Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyuka lettem! Akkor már nem...

Anyuka lettem! Akkor már nem is öltözhetek szépen? Csinos anyuka=pasivadász?

Figyelt kérdés

3,5 éves a lányom,a húga pedig 5 hónapos.Vékony,magas alkatom van,hamar visszafogytam a szülés után.Szeretek csinosan öltözködni./Félreértés ne essék,nem kiskosztümben és tűsarkúban megyek játszótérre./De nem is az otthoni tréning ruhában.Elmentem a lányokkal vásárolni,hazafelé jövet beültünk egy cukiba."Rövid"(térdfelé érő)szoknyában voltam,balerina cipőben és egy rövid ujjú felsőben.Ki voltam festve.Jön egy ismerősanyuka.Végignéz,majd megszólal:"Milyen példát mutatok én a lányaimnak?"Nagyon ideges lettem.Mondtam neki,hogyha majd ő olyan példát mutat a gyerekeinek,mint én akkor legyen olyan nagy a szája.Azóta tiszta düh vagyok.Én nem értem,az ember nem öltözhet fel szépen?Úgy indul a reggelem,hogy szépen megcsinálom a hajam,és kifestem a szempillám.Egy normális tréningruhában vagyok otthon.Ha lemegyünk a játszóra/sétálni egy edzőcipő és farmer van rajtam.Akkor is igyekszek csinos lenni,de természetesen egyszerű.Semmi kiívó,de mégsem az otthoni viselet.Akkor is többször végigbámulnak,és húzkodják a szemöldöküket.Már azért is kaptam,hogy nem kéne zumbára járjak.A zumba heti kétszer van,fél 8-tól 9-ig.

Ti mit gondoltok?Miben jártok játszótérre/ide-oda?

2012. júl. 23. 14:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

....és véletlenül se vegyék magukra azok a tréninges anyukák, akik így lemennek a játszira pl. márkásabb nike, adidas trénigben ( de márka nélküli, igényesre is értem)

extra súlyok nélkül...csak akiket én ált. látok ilyen fekete-rózsaszín, neonzöld akármi összeállításban vannak és a hasuk kandikál alóla....Nah, akkor tudok nézni egyet.....(persze nem látványosan )

2012. júl. 23. 14:17
 12/36 anonim ***** válasza:
52%

3. vagyok. Nekem van egy ilyenem, ebben is szoktam játszóra menni:

[link]

:)

2012. júl. 23. 14:18
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha nekem valaki ilyet szólna be, többet szóba nem állnék vele, mert oltári nagy tirpák lehet. :)

Elhiszem, hogy kiakadtál rajta, ráadásul, ha jól értem, a lányaid előtt mondta ezt. Erről meg annyi a véleményem, hogy ha valaki gyerekek előtt mond ilyesmit, akkor annyi dunsztja sincs a gyereknevelésről, hogy érdemes lenne egy másodpercig is elgondolkodni a szavain.

Nyugi, jól csinálod, hogy csinos vagy, a tréningruháról nekem az a véleményem, hogy edzésre való, ahogy az edzőcipő is, nem pedig utcára (no persze, otthon, játszáshoz is rendben van). Járj csak tornázni, nem kell az ilyen hülyékkel foglalkozni, azért mert nekik szar, és irigykednek, kerüld őket!

Az jutott még eszembe, hogy volt itt egyszer egy kérdés, hogy mibe öltözik ki az ember, ha a gyereke óvodájában anyák napi ajándékozás van. Mire én azt találtam válaszolni, hogy én semmi extrába, hiszen ha bármikor kimegyek az utcára, normálisan vagyok felöltözve, mindig megtisztelem magam és embertársaimat azzal, hogy rendes ruhában vagyok. Kaptam persze ezért a válaszért a fejemre. :)

2012. júl. 23. 14:20
 14/36 anonim ***** válasza:
80%

Szi! Először is gratu a 2 kiscsajhoz:)) Nekem 3 ördögrossz fiam van. na de a lényeg. Ahogy felöltöztél az teljesen oké szerintem. Én is így járok, divatosabb cipő (nem hipermagas vagy ilyesmi de nem is tök lapos mindenhez) rövid fariszoknya és csini felső. Sminkelni is szoktam, nem durván de szoktam.

