Anyukák, engeditek 5 év körüli gyermeketeket fára mászni?
Nálunk vita van a férjemmel,mert ő engedné,én meg nem. Anyósoméknál van egy hatalmas cseresznye fa, meg kisebb bokros fa. Vannak nála nevelt gyerekek,egy 7 éves fiú és egy 7 éves lány. Ők állandóan(főleg a lány) a fára másznak és a fiam is megy utánuk föl a fára. Nem győzöm leparancsolni róla.Ha ott hagyom akkor ugye nem látom mit csinál, igazából anyósom se ülhet a nyakukon egész nap.,ha kint vannak az udvaron. Én parázok,hogy mi van ha véletlen nincs kint velük és épp akkor esik le,és eltörik keze-lába,vagy épp fejjel esik le. Engedjem vagy ne,hogy gyakorolja? Én is másztam anno fára,de már iskolásan,nem ilyen kicsiként. Nálatok ez hogy működik? Engeditek?
Köszönöm, egy kissé aggódós anyuka.
Nincs gyerekem, de persze, hogy engedném.
Azt szeretném, ha majd lesz gyerekem, hogy kinn biciklizzen, fára másszon, kússzon-másszon a földön, igen, essen is el néha (persze ne sérüljön meg - ehhez is az kell, hogy megtanuljon esni is, és rugalmas legyen), focizzon, labdázzon, rohangáljon, homokozzon, hintázzon, járjon kirándulni (akár tévedjen el, mint mi anno, mikor 9 évesen nekiindultunk :D), stb.
Inkább, mint hogy egész nap a szobában, a TV vagy a gép előtt üljön, és Facebook-on élje a virtuális életét, mint, amit a gyerekeknél mostanában látok...
Aztán kilép a házból, megcsapja a szél, és lebetegszik két hétre...
Hát ez egyéni dolog, ki mit érez "soknak" mi most szerintem erre hiába írunk neked hogy mi hogy csináljuk. Egyébként az én fiam is 5 és én engedem fára mászni. Sose álltam így kifejezetten a nyomában, mindig hagytam hogy próbálkozzon egyedül így aztán nagyon jól fel tudja mérni mi az amire képes és mi az amire nem. Amúgy is jó a mozgása nagyon.
De van aki ezért engem felelőtlennek tart. Volt hogy 2 évesen ment felfelé a csúszda lépcsőjén egyedül (kapaszkodott közben és otthon is lépcső van a 2 szint között szóval szokva van a dologhoz) és más anyukák szóltak hogy juj mászik felfelé és fogjam meg stb...
A magasabb csúszdán persze én csúsztattam le de miért ne mászhatott volna fel. Szóval visszatérve én engedem.
Hűha, akkor azt hiszem én drámázom túl...
Eleven gyerek, hála égnek nem szobában kuksolós és nem számítógép mániás. Nagyon mozgékony, úgyhogy akkor nagy levegőt veszek és hagyom fára mászni. Ha ráérez a lépésekre és megtanulja,akkor biztos nem érheti baj, gondolom én.
Köszi a biztatást! Mennek zöld mancsok mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!