Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez tényleg elfogadhatatlan...

Ez tényleg elfogadhatatlan viselkedés egy játszótéren?

Figyelt kérdés

Elég nagy játszótérről van szó,nagyoknak való játékok is vannak benne(magas csúszda,lógva átkapaszkodós).

kisfiam más homokozó játékával is előszeretettel játszik, amit elég sok anyuka nem tolerál...de ott hagyják az amúgy nem túl nagy homokozóban, nem tesszük tönkre,nekünk is van,és sokszor azt sem tudjuk kitől kéne megkérdezni, hogy lehet-e vele játszani.Ez komolyan annyira zavaró dolog.Csak mert engem speciel tökre nem zavar, ha mások a mi játékunkkal játszanak.

A másik, hogy van olyan, hogy nem csak én és 20 hónapos fiam megyünk le, hanem férjem is,anyukám,meg 3 tesóm(akik már nem kicsik)De soha nem zavarunk senkit, nem vesszük el mások elöl a hintát,játékokat,stb,sőt öcséim még építenek is várat más gyerekeknek.Ehhez képest néhányan úgy néznek, hogy mit keresünk ott annyian...Hozzáteszem más gyerekekkel is több szülő lejön, csak ők a padokon ülnek.Tényleg nagy a játszótér.

2012. júl. 9. 20:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%
Nekem erről az jut eszembe, hogy az a tied, amiről tudod, hogy a tied, nem pedig az, amiről nem tudod kié.
2012. júl. 9. 21:46
 12/14 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kötekedésből, de nem véletlenül mondtam hogy jobb ha megtanulja a gyerek hogy az ott hagyott, gazdátlannak tűnő dolgot sem szabad elvenni. Az hogy éppen nincs ott a tulaj nem igazán ment fel hogy csak úgy használd, még ha csak néhány percig is. Mondok egy példát, a strandon mondjuk sok olyan törülköző, lepedő van amin átmenetileg ott van hagyva játék, labda stb., és sok gyerek ilyenkor simán felkapja és viszi, mert nem tanították meg neki hogy nem szabad. Az én fiam pl sosem visz el a strandon sem senkitől semmit, míg más gyerekek elég gyakran. Ilyenkor a szülők kerülnek kellemetlen helyzetbe.
2012. júl. 9. 22:53
 13/14 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azért, mert nekünk nincs rossz tapasztalatunk a játszóterekkel kapcsolatban, pedig rengeteg van itt a környéken (panel), de engem nem zavarna a viselkedésetek.

Nálunk ha jön valaki a játszóra, kiszórja a homokozókat és szabad vásár van. Mindre rá van írva a gyerkőc neve, így mikor mennek haza, összeszedi mindenki a sajátját.

Ennek ellenére: ha gazdátlan a játék, és a fiam kiszemeli magának, akkor engedem hogy játszon vele, de konstatálom, hogy nem a miénk, csak ott játszhat vele, ahol épp a játék van, nem viheti el sehova. (főleg labdák esetében - mondjuk pont azzal nem engedem, hogy játsszon, mert egy labdával nem lehet egy helyben játszani) Ha jön a tulaj, megkérdezzük tőle, hogy nem baj e, ha kéri visszaadjuk.

De ugyanez. Ha valakinek megengedtük (mert elkérte, vagy nem kérte el, de épp gazdátlan volt) hogy játsszon a mi játékunkkal, akkor a fiam sem veheti ki a kezéből, mert épp azzal akar játszani. Majd ha befejezte, akkor elkérjük. (kivéve ha megyünk haza és összeszedjük).

Szerintem nem lehet egy kalap alatt emlegetni a strandos törölközőn hagyott dolgokkal, mert annak tényleg megvan a gazdája. De egy homokozóban, amikor 5-en 5 zacskó játékot kiszórnak, honnan tudnánk, hogy melyik kié....

A strandon én csak tényleg pici gyerekekkel találkoztam, totyogósokkal, akik talán még nem is járnak játszóra, akik kiszemelik a labdát, úszógumit és vinnék, ha a szülő közbe nem lépne. Szerintem ez bocsánatos. Nagyobb gyerekek azért már tudják, hogy ilyenkor a másik törölközője az másé, és a rajta lévő cuccok is. És szerintem ez nem függ attól, hogy a homokozóban ki hogy viselkedik, mik a szokások.

A tesók a játszón... legalább van aki épít a gyerekeknek és játszik velük, ha már a saját szülője épp a padon ül, vagy még rosszabb, trécsel... az együtt játszás is kell a játszón, ha az öcséid tényleg nem a hvcs-hez tartoznak (helyi vagány csávók) és a gyerekekkel játszanak, akkor miért ne lehetnének ott?

Ugyanez a gyerekmedencével: ha nem ülök ott a lépcső szélén, és nem lógatom bele a lábam, akkor hogy játszok a kisebb gyerekkel, akit még azért egyedül sem mernék beengedni a vízbe, vagy akár egy babával hogy megy be anyuka a vízbe, ha ő nem mehetne be? Nyílván ne a gyerekmedencében fürödjenek, de aki a gombáktól és egyéb fertőzésektől félti a gyerekét, az eleve nem megy ilyen helyre.

bocs, hogy hosszú lett

2012. júl. 10. 15:59
 14/14 A kérdező kommentje:

köszi utolsó,hogy írtál,már kezdtem megijedni, hogy én vagyok ilyen "elvetemült" gondolkodású.Illetve azt hittem,hogy nagyon félreérthetően fogalmaztam, de ezek szerint nem, hiszen Te értetted mire kérdeztem rá:)

Mi is 2 játszóra járunk általában,délelőtt minden úgy megy ahogy leírtad,ekkor egy picire megyünk itt a közelben.

Amiről írtam, oda délután megyünk és nagyon furcsa volt nekem, hogy jóformán még hozzá sem lehet érni a gazdátlanul hagyott játékokhoz...de akkor miért nem viszi magával?Amúgy én is mindig mondom a fiamnak, hogy ez nem a mienk, nem lehet elvinni.

Na mind1,sajnálom,mert azóta is rossz szemmel néz ránk néhány anyuka és már nincs is kedvem oda menni, pedig fiam annyira szereti mikor ott vagyunk:(

2012. júl. 11. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!