8 hónapos kislánnyal vagyok terhes.. a férjemmel nem tudjuk eldönteni hogy a gyereknek a Lilien vagy a Liliána nevet adjuk. A férjem vezeték neve: Oláh.
Tanácsokat kérnék hogy ehez a vezetéknévhez melyik illene jobban, illetve ti melyik nevet tanácsolnátok inkább? (magyarázatot is kérnék) :)
Módosítanám a kérdést, mielőtt megérkeznek a notórius cukkolók: a kérdező nem nyolc hónapos kislánnyal terhes, hanem a terhességi nyolcadik hónapjában van, és kislányt vár. :)
(Bocsi, kérdező, nem szemétkedni akarok, de némely "anyák" ilyenek miatt már háborút robbantanak...:))
A válaszom a kérdésre: nekem valójában egyik sem tetszik annyira, de ha választani kell, akkor a Liliána. Esetleg köztes megoldásként ajánlhatom a Lilia nevet? :)
2012. júl. 5. 20:49
2/21 anonim válasza:
Nekem a Liliána.Sokkal szebb,kedvesebb,barátságosabb a hangzása,mint a Liliennek.A Lilien számomra olyan,mint aki nem tudott jobbat kitalálni és odatett egy "en"-t.Számomra a Lilien túl rideg.De ha csak magát a végződéseket nézed az "ána" jobb,mint az "en."
2012. júl. 5. 20:54
3/21 anonim válasza:
Szerintem az L betűk zavarók így, szóval egyiket se, de a Liliána szép, Lilien nem szép, viszont Lilien picit jobban illik a vezetéknévhez, mint a Liliána, de lényeg, hogy szerintem ne ezek közül válasszatok:D Mit szólnátok ezekhez: Szimonetta, Izabella, Marina, Karina, Hajnalka, Henrietta, Kinga?
2012. júl. 5. 20:56
4/21 anonim válasza:
Nekem sem nagyon tetszenek ezek a nevek! Szerintem egyik se túl jó, sok lenne benne az L betű! Az Oláh egy rövid név,ezért szerintem jobban illene hozzá valami hosszabb keresztnév! Nevek jelentésére is érdemes odafigyelni! Innen válogathatok: [link]
2012. júl. 5. 21:03
5/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) mi már mindenképpen elköteleztük magunkat ehez a két névhez... igazából Lilinek szeretnénk majd becézni...de azt túl gyakorinak találjuk..és szeretnénk kicsit különlegesebb nevet adni neki :) Továbra is várom a válaszokat Lilien/Liliána :)
2012. júl. 5. 21:06
6/21 anonim válasza:
A sok l betű miatt eléggé nyelvtörő. A kislánynak sem lesz eleinte könnyű a bemutatkozás egyik keresztnévvel sem, de a Liliána szebben hangzik és gondolom Lilinek szeretnétek majd becézni, az nekem nagyon bejön. Ha elképzelem, hogy a kislány így mutatkozna be, hogy Oláh Lili vagyok...hát nagyon cuki.
2012. júl. 5. 21:07
7/21 anonim válasza:
Nekem mind a 2 tetszik, de talán a Liliána aranyosabb. Szép neve lesz a kislányotoknak:-)
2012. júl. 5. 21:20
8/21 Szandy89 válasza:
Én személy szerint évek óta bele vagyok őrülve a Lili névbe!!! Így hát nekünk októberben Lilink lesz! :)
Én a Lilienre szavaznék!Szerintem sokkal jobban hangzik a vezetéknévvel mint a liliána! Nekem is a kedvenc nevek között volt a Lilien,de egy jó ismerősünk kislányát is így hívják így mi maradunk a Lilinél! :) 24 hkm
2012. júl. 5. 21:33
9/21 anonim válasza:
Lilien.Nekem az egyik kedvenc nevem 13 éves korom óta,akkor olvastam először egy könyvben.Akkor még nem lehetett itthon anyakönyvezni,csak a Liliánát.A lányom végül nem ezt a nevet kapta,mert nem ment a vezetéknévhez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!