Mit gondoltok az ilyen anyáról?
6-7-es tökéletesen megválaszolta. Én anyukám öngyilkos akart lenni, igaz, már nagyobb voltam, 17 éves. Megjártunk mindent, 8 év múlva mégis meghalt.
Most egy igazán jóbarátra vagy segítő rokonra van szüksége, aki felkeresi neki a legjobb orvost, hogy segítsenek rajta. Kívánom neki, hogy megtalálja.
1. vagyok
a lepontozásból ítélve szerintetek teljesen normális,hogy egy EMBER a gyermeke szeme láttára akar meghalni,akármilyen gondja is van...
Az öngyilkosság nem megoldás,mégha csak segélykiáltás is...
Mindenki felelősséggel tartozik a gyermekéért,akit a világra hozott!!!!
Legyen öngyilkos ha akar,de a gyermeke egészségét,szellemi fejlődését direktbe ne tegye tönkre könyörgöm!!!!!!!!!!!
Nekem ez a meglátásom!
Kérdező!
Próbálj neki segíteni,szakemberrel együtt!!!!!!!!
Kedves 1. válaszoló. Természetesen nem elfogadható, normális viselkedés ez, igazad van ebben. Viszont aki ilyet tesz, legtöbbször nem „hisztizik” vagy „kényeskedik” csupán, hanem tényleg beteg – kedélybeteg.
Bevallom, én sem tudtam elképzelni, hogy lehet, hogy egy normálisnak tűnő ember teljesen kifordul magából, de éppen a terhességem és a gyerekem születése ébresztett rá, milyen, ha nem tud parancsolni az ember az érzelmeinek, a gondolatainak.
Szerencsére én nem kerültem olyan komoly gondba, mint a kérdésben szereplő nő, nagyon jó a családi hátterem is, de komolyan mondom, megijedtem attól, a hormonok mire képesek az agyammal, és azóta megértem, ha valaki nagyon mélyre csúszik. Pláne, ha mondjuk a környezete nem érti meg, hanem mondjuk a rosszkedve miatt még lelkiisermet-furdalást ébresztenek benne, hogy rossz anya (ahogy a kérdező vélhetően egy ilyen ismerőse az adott nőnek), és azt gondolják, el lehet intézni egy „szedd össze magad”-dal az ügyet.
Biztosan a legtöbb nőnek tejjel-mézzel folyó kánaánnak tűnik a gyereknevelés, de vannak, akiknek nem ennyire könnyű alapból, és vannak, akiknek még a hormonok is nehezítik,
nincs fogalmam???
3 hétig voltam a pszichiátrián...:S
tudom mi az a depresszió
ezért is írtam,amit írtam...
Kedves 12-es!
Én a leírásból nem tudom, mit jelent a "gyereke mellett" kifejezés.
Mert az én olvasatomban jelentheti azt is, hogy gyereke van, meg azt is, hogy otthon volt a kisgyerek.
Viszont tudom, hogy az emberi kétségbeesés nem tesz jót a józan gondolatoknak. Egy nő eljuthat odáig, hogy úgy érzi, csak jót tesz a gyerekének azzal, ha megszűnik élni.
Lehet, hogy ez az öngyilkossági kísérlet tényleg segélykiáltás volt. Az is lehet, hogy komolyan gondolta, de rájött, hogy képtelen elhagyni a gyerekét. ezt sem Te, sem én nem tudhatjuk. Ami viszont biztos, hogy senkinek sincs joga ítélkezni felette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!