Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A homofób szülők mért nem...

A homofób szülők mért nem jöttek még rá arra, hogy a "tiltott gyümölcs vonzóbb" effektus miatt pont hogy homoszexuálissá nevelik a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Ugye ismeretes a negatív pszichológia, amikor a gyerek ellenkezésből direkt pont fordítva viselkedik, mint amit a szülő akar. Ez ugye egy tudatos dolog. De ez tudat alatt is működik szerintem, méghozzá úgy, hogy amitől tiltják az embert, ahhoz -pont azért, mert tiltották tőle- szexuálisan vonzódni fog. Ideje lenne ráébredniük a szülőknek arra, hogy ha azt akarják, hogy a gyerekük heteró legyen, akkor az ellenkező nemtől kellene tiltani, éppúgy, mint a régi világban, amikor még szűziesnek nevelték a lányokat, és a fiúkat se nagyon engedték lányok közelébe. És így az ellenkező neműek iránt alakult ki a tiltott gyümölcs iránti vonzalom.

2012. júl. 11. 23:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem valamilyen szinten van értelme annak amit leírt a kérdező. Valóban van olyan gyerek akinél ez így működhet, de nem mind. Mert vannak gyerekek akik bizony pont azt teszik és tartják jónak amit a szülők mondanak/mutatnak nekik. Vannak akik meg pont ennek az ellentétét, ahogy leírtad. Mindenesetre egy értelmes ember nem neveli arra a gyerekét hogy hetero/homo legyen.
2012. júl. 12. 01:46
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Előzővel értek egyet. :) A gyerek előbb-utóbb rájön magától, hogy hova vonzódik, minek megakadályozni, hátráltatni ezt neveltetéssel?
2012. júl. 12. 06:37
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A felvetést igen erős túlzásnak tartom. Az én szüleim (főleg apám) erősen homofóbok, nekem mégsem jutott soha eszembe, hogy a saját nememhez vonzódjak, és sajnálom, de egyenesen taszít a dolog.
2012. júl. 12. 07:09
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy nagy hülyeség. Azért, mert a szülők nem szeretik a homoszexuális embereket, attól még egy gyerek nem lesz az, ha nincs meg benne a hajlam. Azért ez egy kicsit erős, dacból, meg a "csakazért is azt csinálom, amit tiltanak"-ból senki nem lesz homoszexuális.
2012. júl. 12. 08:28
 15/25 A kérdező kommentje:

14-es: Félreérted! Direkt kitértem erre fent, hogy ez nem tudatos "csakazértisaztcsinálom", hanem tudat alatt ahhoz fog vonzódni, amit "nem szabad".

8-asnak pedig: Amit te írsz, az a transzvesztita. Normális melegek nem öltöznek nőnek, sőt, igyekeznek minél férfiasabbak lenni, mert a legtöbb melegnek az jön be, és nem a lányos dolgok (hiszen akkor heteró lenne).

2012. júl. 12. 10:07
 16/25 A kérdező kommentje:

Na tessék:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

4-es és 26-os hozzászólás!

2012. júl. 12. 10:28
 17/25 A kérdező kommentje:
Én idáig nem is mentem el, hogy tudatosan "csakazértis", és ezek szerint még ilyen is van. Akkor olyan, amit én írtam pláne lehet.
2012. júl. 12. 10:30
 18/25 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. Nem érted, amit írtam. Pont az, amit Te írtál az lenne a "csakazértis", mert a szüleim homofóbok, majd én megmutatom nekik. Ilyen nincs, csak mondjuk úgy, hogy jó kifogás a szülőkre fogni. Szerinted mindegyik homofób szülőnek homoszexuális a gyereke? Kivéve az egyik válaszoló.
2012. júl. 12. 11:45
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
14-es vagyok megint. Nem ismerek egyáltalán homoszexuális embert. De azért azt gondolom, hogy senki nem azért lesz az mert tiltják és aki ezért kipróbálja, abba benne van a hajlam. Ez, hogy a szülő ellene van valaminek és a gyerek azért próbálja ki, mert tiltott gyümölcs, az az italnál, ciginél még igen, de amit Te írsz, azért teljesen más.
2012. júl. 12. 12:18
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Sok társadalomban elkülönül a két nem (pl. muszlim országok, indián törzsek) mégis ugyan olyan arányban van jelen a homoszexualitás, mint a nyugati kultúrákban. Az elméleted itt bukik meg.
2012. júl. 12. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!