Én nem tornázni járok hanem futni mindennap (ezért mondjuk még nem szóltak meg!).

Hát mondjuk én szoknyában ugyanúgy utánaszaladok a fiamnak stb.

Engem is van hogy végigmérnek és volt már hogy nem így konkrétan de beszóltak amit magamra is vehettem akár. De ez engem egyáltalán nem érdekel, tudom hogy csak irigység van mögötte, tényleg abszolút nem hat meg más mit gondol, miben kéne járjon egy 3 gyerekes anyuka.

Én igenis azt szeretem hogy a férjem büszke rám hogy 3 kicsi mellett is nőci maradtam. Más meg nem érdekel.

A nagyszülős, kire bízom témához nem tudok hozzászólni:) mert nekünk nincsenek nagyszülők egyáltalán.

2012. júl. 23. 14:21
 15/36 anonim ***** válasza:

NEhogy eszedbe jusson hallgatni az ismerös anyukára, ha nem túl rövid szoknyában vagy (mármint azért kb térdig érjen, ne csak a bugyidat takarja), meg a felsörész kivágása is normális (azaz a cicid nem esik ki belöle), akkor természetes, hogy csinosan öltözködsz és EZZEL a lányaidnak is JÓ példát mutatsz. Sokkal inkább, mint azok az anyukák, akik szedett-vedett, ócska ruhákban mennek a gyerekkel, mert ezzel öket is igénytelenségre nevelik.

Ha itt elolvasod a válaszok többségét, akkor láthatod, hogy igenis te teszed jól:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

Az meg, hogy sportolsz (mindegy, hogy zumba vagy más), igencsak okos dolog, és a gyerekek is jó példát látb´nak maguk elött.

Ha más foglalkozásokra is viszed öket - és nkik tetszik, akkor azzal csak fejleszted a gyerekedet, érdeklödöbbé teszed, és ezzel nagyon megkönnyited a késöbbi életüket.

2012. júl. 23. 14:22
 16/36 A kérdező kommentje:
Én eléggé harcos típus vagyok,amit mond az illető,sose hagyom annyiban,mert még azt hiszi igaza van.
2012. júl. 23. 14:25
 17/36 anonim ***** válasza:

Elolvastam a linkelt kérdést...hm érdekes, viszont mi az a majo vagy májo már nem is tudom, hogy írta a kérdező. De végül is mindegy csak megfogott, hogy nem tudom :)

Te meg kedves kérdező csak továbbra is így :)! Az irigy emberekkel meg ne foglalkozz (a linkelt cipő meg nagyon szép :) Én most épp szandi keresésben vagyok és nem könnyű, mert legyen csinos de kényelmes is...nem könnyű :D)

2012. júl. 23. 14:32
 18/36 anonim ***** válasza:

hú...rémes milyen példát mutatsz :DDDD

talán hogy egy nő legyen nő mindíg ?

hogy anyaként is lehet csinos egy nő????......

komolyan én is tiszta ideg lennék ha ezt benyögte volna nekem valaki, de ott helyben el is magyaráztam volna neki a dolgot !!!!!

nem értem mit kébzel magáról az az anyuka :SSSS

amúgy én ma kivágott, mellkidobós felsőben játsziztam...éssss????????

amúgy is csak az én dolgom nem ??? :DDDD

2012. júl. 23. 14:59
 19/36 anonim ***** válasza:

húbakker, ez mi ez??? ez semmi más mint irigység...mert ő nem ilyen...

én meg azokat az anyukákat nem értem akik szakadt XXLes polóban meg a férjük ruháiban kocós zsíroshajjal jönnek mennek. 2 ördögfiókám van, ketten 3 felé szaladnak, de adok magamra...smikelek csiniben járok...a férjem mindig mondja is hogy bakke rmekkora szerencsés hogy nem adtam lejjebb szülés után. Attól hogy anya lettem csak mégjobban NŐ lettem, ízig vérig, akkor meg?

2012. júl. 23. 15:13
 20/36 anonim ***** válasza:
(bocs, off, de én is megnéztem a linkelt kérdést, és szintén jót mosolyogtam, mi lehet az a majó. :)
2012. júl. 23. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!