remélem, a szüleid sem veszekszenek majd, nem lenne értelme!
Ja, és még egy tanulság: pénzt nem teszünk zsebbe!! Ilyen összeget legalábbis nem.
Pénztárca, és az a táskába.
hát köszi a válaszokat
nem ütközött nekem senki az utcán, de még ha nekem is ütköztek volna, biztos volt már rajtatok is farmer annak a zsebébe egyszerűen nem lehet úgy belenyúlni, hogy ne érezd meg
Kivéve, ha kilógott kicsit...
De most már mindegy! A jövőre nézve oldd meg inkább ezt. Zsebbe pénzt nem teszünk, főleg nem hátsó zsebbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!