Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok a világon a legrossz...

Én vagyok a világon a legrosszabb édesanya (ha lehet egyáltalán annak nevezni)!?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz anya vagyok. Már néha azt gondolom hogy meg sem érdemlek egy gyereket. Ma annyira kiborultam attól hogy nem tudom megnyugtatni a babámat hogy a földhöz vágtam egy újságot ami épp a kezemben volt, mindezt a babám szeme láttára. Ő ettől úgy megijedt hogy még jobban elkezdett sírni. Én meg még idegesebb lettem, beraktam a kiságyba és kimentem a szobából. Sajnos már máskor is volt olyan hogy amikor sírt kiságyba tettem és kimentem 3-4 percre. Mikor apa haza ér akkor sosem sír. Mindig csak nekem. Sőt újabban ha apa fogja és meglát engem, akkor is elkezdi. Megutáltattam magam a gyerekemmel. :((( Nem fog engem szeretni, félni fog tőlem. De meg is értem. Nem anya vagyok hanem egy h..lye. Nem érdemelem azt hogy ilyen értelmes, okos, szép babám legyen. :(((
2012. júl. 5. 15:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát elmondok egy titkot eleinte -szerintem - mindenki kikészül idegileg!

Nekem is kivannak az idegeim! Semmire nincs időm még magamra sem pont ahogy leírtad! 6 hetes a picim! Imádom - ahogy te is- de iszonyúan kivagyok miatta, és nekem is fordult már meg a fejemben hogy rossz anya vagyok! De ez hülyeség, mert ha ez már megfordul a fejemben-a tiedben is - akkor az már azt jelenti hogy felelősséget vállalunk a gyerekeink iránt. Igaza van az elsőnek hogy nyugodj meg, és egyél és próbálj meg inni eleget, nem tudom szoptatsz-e még?! Akkor meg főként!

2012. júl. 5. 15:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Jajj, istenem...te nagyon ki vagy merülve. Mintha csak magamat olvasnám pár hónappal ezelőtt.

Tudod mi fog segíteni? Ha kipihened magad!! Átkapcsolsz, kikapcsolsz.

Pl. ha tápszeres, akkor este apa is odaadhatja neki a tápszert, beszéld meg vele, hogy este 10-ig (akármeddig, ahogy nektek jó), ő az ügyeletes és addig neked nem kell készenlétben lenned. Megváltás lesz, hidd el!!

Nálunk bejött.

És ezidő alatt alszol egy picit, vagy lezuhanyzol, veszel egy jóóóó, finom fürdőt. Apróságok, de mégis nagy dolgok ilyenkor.

2012. júl. 5. 15:29
 13/17 anonim ***** válasza:
A"mindenki messze van" mit jelent? Nagymamák még dolgoznak? Mert ha nem,akkor pár napot ott aludhatna valaki, ő unokázna, te meg tudnál pihenni. Ne szégyellj segítséget kérni!
2012. júl. 5. 15:35
 14/17 A kérdező kommentje:
Nyugdíjasak a nagyszülők, csak mindkettő nagyon beteg és nem kérhetek ilyet tőlük. Páromtól sem kérhetem hogy este ő legyen a babával mert eleve este ér haza hulla fáradtan.
2012. júl. 5. 15:40
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy nem vagy jó anya!

Csak fáradt, kimerült és ideges.

És vagyunk még így egy páran és szerintem egyikünk sem hiszi el, hogy tényleg rossz anyák vagyunk.

A fiammal is nagyon nehéz volt pár hónaposan. Ő még rossz evő is volt egy időben, vele együtt sírtam, mikor evett. Mozdulni nem tudtam tőle, annyira anyás volt, semmit nem tudtam mellette megcsinálni.

Aztán 1 éves lett és felfedeztük, hogy sokkal könnyebb vele. Amióta meg betöltötte a másfél évet, azóta meg még sokkal könnyebb. Mindig több és több dolog foglalta le.

Elmesélek egy saját példát, hogy elhidd, a gyereked nem utál téged, csak érzi, hogy feszült vagy és ettől ő is az lesz.

Szóval, múlt héten gyümölcstortát csináltam és sütés közben mosogattam. Meglepetésnek készült, szóval siettem is, de az első piskóta, hiába kentem ki rendesen a formát ami még teflonos is, mégis leragadt. Dobhattam ki.:( Nekiálltam a másodiknak, ami majdnem ugyanúgy járt és ettől annyira begurultam, hogy hangosan mérgelődtem, el is sírtam magam, erre a fiam is elsírta magát, majd jött oda vigasztalni, adta a puszikat.:) Mondanom sem kell, milyen rossz érzés volt, hogy így kiborultam, mondtam is a fiamnak, hogy nem rá haragszok, hanem a piskóta miatt.

Csak a te babád még pici ahhoz, hogy megértse az ilyen dolgokat.:)

Kitartás és később majd más lesz!:)

2012. júl. 5. 15:54
 16/17 anonim ***** válasza:

Fáradt vagy, ennyi az egész. A babák meg sírnak. Minden gyerek sír. Vannak jobb napok, és rosszabbak. Ha 4 hónapos, nem lehet, hogy jön a fogacskája? Vagy esetleg már mocorog neki. Dentinox 30mp alatt segít.

Olyat már én is csináltam, hogy kimentem a teraszra, és üvöltöttem egyet a feszültségtől. Segít az is.

Ha kaja közben lemorzsázod, az meg normális, nem lesz tőle semmi baja. Lassan kipróbálhatod a kengurút is. Magadra kötöd, ő meg tud nézelődni közben. Te meg csinálod a dolgodat.

Fel a fejjel! Vedd egy kicsit lazábban a dolgokat. És hétvégén aludj egy nagyot, ha a férjed otthon lesz.

Biztosan jó anyuka vagy!!!! Az nem azon múlik, hogy valaki néha ideges :)

2012. júl. 5. 18:46
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a biztató szavakat. Megpróbálok mindent teljesen másképp csinálni.
2012. júl. 6. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!