Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek rosszul gondolom?...

Szerintetek rosszul gondolom? (anyós kérdés)

Figyelt kérdés

Pár héten belül születik a babánk, anyósomék vidéken laknak, az én szüleim a környékünkön.

a szüleim max 2x jönnek majd be, és anyósomék is természetesen jönnek látogatni a kórházba, de nagyon úgy fest a dolog, hogy itt akarnak aludni nálunk, mert hogy vonattal 150 km és ne kelljen aznap vissza is 150et menni. Gondolom a kórházi látogatás után elmennének a férjemmel együtt hozzánk, mert nem tájékozónak el egyedül.

Nekem ez nem tetszik, az elmúlt években kb évi 1x aludtak nálunk, mivel mindig hozzájuk megyünk a "szülői házba", vagy simán csak félnapos programokat szervezünk nálunk, de amúgy sem szoktunk soha senki vendéget itt altatni, egyszerűen így alakult, nem divat a baráti körünkben, mindenki megy haza vendégség után. Most meg külön furi nekem, hogy majd megyünk haza a kórházból hármasban és ott lesznek a lakásunkban...

Én vagyok erre túl érzékeny vagy ez teljesen normális?

Nekem már az is idegesítő gondolat lenne, hogy amíg én a kórházban vagyok arra a 3-4 napra, addig nálunk lennének pár napig ottalvósban, még ha el is mennének, mire megyünk haza a babával (bár szerintem nem mennének el addig) egyszerűen valahogy tolakodónak érzem az egészet.

Szerintetek?

2012. júl. 12. 13:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem mez természetes. Sőt, ha megszületik a baba, jól jön majd az anyós segítsége. Főz rátok, takarít, mos, vasal, te meg nyugodtan tudsz majd pihenni és a babádra koncentrálni. Régen is így volt. Anyósomék sosem jöttek hozzánk, csak mikor megszületett az unoka 3napra és nagyon jó volt, hogy ott voltak. Szerintem ne utasítsd vissza a segítségüket :)
2012. júl. 12. 14:19
 12/26 A kérdező kommentje:

Elég vegyesek a válaszok, ezek szerint mindenkinél attól függ, milyen viszonyban van a saját anyósával:)

Férjem totál ellátja magát, tud főzni, takarít is rendszerersen, mos stb. szóval azért nem tartanám itt őket, mert kell aki besegít neki. Sőt szerintem ő legjobb esetben is semlegesen venné, mert amúgy néha neki is sok az anyja, annyit beszél, csak nem akarja megbántani..:)

Alapvetően ha nem vagyok itthon tudom, hogy nem kellene, hogy zavarjon, de mégis a gondolat, hogy főz a konyhánkban, pakolássza a babaholmit, már önmagában elég idegen.

És bár jóban vagyok velük, de évi 4-5x találkozunk, szóval nem annyira szoros a viszony, talán ezért furcsa, hogy ott legyenek egy ilyen bensőséges időszakban.

A férjem nem fog tudni nemet monadni , ha egyszer konkrétan bejelentkeznek ill. nem is fognak szólni sokkal előtte, max a amikor indulnak, hogy kisfiam ugye ott alhatunk?. Én is most csak a célzásokból sejtem, hogy így szeretnék...

2012. júl. 12. 14:23
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Én utálom az anyósomat, tényleg nagyon ő is engem, de nem sokára babánk lesz.Jelezték, hogy eltöltenének nálunk pár napot, hogy ne kelljen haza kocsikázniuk 120 km-t.

Engem nem zavar... Kórházban leszünk, bejönnek látogatni, hazamegyünk pár napig ott lesznek....

szerintem túl aggódjuk ezeket a dolgokat.

Pár nap után hazaviszem az újszölött babámat, 150 km-re édesanyámékhoz, mert bár anyukámék feljönnek a nagymamám 86 éves nem utazik már de én nem akarom hogy kimaradjon a dédunokázásból...

Nem féltem sem őt sem magam a rokonoktól.

De mivel a te lakásod, gyereked férjed te mondod meg ki lehet ott....

:)

sok boldogságot!

:)

2012. júl. 12. 14:24
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet valami ebben, amit írtál, hogy attól függ, ki-milyen viszonyban van a szülőkkel. Én jóban vagyok anyósomékkal (havi 1x látom őket, pedig egy megállóra élnek), és saját szüleimmel is, de ők távolabb laknak. Aranyos mindenki, amíg otthon van. Korábbi tapasztalataim azt mutatták, hogy nálam be kellene dőljön a fal, hogy segítséget hívjak, akárhogy is, de megoldom. Engem idegesítenek mások a lakásomban. Nem szeretem még azt sem, ha vendégek jönnek, de legalább azt tudom kontrollálni. De az fix, hogy hozzám egyik szülő sem jön majd takarítani, főzni, meg segíteni a babát ellátni! Nincs az a pénz!
2012. júl. 12. 14:25
 15/26 A kérdező kommentje:

a kórházba mindenképpen szeretném, ha bejönnének, mert az én szüleim is bejönnek, így korrekt, hogy mindkét nagyszülőpár látja az unokát

A mosás-főzés-vasalás besegítést nem igénylem, meg fogom oldani, de ha minden kötél szakad, anyukám közel lakik, áthoz kaját stb,bár szerintem inkább megrepedek, de megoldom egyedül:) és ráadásul tudom, hogy anyukám max 10 percet maradna és aztán békén hagyna, anyósom viszont sajnos csak fél napokban tud gondolkodni, mivel messze lakik(ezt meg is értem) de pont ezért nehezebb az ő szituja...

