Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok a Borcsa névhez?...

Mit szóltok a Borcsa névhez? (Vezetéknév lent! )

Figyelt kérdés
3 hét múlva születik meg első, pici lányunk. A nevét illetően sokféle variáció felmerült. Nem régiben hallottam a Borcsa névről, ami a Borbála önállósult becézője. Ezen kívül, hasonló névként felmerült még a Bora, Borka, szimplán Bori név is. Nekem leginkább a Borcsa tetszik. Szerintetek milyen? Vezetéknevünk: Balla

2012. júl. 16. 11:43
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Boróka Balls kedveli ezt
2016. aug. 16. 08:54
 22/22 anonim válasza:

Tudom, hogy "pár" évvel lemaradtam, de jómagam hitelesen tudok nyilatkozni, hiszen Borcsa vagyok. '99-ben születtem, és két keresztnevet is kaptam ebben a sorrendben: Sára Borbála. Viszont születésem óta Borcsának hív mindenki. Én falun nőttem fel, de sajnos már elkerültem, de szeretem, hogy a nevem kicsit "parasztos". Bemutatkozásnál Borcsaként mutatkozok be, mivel ha szólok, hogy nem a Sárát használom, feltételezik, hogy Bori vagyok, de ugye az sem. Egyszerűbb Borcsát mondani, könnyebben megragad másnak is, mivel egy embernek általában 1 (max 2) ismerőse van, aki Borcsa.

Sosem csúfoltak miatta, sőt mindig kifejezetten szerették, mert én voltam az egyetlen. Kisvárosban éltem, és most is élek, csak másikban, és aki ismer, Borcsaként emleget, mert így tudnak. Nemrég beszéltük pont egy barátnőmmel, hogy mikor valakit Sárának vagy Borbálának hívnak körülötte, nem jutok eszébe, mert én Borcsa vagyok, és az már szerinte külön fogalom (jó, nyilván hozzátesz a személyem, meg hogy ki mennyire ismer). Gondolkodtam már azon, hogy Borcsa legyek minden hivatalos papíron is, de valahogy életidegennek érzem, mert szeretem nagyon a két eredeti nevem. Eszembe nem jutna, hogy mostantól máshogy hívjanak, mint Borcsa (bár néhányan becéznek máshogy, de az is más), mert szeretem, hogy egyedi, különleges, ritka.

Szóval összességében nagyon nagy áldás, ha valaki Borcsa, de szerintem elég ez egy nagyon erős becenévnek és gyönyörű a Borbála. Több az opció mindenképp.

(Gimiben volt egy tanárom, aki totál odaáig volt a nevemért, hogy ez a két keresztnév a vezetéknevemmel mennyire összecseng, meg mennyire jó a becenevem is, stb)

2019. nov. 29. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!