Ti egyetértetek ezzel a fegyelmezési módszerrel?
A lányom most 10 éves, az utóbbi időben viszont eléggé szemtelen, akaratos. Próbáltam beszélni vele, megbüntetni (sarokba állás, kedvezmények megvonása stb.), de semmi nem használ!!
Megverni nem akarom, nincs szivem!!
Az interneten kutakodtam és találtam jó pár olyan oldalt, ahol a szülők csiklandozással büntetik a gyerekeket!!
Sőt még olyat is olvastam, hogy előre megmondják neki, hogy miért, mennyi csiklandozás jár!! (Pl.: Az egyik oldalon aki írt, azt mondta náluk, külön van a falon egy olyan tábla, hogy mikért mennyi csiklandozás jár!! Mondjuk 10 perc talpcsiklandozás jár a visszabeszélésért, vagy 5 perc has és hónalj csiklandozás a csúnya beszédért!!)
Náluk ez állítólag bevált, a gyerek nem szenvedett semmilyen fizikai és lelki sérülést a későbbiekben!!
Ti mit gondoltok??
Ezzel a korszakkal ez jár. Meg kell szokni, és majd leszokik. De hogy 10 perc csiki? Szerintem kösd ki a lábaidat, és kérd meg a feleséged, lányod, hogy csikizze a talpad 10 percig, 10 perc után mit szólnál? Gyerekkoromba nekem is rettenetesen csikis volt a talpam. Volt, hogy szinte már mozdulni se tudtam, annyira csikis voltam. Mi akkor kaptunk csikit, ha összevesztünk tesómmal. Már annyira nem bírtam, hogy inkább azt mondtam, verje el a talpam, mint csikizze. 13 voltam. Persze nem verte el, de megértette, hogy nem bírom. 14 évesen már körömmel karmolhatták a talpam, akkor se volt csikis, inkább fájt.
Szerintem próbálj beszélni vele, hogy ez így nem lesz jó. A szép szó többet tesz, mint az erőszak, mrgvonás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!