2012. júl. 12. 14:27
 16/26 anonim ***** válasza:
68%

Egyik válaszolótól kérdezném, az "nyalás" ha az ember nem bántja meg a másikat?? Egy földön élünk, azért nehogymár mindenki a terhes nő/anyuka kénye kedve szerint éljen. Alkalmazkodjunk már egymáshoz.

De gondolom szerinted a jó viszony fenntartásához szükséges némi alkalmazkodás már nyalásnak bizonyul.

És igenis lehet valamikor szüksége segítségre, de akkor már olyantól ne várja el akit egyszer megbántott, mert épp más állapotban ezt megteheti. Én sem segítenék annak, aki elhajt engem, hiába jószándékkal mentem.

Kedves kérdező találjátok meg az arany középutat, hogy senki ne bántódjon meg. Még mindig jobb, ha akkor vannak ott, amikor te kórházban vagy. Legalább apuka is több időt tud veled bent tölteni, nem otthon kell főzőcskéznie magára. Viszont amikor hazamentek a meghitt 3-asban létet nem pótolja semmi. Mamaáék akkor már hazamehetnek. És meg sem fognak sértődni.

2012. júl. 12. 14:29
 17/26 anonim ***** válasza:
87%
Ha Ő nem akarja, hogy ott legyenek, és annak érdekében, hogy a jövőben majd segítsenek mégis megengedi, akkor igen, az nyalás. Hízelegni a másiknak azért, hogy majd ha szükségem lesz rá, hasznos legyen, szerintem nem alkalmazkodás, hanem kihasználás. Én mindig őszinte voltam, ha nem akartam, hogy jöjjenek, megmondtam, ha szükségem lenne segítségre, megmondanám, de nincs. Kevés embert mondhatok barátnak magam körül, de azok díjazzák, hogy nem vagyok kétszínű. Érdekes. Nem hiszem, hogy sértő, ha valaki nem akar vendégeket, ha nincs otthon, és egy ilyen esemény után, mint a szülés, nem akar vendégeket kerülgetni a saját otthonában, hanem a férjével és a gyerekével akar foglalkozni! Szerintem ez kellene, hogy alap legyen és nem a nagyszülők kerülgetése! De biztos a sajátomból indulok ki. Nekem ők problémát jelentenének ilyen helyzetben, plusz embereket kellene kiszolgálnom, vagy néznem, ahogy a személyes dolgaim között pakolnak és élnek. Ez nekem nem menne és ezért maximálisan megértem a kérdezőt. Én nem kérnék belőle!
2012. júl. 12. 14:33
 18/26 anonim ***** válasza:
60%

Azért majd erre gondolj vissza amikor 60-70 éves leszel. Ezer éve nem babáztál, izgatottan várod végre az unokádat. Ráadásul elég rossz, mert messze laksz. Nem tudsz egy telefonhívásra jönni. És életed második legnagyobb eseményéból "kihagynak",mert úgy gondolják zavaró vagy, mert dúrkálsz más holmijai között. Pedig csak segíteni akarsz és nagyon izgulsz a baba miatt.

De kihagynak, nem látogathatod meg a menyedet a kórházban, hisz azért oda-vissza 300 km nem kis kör, nem is olcsó. Egy félóra látogatást nem mindenki tehet meg.

Te csak jó akarsz és mégis kizártnak érzed magad.

Nézni kell ezt az oldalt is.

2012. júl. 12. 14:43
 19/26 A kérdező kommentje:

A kórházba bejönnek, ez már tuti, megbeszéltük, az nem is volt vita a részünkről, persze, hogy jöjjenek be, végülis az unokájuk.

De ahogy az én szüleim is bejönnek a kórházba és aztán hazamennek, úgy kb ez jó lenne anyósoméktól is, mert az én szüleim sem szeretném, hogy elhanyagoltnak érezzék magukat csak azért, mert ők rugalmasabbak azt illetően, hogy ne zavarjanak minket. Ezért is írtam, hogy ha segítség kellene, ők itt vannak, de alapvetően önellátó a férjem is, meg remélem én is belerázódok ill. tényleg csak vész esetén kérnék mosás-főzés-takarítás segítséget.

Alapvetően tényleg nincs bajom az anyósékkal, de ez a szitu valahogy kihozta belőlem a begubózást :))

2012. júl. 12. 14:56
 20/26 A kérdező kommentje:
meg ugye kérdés, hogy ha szóba hozzák, egyrészt akkor engedjük vagy ne, ha igen, hány napra, és ha nem akkor kell-e magyarázkodni vagy itt az ideje, hogy a sarkunkra álljunk, meg végülis az is más ha akkor alszanak ott, amikor én nem vagyok itthon(bár a férjem meg dolgozni fog, szóval nem tudom, ülnek a lakásunkban) meg az is más ha úgy megyünk haza, hogy napok óta ott vannak és még maradnának...
2012. júl. 12. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!