Anyuka lettem! Akkor már nem is öltözhetek szépen? Csinos anyuka=pasivadász?
3,5 éves a lányom,a húga pedig 5 hónapos.Vékony,magas alkatom van,hamar visszafogytam a szülés után.Szeretek csinosan öltözködni./Félreértés ne essék,nem kiskosztümben és tűsarkúban megyek játszótérre./De nem is az otthoni tréning ruhában.Elmentem a lányokkal vásárolni,hazafelé jövet beültünk egy cukiba."Rövid"(térdfelé érő)szoknyában voltam,balerina cipőben és egy rövid ujjú felsőben.Ki voltam festve.Jön egy ismerősanyuka.Végignéz,majd megszólal:"Milyen példát mutatok én a lányaimnak?"Nagyon ideges lettem.Mondtam neki,hogyha majd ő olyan példát mutat a gyerekeinek,mint én akkor legyen olyan nagy a szája.Azóta tiszta düh vagyok.Én nem értem,az ember nem öltözhet fel szépen?Úgy indul a reggelem,hogy szépen megcsinálom a hajam,és kifestem a szempillám.Egy normális tréningruhában vagyok otthon.Ha lemegyünk a játszóra/sétálni egy edzőcipő és farmer van rajtam.Akkor is igyekszek csinos lenni,de természetesen egyszerű.Semmi kiívó,de mégsem az otthoni viselet.Akkor is többször végigbámulnak,és húzkodják a szemöldöküket.Már azért is kaptam,hogy nem kéne zumbára járjak.A zumba heti kétszer van,fél 8-tól 9-ig.
Ti mit gondoltok?Miben jártok játszótérre/ide-oda?
Szia:)
Igaz nem vagyok anyuka,de írok ide:)
Sok anyukát látok az utcán akik elhanyagolják magukat,rondán öltöznek stb stb.. kevés anyuka az aki ad még magára szülés után... Pl rubint rékát is leócsárolják mert néha elmegy körmöshöz meg fodrászhoz... EGY ANYUKA IGEN IS LEHET SZÜLÉS UTÁN IS SZÉP ÉS SZEXI!!!!! én az leszek ha szülni fogok,nem fogok ócska ruhákban járni. és a többi anyuka azért néz mert irigyek h neked van időd ezekre,nekik pedig nincs:)) tojd le a többieket:D férjed mit szól hozzá h így öltözöl?:)
Őszinte leszek, én még edzőcipőben sem megyek a játszótérre. :)
Balett cipő, vagy lapos talpú szandi. Amúgy én is mindig csinosan öltözök, így szoktam meg már a terhességem előtt. A melegítő nadrág nálam itthoni viselet csak.
Ha mondjuk a kislányom nélkül megyek valahová, akkor a magas sarkú cipőm a nyerő. De van olyan kényelmes magas sarkúm, amit gyerek mellett is simán felveszek.
Sokszor kaptam már emiatt rosszalló tekinteteket, de nem érdekel, mert ugyanakkor sok dicséretet is kaptam mellé. :D
Ne törődj másokkal, mindenki azt vesz fel, ami kényelmes neki. A barátnőm mindig melegítőben és sportcipőben van, neki ez a kényelmes, ő így érzi jól magát. Mégsem szóljuk le sosem egymást. :)
A lányokkal szó alatt,a lányaimat értem.
Sőt azért is kaptam már,hogy miért viszem a nagyobb lányomat kézműves foglalkozásra.Úgy gondolom nagyon sokat vagyunk együtt,a nagyik a közelben vannak,de egy kezemen meg tudom számolni,mikor hagytam őket itt rájuk.2 naponta látják az unokát,de max akkor megyek el,ha alszanak délután.A férjemmel a lányok elalvása után vagyunk kettesben,2-3 havonta megyünk el egy mozira.Kb. ennyi.A lányom élvezi a szakkört,heti egyszer 1,5 óra,szóval nem annyira sok.Ezért is megszólnak?Meg mondják,hogy ne dumáljak,egy utcányira vannak tőlünk a nagyik stb. de én nem hagyom a nagyikra,az más dolog,hogy 2 naponta látják a gyerekeket.2-3 hetente megyek el,ha alszanak./Megbízhatóak a nagyik,de nekem bőven elég az,ha 2-3 hetente megyek el,amikor a csajok alszanak./
Én farmerban járok, itthon meg... hát, nem jó minőségű tréningruha :-) Most éppen a férjem rövidnadrágja van rajtam. Sminkelni szeretek és nem mosom le csak azért, mert lemegyek a játszótérre.
Szoknya: ha elfut a lányod, hogy mész utána? Ugyanez a magassarkúra is. Én csak akkor hordok ilyet, ha nem a gyerekekkel vagyok. Bár gondolom aki megszólt, nem ezért tette :-)
Zumba: én heti 3-4x járok tornászni. Na és? Ha meg nem járnék, akkor én lennek a kövér, lusta anya, aki rontja az anyákról kialakult képet. Úgysem fogsz mindenkinek megfelelni.
Akkor én is őszinte leszek: Nekem azok az anyukák szúrnak szemet, akik trénig felső-alsóban nyomulnak a játszin....Én is viszonylag gyorsan visszafogytam, rámjönnek a ruháim, és volt már h olyan "dekoltázsos" felsőben mentem le a játszira. Anyósm szerint k---vás, de a férjem azt mondta h egyátalán nem az, jól nézek ki benne.
És miért ne lehetne egy anyuka csinos, szép, igényes???
Pedig a zumba zseniális, a ruháknak pedig (sajnos vagy nem) nagy rajongója vagyok én is. :) A h&m és a zara kínálatával a szülésem óta is teljesen tisztában vagyok, az utcára pedig még soha nem mentem tréningruhában vagy rendezetlen hajjal/sminkkel. És? Édesanyám egy csupa báj, elegáns, légies, gyönyörű nő: örülök, hogy ezt láttam tőle, remélem, a lányom is hasonló példaként él meg engem.
És jó látni, hogy a férjemnek is tetszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!