Elméletben lehetséges az, hogy egy fiú öt évesen apa legyen?
Egy nálam alig több, mint öt évvel idősebb ember folyton azt mondogatta, hogy akár az apám is lehetne. Én viszont - a csekély korkülönbség miatt - biológiailag erősen kételkedek ebben.
Mára már szerencsére "szétváltak az útjaink", remélem nem is fogom sűrűn látni. Viszont érdekelne az, amit folyton mondogatott...
Ja, még a 9 hónapos terhességi időt is számoljuk ebbe az időbe bele... :D
A spermatogenezis csak a pubertáskorban kezdődik. Addig nincs mivel megtermékenyíteni egy petesejtet, így apa sem lehet.
Ugyanúgy a lányoknak hiába adott a petesejtje, amíg a pubertáskorban el nem kezdenek érni, addig abból nem lesz gyerek.
Legfiatalabb szülők a lányok kb. 8-12, a fiúk 10-14 évesen lehetnek, és az életkor egyre lejjebb tolódik.
Egyes mutációk miatt előfordulhat alacsonyabb korhatár, elvétve. De az 5 év mindenképpen túlzás.
Szigorúan elméletben IGEN, ugyanis léteznek olyan neuro-endokrin betegségek, amelyek korai pubertást (pubertas praecox) okoznak. Ugye az ismert legfiatalabb nő 5 évesen szült.
tehát ELMÉLETBEN joggal feltételezhető, hogy ha valaki 4,25 évesen teherbe tudott esni, akkor az ennek megfelelő állapot a másik nemnél is lehetséges.
(Köztem és a párom között 15 év van, én azzal húztam őt a kapcsolatunk elején - szóval bő évtizede - hogy azért a nevemre nem vehetném:) - a teljes jogú apai elismeréshez 16 év korkülönbség kell a magyar jog szerint...)
:))))))))))))))
Biztos van olyan rendellenesség ami miatt ilyen korán érik valaki, de normális ütemű fejlődésben még nem érett a gyermeknemzésre egy 5 éves (aki maga is gyerek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!