Ha papíron még házas vagyok, terhesség alatt hogy veheti a párom a nevére a babát? Nyilatkozattal?
Férjem nem akar elválni, folyamatosan húzza a dolgot, nincs megegyezés a közös gyerek kérdésében sem.
Közben lett új párkapcsolatom, akitől babát várok.
Nyilatkozattal a nevére veheti amíg meg nem születik? Amúgy kb. senki nem tudja, hogy házas vagyok, minden a leánykori nevemen szerepel, személyi stb. mert semmit nem írattam át anno.
Negatív kritikákat nem kérek, csak a kérdésre válaszoljatok kérlek!
Khm Én úgy tudom , h amíg férjezett valaki a születendő gyerek automatikusan a férj nevére kerül, meg se kérdezik róla az érintetteket.Ha elválik vki, akkor kell nyilatkozni .
De aztán lehet h tévedek, csak beugrott vmi ilyesmi.
Én úgy tudom, hogy ilyenkor hiába nem a férjé a gyerek, akkor is az ő nevére kerül. Barátnőméknél volt így, aztán végül mégis elváltak, majd a kilencedik hónapban összeházasodott az új férfival. Úgy emlékszem, mintha azt mondta volna, hogy válás után még 9 hónapig az első férj nevére került volna a gyerek.
Azt nem tudom, hogy lehet -e, hogy te nyilatkozol, hogy a te neveden legyen a baba, de ha igen, még az sem lenne egy rossz megoldás sztem.
Nem még ha elváltok akkor is a volt férjed nevére kerül, mert nem tudom pontosan de pár hónapnak el kell telnie a válás és a gyerek születés között, hogy a nevére vehesse.
Ez volt a Bochkor és Várkonyi párnál is és a Várkonyi volt férje nevére került először a gyerek. Meg a Majka Dundika párnál is így volt
Köszi szépen a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld.
A fenébe, akkor ez sem lesz könnyű dolog :(
Az egyetlen, ami megoldás, ha végre elváltok, és elvesz az új párod. Akkor kerül a nevére a gyerek.
Amúgy marad a névváltoztatás, ami jó kis kör lesz, ha az exed ennyire nem hajlandó együttműködni:(
Ha nem mond le a gyerekről (akihez semmi köze), akkor eljárást kell indítanotok az apasági vélelem megdöntése iránt:(
ha jól tudom annyi még, hogy ha a vélelmezett fogantatás időpontjában még férjnél vagy, akkor az ő nevére kerül a gyerek, tehát akkor is ha már elváltatok mire szülsz
elmesélem a barátnőmék esetét
ő papíron még férjnél volt a fogantatás idején, majd elváltak, de ugye ez így még nem volt jó, és hogy elkerüljék ezt, és a sok hercehurcát, a 9. hónapban össze akartak házasodni az új párjával, viszont volt (van?) a 30 napos várakozási idő, és a helyi jegyző nem adott felmentést ez alól, így elmentek egy másik városba, ott a jegyző megadta az engedélyt, és összeházasodtak az utolsó pillanatban :) én voltam az egyik tanú :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!