Ti hogy reagálnátok ebben az esetben?
Anyósom ma reggel elvitte az 5 éves fiamat a tőlünk kb. 30 km-re lévő dédihez. Már többször is vinni szerette volna, de én megmondtam, hogy nem engedem el több napra, mivel ha anyósom megy min. 2 napot ott van. Na most úgy beszéltük, hogy korán reggel mennek és délután jönnek. Erre most telefonált, hogy lekésték a buszt. Megnéztem a neten és még elérték volna, egyébként fura, de késő délutántól már nem is jön busz. A férjem visszahívta, erre jön a duma, hogy szegény dédi sír, hogy sohasem aludhat ott a gyerek, meg ő mindig egyedül van.
Egyébként anyósom nagyon megbízzató, imádja a gyereket, mindig segít ha kell, de most nagyot csalódtam benne, főleg, hogy a fiam idegen helyen még sosem aludt. Egyszer próbáltuk anyukáméknál, de két órás sírásba telt mire elaludt. Anyósoméknál is próbáltuk már egyszer altatni, de ott sem sikerült, de mivel a szomszédban lakik, így hazahoztuk inkább.
Bízz benne, hogy jól meglesz a gyerek nélküled, neked is kell egy kis kikapcsolódás!
Amúgy nem értek egyet anyóspajtás viselkedésével, alattomos módszert alkalmazott.
Ha van kocsitok, üljetek bele, és menjetek értük.
Nem is készültek ezek szerint alvásra, de hogy ne legyen háború, max. a közeljövőben együtt ott alhat veletek, hogy a dédi is megnyugodjon.
3. vagyok: most olvasom, hogy anyósod hátulról közelített... Azért én nem állnám meg szó nélkül. Finoman, de elmondanám a véleményemet neki.
Ti ismeritek a körülményeket, mérlegeljetek, maradhat-e vagy mentek értük.
Irány a gyerek után.
Ha anyós tud,alattomos lenni,akkor Te tudjál akaratos lenni,és mutasd meg,hogy ugy is az van amit Te akarsz.Sőt el kell neki mondani,hogy mekkorát csalódtál benne...
3. vagyok: ezt az éjszakát akkor kibírjátok. Lehet, hogy a fiad is könnyen elalszik, ha tudja, hogy nem tud ripsz-ropsz hazamenni.
A tanulság pedig számodra, hogy anyósodra legközelebb óvatosabban hagyod, és ezt közöld vele is, légy szíves.
Hú de nem szeretem az ilyen embereket...ez érzelmi zsarolás (mennyire sír a dédi) ha anyósodat annyira érdekli a dédi magánya, akkor menjen többet látogatni.
Én őszintén mondom, nem vagyok jóban az anyósommal, ezért ha lenne ilyen húzása, többet nem vihetné egyedül sehova a gyereket.
Remélem nektek jobb a viszonyotok:) Ha egy tanácsot elfogadsz: ne finoman mondd meg a véleményedet, hanem mondd meg a véleményedet. Ha óvatoskodsz, kedveskedsz, akkor egyik fülén be, másikon ki, meg ha egyszer megtehette,és nem volt következménye, megteszi majd máskor is.
szerintem azért hozd a tudomására, hogy nam vagy hülye, és célozgass, hogy még jó, hogy volt olyan dráag előrelátó, hogy sok ruhát pakoltatott veled, mintha érezte volna, hogy ott fognak ragadni...
a gyerek maradjon, ha jól érzi magát, ha sír akkor sajnos volt egy rossz napja, de legalább anyós megtanulja a leckét.
Én nem hoznám el, de hülyének ne nézzenek, és tuti még emlegetném neki egy ideig, hogy micsoda látnok, hogy érzte, hogy ott fognak maradni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!