Anyukák. Szörnyen halasztgatós, halogatós vagyok. Hogyan javítsak ezen?
Azt javaslom minden napra tűzz ki valamit amit meg kell csinálnod és addig amíg nem végzel vele ne kezdj bele másba. Pl: hétfő-mosás, kedd-porszívózás, portörlés, szerda-viráglocsolás, csütörtök-bevásárlás, péntek-irodai nap(hivatalos ügyek, levelezés, csekkbefizetés) szombat-családlátogatás, vasárnap-vasalás.
Valami hasonlót találj ki, és akkor nem leszel elcsúszva semmivel, de nem is dolgozod magad dögfáradtra napközben.
Én nagyon hamar 18 évesen mentem férjhez, természetesen nulla háztartási ismerettel... saját káromon hamar rájöttem, hogy senki nem csinálja meg helyettem, kénytelen vagyok én beosztani az időmet. Eleinte még percre is beosztottam, hogy ne csússzak el az időmmel... tehát teljesen megértelek :) A lányomat aki most 13 éves már most tanítgatom az időbeosztásra, mert nagyon olyan halogatós tipus, mint én voltam anno...
Ja és a vasárnapi vasalás közben indíts el egy jó on-line filmet, észre sem veszed, és készen is leszel :) Sok sikert!
De jó, hogy nem vagyok egyedül :o) Én is ilyen vagyok, bár én inkább az ügyek intézésével. A hűtőt már hétfőn le akartam olvasztani, megint csak holnap lesz belőle. Van egy csomó babaruha (36 hetes vagyok, és a 2,5 évesem nagymamázik, tehát lenne időm mindenre) amit vasalnom kéne, már két órája "pihenek" címszó alatt netezek, tv-zek, tényleg pihenek. (ma voltunk a városban bababoltban anyukámmal, ki kell pihenni :o)) De pl. a szülésznőt is most hívtam csak fel, pedig már csütörtök óta megvan a száma.... Jó, ezek nyilván olyan dolgok, amik tényleg ráérnek, teljesen mindegy, hogy ma vagy holnap lesznek kivasalva a ruhák. De a párom a másik fele, ő meg mindent adjuramisten azonnal. Na hát attól kivagyok: elgondol valamit, és már menjünk is megvenni, már csináljuk is stb.
Most én elhatároztam, mivel nagy pakolászásban vagyunk túl a festés után, hogy amit megfogok, azt nem rakom le ide vagy oda, hanem egyből a helyére. Így legalább szanaszét nincs semmi. Igen, az ilyen levélírás, gépelés, fényképválogatás, telefonálás, bejelentkezések... nálam is mindig csak majd. Majd délelőtt, most nem jó, mert korán van. Most nem jó, mert ebédidő van. Majd ha hazaérek, majd holnap :o))) Igen, ez a "meg kéne csinálnom, de...." Mi az hogy de? Miért nem csináljuk meg most? Én is várom az ötleteket!
Na tegnap óta azt is halasztgattam, hogy írjak :-D
Ez a napra felosztás jó ötlet, egy idő után berögzül.
Ezek ilyen nem szeretem dolgok, mert pl porszívozva mindig ki van, mert azt szeretem.
De ma vasaltam, mostam, pakoltam, de levelet nem írtam.
Amit a gyerek hagy szabadidőt, azt szivesebben tölteném el a kedvenc dolgaimmal. Mondjuk mindig fáradtnak is érzem magam, s ezen a kávé se segít.
Utolsó: Mi hasonlítunk :-), az én párom is ilyen, rögtön gyorsan haladjunk, és ő mindent a helyén tart, én meg valahogy nem teszem a helyére rögtön. Mondjuk általában ezek olyan dolgok, aminek nincs meg a konkrét helye, vagy nem fér oda vagy macerás odatenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!