Mitévő legyek? A férjem többször megütött már, nagyon hirtelen haragú, agresszív. Van egy 5,5 hónapos kisfiunk is. Többi lent.
Az utolsó válaszolónak: persze igazad van abban, hogy felelőtlen magatartás, de jelen szituációban kár már ezzel foglalkozni, mert visszacsinálni nem lehet. Egyébként szerintem a nők igen nagy része nem „felelősen” gondolkodik a gyerekvállaláskor, pl. hány olyan sztori van, amiben anyuka szül még egy gyereket a már alapból ramaty kapcsolatába, abban az illuzióban, hátha attól majd megjavul a házassága – nos, én sem értem ezt a gondolkodást… Egyébként lehet, hogy a kérdező is így gondolta.
De most a lényeg, hogy rájött, nem lesz jobb a helyzete, és úgy érzi lépnie kell, és ebben kell segíteni. Elég sza*t kap a férjétől, nyilván az önértékelése romokban, meg van rémülve a gondolattól, mi lesz vele, ha lép valamit, szóval inkább bátorítsuk.
akárki akármit mond a nő nemű is hibás, meg kellett volna beszélni az illető hím neművel, hogy akar e gyereket, ez csakis közös szerzemény lehet és ha valaki nem akarja akkor általában mindig csődbe torkollik mind a 3 fél élete. mind a ketten hibásak vagytok és először magaddal számolj el, hogy egyáltalán miért szülted meg egy olyan hím neműnek a gyereket aki nem akarta. bármennyire rossz is a helyzet be kell ismerned nem másnak magadnak hogy hülyeséget csináltál és alkalmatlan vagy anyának. gondolkodj el ezen és utána számolj el a férjeddel, amit nem értek ha a szüleiddel élsz anyukád nem tanított meg az ilyesmire? soha nem beszélgetett veled pasiügyekről? ez meg az ő dolga lett volna,
"Az élet mindenkinek benyújtja a számlát, előbb vagy utóbb de mindig..." /Dr. Csernus/
20/F/Aki hasonló körülmények között nőtt fel!
Lehet szidni, attól, hogy a ti oldalatokon többen állnak még nem biztos, hogy igazatok van! (már ha igaz a sztori)
Szia! Örülök, hogy sikerült megszabadulnotok tőle. Viszont azt ne felejtsd el, hogy a férjed épp azt élvezi, ha uralkodhat a nála gyengébbeken. Pontosan ezért gondolja azt, hogy te nem tudsz boldogulni nélküle, teljesen abban a hitben él, hogy te és a fiad az alárendeltjei vagytok. Nem akarok bővebben belemenni egy szakszavakkal tarkított pszichológiai értékelésbe, a lényeg, hogy a következőkre figyelj:
1. Próbálkozni fog, hogy visszaédesgessen magához. NE HAGYD. Ez az ember nem szeret téged, bárhogy bizonygatja is, csupán egy szükséges kellék vagy, ami az ő erejét és önbizalmát növeli. Ha visszaengeded, lesz a házasságotokban 1-2 jó hét, jobb esetben 1-2 jó hónap, de újra ugyanitt kötsz majd ki, azon gondolkodva, hogy lehettél ilyen "hülye". Mert az ilyen ember nem változik, legalábbis önerőből nem, egészen addig, míg szakember segítségét nem kéri.
2. Gyakori, hogy az elhagyott erőszakos házastárs idővel zaklatni kezdi az exét. Telefonhívásokkal, sms-ekkel, e-mailekkel, levelekkel. Ha egyetlen ilyet is kapnál, főleg ha fenyegető tartalommal bír (megfenyeget, hogy elkap, megöl, megkésel, megver, bármi!), haladéktalanul menj a rendőrségre, és tégy feljelentést zaklatásért! Mutasd be bizonyítékként az sms-t, e-mailt vagy levelet! Komolyan mondom! Az ilyen ügyek gyakran eldurvulhatnak. Ha azt veszed észre, hogy indokolatlanul sokszor ólálkodik a házatok körül, hívd a rendőrséget.
Kérlek, fogadd meg a fentebbi tanácsaimat. Nem egy ilyen esetet láttam már testközelből. Ha a fentieket betartod, akkor nyugodtan élhettek majd a fiaddal.
Ha nem... nos, szerintem nem szükséges ecsetelnem.
ÉS SOHA NE ENGEDD VISSZA MAGADHOZ! SOHA!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!