Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az ilyen anyáról?

Baranka kérdése:

Mit gondoltok az ilyen anyáról?

Figyelt kérdés
Aki a gyereke mellett kísérel meg öngyilkosságot. de nem "sikerül" neki, mert kihívja magára a mentőket.

2012. júl. 27. 07:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

6-7-es tökéletesen megválaszolta. Én anyukám öngyilkos akart lenni, igaz, már nagyobb voltam, 17 éves. Megjártunk mindent, 8 év múlva mégis meghalt.

Most egy igazán jóbarátra vagy segítő rokonra van szüksége, aki felkeresi neki a legjobb orvost, hogy segítsenek rajta. Kívánom neki, hogy megtalálja.

2012. júl. 27. 10:22
 12/21 anonim ***** válasza:
34%

1. vagyok

a lepontozásból ítélve szerintetek teljesen normális,hogy egy EMBER a gyermeke szeme láttára akar meghalni,akármilyen gondja is van...

Az öngyilkosság nem megoldás,mégha csak segélykiáltás is...

Mindenki felelősséggel tartozik a gyermekéért,akit a világra hozott!!!!

Legyen öngyilkos ha akar,de a gyermeke egészségét,szellemi fejlődését direktbe ne tegye tönkre könyörgöm!!!!!!!!!!!

Nekem ez a meglátásom!

Kérdező!

Próbálj neki segíteni,szakemberrel együtt!!!!!!!!

2012. júl. 27. 10:30
 13/21 anonim ***** válasza:
Nekem is van egy ilyen ismerosom. Rajta szerencsre segitettek de komoly depresszioban szenvedett es o korhazban is volt hetekig. A lenyeg, hogy most mar teljesen jol van de tenleg kellett a szakember segitsege. Nalla ugy indult, hogy szules utani depreszioban szenvedett. Ez nem enyhult mint legtobb esetben, hanem sajnos rosszabodott. A csalad, baratok... tanacsara orvoshoz fordult de felrekezeltek (most ezalatt ertem, hogy rossz gyogyszereket adtak). Ettol panikbeteg lett es olyan szinten romlott az allapota, hogy mar a kislanyat is orokbe akarta adni, szerencsere az apuka nem es harcolt. Aztan tobb minden jott az eleteben ami meg megnehezitette a sorsukat (koltozes, munkahelyi gondok a ferj reszerol mert gondolom kellett az otthoni segitseg a kislanyhoz, igy a melohely hatterbe szourt, emiatt panzhiany...) Egy napon le akart ugrani egy hidrol. O nem szollt senkinek, hanem siman leugrott volna ha egy pasi nem all meg, nem gurik ki a kocsibol es nem szedi le. Szornyu volt. :( 1 eves volt a kislany mar. Ekkor kerult korhazba ahol aztan normalisan kikezeltek. Ma mar tobb mint 2 eves a kislany es minden rendben. Neha kell a szakember segitsege.
2012. júl. 27. 10:31
 14/21 anonim ***** válasza:
1-es. Én lepontoztalak. Hogy miért? Még megközelítőleg sincs fogalmad arról, mi az a depresszió.
2012. júl. 27. 10:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Kedves 1. válaszoló. Természetesen nem elfogadható, normális viselkedés ez, igazad van ebben. Viszont aki ilyet tesz, legtöbbször nem „hisztizik” vagy „kényeskedik” csupán, hanem tényleg beteg – kedélybeteg.

Bevallom, én sem tudtam elképzelni, hogy lehet, hogy egy normálisnak tűnő ember teljesen kifordul magából, de éppen a terhességem és a gyerekem születése ébresztett rá, milyen, ha nem tud parancsolni az ember az érzelmeinek, a gondolatainak.

Szerencsére én nem kerültem olyan komoly gondba, mint a kérdésben szereplő nő, nagyon jó a családi hátterem is, de komolyan mondom, megijedtem attól, a hormonok mire képesek az agyammal, és azóta megértem, ha valaki nagyon mélyre csúszik. Pláne, ha mondjuk a környezete nem érti meg, hanem mondjuk a rosszkedve miatt még lelkiisermet-furdalást ébresztenek benne, hogy rossz anya (ahogy a kérdező vélhetően egy ilyen ismerőse az adott nőnek), és azt gondolják, el lehet intézni egy „szedd össze magad”-dal az ügyet.

Biztosan a legtöbb nőnek tejjel-mézzel folyó kánaánnak tűnik a gyereknevelés, de vannak, akiknek nem ennyire könnyű alapból, és vannak, akiknek még a hormonok is nehezítik,

2012. júl. 27. 10:49
 16/21 anonim ***** válasza:

nincs fogalmam???

3 hétig voltam a pszichiátrián...:S

tudom mi az a depresszió

ezért is írtam,amit írtam...

2012. júl. 27. 10:56
 17/21 anonim ***** válasza:
68%
Akkor azert irsz hulyesegeket, mert nem kezeltek jol. :D
2012. júl. 27. 11:01
 18/21 Sókristály ***** válasza:

Kedves 12-es!

Én a leírásból nem tudom, mit jelent a "gyereke mellett" kifejezés.

Mert az én olvasatomban jelentheti azt is, hogy gyereke van, meg azt is, hogy otthon volt a kisgyerek.

Viszont tudom, hogy az emberi kétségbeesés nem tesz jót a józan gondolatoknak. Egy nő eljuthat odáig, hogy úgy érzi, csak jót tesz a gyerekének azzal, ha megszűnik élni.

Lehet, hogy ez az öngyilkossági kísérlet tényleg segélykiáltás volt. Az is lehet, hogy komolyan gondolta, de rájött, hogy képtelen elhagyni a gyerekét. ezt sem Te, sem én nem tudhatjuk. Ami viszont biztos, hogy senkinek sincs joga ítélkezni felette.

2012. júl. 27. 11:07
 19/21 anonim ***** válasza:
"Kedves" első válaszolón tényleg nem végeztek valami jó munkát a pszichiátrián. Pont neki kellene megérteni mi is az a depresszió, amikor az ember semminek sem lát értelmét, még az anyaságnak sem. Ezek szerint az az anya is megvetendő, akinek mondjuk vakbélgyulladása mer lenni és szenvedni mer a gyereke szeme láttára. Mivel hogy mindkettő betegség!!!
2012. júl. 27. 11:51
 20/21 A kérdező kommentje:
Több mint 20 éves barátság van mögöttünk. És az élet úgy hozta, hogy a férjeink unokatesók. És így még rokonok is vagyunk. Ha távoliak de akkor is azok vagyunk.
2012. júl. 27. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!