Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én vagyok a világon a legrossz...

Én vagyok a világon a legrosszabb édesanya (ha lehet egyáltalán annak nevezni)!?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz anya vagyok. Már néha azt gondolom hogy meg sem érdemlek egy gyereket. Ma annyira kiborultam attól hogy nem tudom megnyugtatni a babámat hogy a földhöz vágtam egy újságot ami épp a kezemben volt, mindezt a babám szeme láttára. Ő ettől úgy megijedt hogy még jobban elkezdett sírni. Én meg még idegesebb lettem, beraktam a kiságyba és kimentem a szobából. Sajnos már máskor is volt olyan hogy amikor sírt kiságyba tettem és kimentem 3-4 percre. Mikor apa haza ér akkor sosem sír. Mindig csak nekem. Sőt újabban ha apa fogja és meglát engem, akkor is elkezdi. Megutáltattam magam a gyerekemmel. :((( Nem fog engem szeretni, félni fog tőlem. De meg is értem. Nem anya vagyok hanem egy h..lye. Nem érdemelem azt hogy ilyen értelmes, okos, szép babám legyen. :(((
2012. júl. 5. 15:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

a gyerkőc / baba megérzi minden rezdülésedet úgyhogy menj igyál egy teát kávét amit akarsz egyél!!!! ettél ma már?

igyál eleget napi két litert . ez látszólag nem is tartozik ide de ha nem biztosítod a szükségleteidet nem tudsz teljesíteni ...

és tedd azt hogy ma még marad minden de holnaptól új életet kezdessz . beletellik egy időbe mire kivívod a bizalmát de uralkodj magadon különben egy ilyen kirohanással elrontod mindazt amit addig felépítettél .

nyugodt édesanyára kedves türelmes szerető anyukára van igénye. Neked pedig pihenésre most elsősorban . ne ostorozd magad most de gondold végig mit kell másképp tenned és kezd tiszta lappal újra.

2012. júl. 5. 15:05
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nyugodj meg,ez biztos hogy nem így van.Mennyi idős a baba?Fáradt és feszült vagy az írásod alapján,és ezt a baba is érzi.Mivel próbálod megnyugtatni?Mikor sír?Ő szeretni fog Téged Te vagy az édesanyja,bízik benned.Mióta van ez így hogy ezt érzed?
2012. júl. 5. 15:05
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

A rossz anya az, aki éhezteti, veri, ok nélkül bünteti a gyerekét. Te kimerültél, talán depressziós vagy (mikor szültél?).

Ezt lehet kezelni, de talán az is elég lenne, hogy kérsz segítséget nagyszülőtől, barátnőtől, szomszédtól, férjedtől. legyen elég időd magadra, arra, hogy egyedül is kiléphess a lakásból. Fodrász, kirakatbámulás, fagyizás...

2012. júl. 5. 15:09
 4/17 A kérdező kommentje:
4 hónapos. Próbálok játszani vele, de pár perc után sír, felveszem, sétálok vele, és csak sír amint megállunk. Tudom hogy érzi ha feszült vagyok, pici kora óta nyűgös ha ideges vagyok. Ördögi kör. :(((
2012. júl. 5. 15:12
 5/17 anonim ***** válasza:

Nem vagy rossz anya, csak ideges! Előfordul az ilyen mással is. Ha ideges vagy, menj ki, egyél-igyál valamit. Vegyél mély levegőt, és gondolj arra, hogy nem vagy ideges, fújd ki a levegőt, és gondolj arra, hogy kifújtad magadból a feszültséget. Nálam ez általában bejön. Vagy ha nem, mindig ez a pár sor jut eszembe: "Hisz jól tudod, nem kértelek.

Nem kértem tőled az életet."

Ha elaludt a babád, pihenj le te is!

2012. júl. 5. 15:13
 6/17 A kérdező kommentje:
Sajnos mindenki messze van, apa este jár haza. Sokszor sem enni, sem főzni, sem pihenni sincs időm.
2012. júl. 5. 15:13
 7/17 anonim ***** válasza:

Én csak azt látom, hogy egy fáradt anya vagy, tele aggodalommal és kétellyel.

Én is teli vagyok kételyekkel magammal szemben, mert igen van, hogy én sem vagyok komplett, hoztam már frászt a babámra, hagytam már ott pár percre, amikor nem kaptam levegőt a magam dühétől, és azt hiszem jobb is volt, hogy egyedül hagytam őt, amíg össze nem szedtem magam kicsit!

De most őszintén? Szerinted az összes anya egy szent? Mindenben mindig helyesen cselekszik és soha nem követ el hibákat?

Ugyan már...ilyen nincs. Vagy ha valaki ezt állítja, akkor csak öntelt vagy hazudik.

Igenis mindenkinek vannak rossz napja, igen, mindenki követ el hibákat, és igen meg is bánja.

Te nem attól leszel rossz anya, mert néha hülyeséget csinálsz (ami persze nem gyerekbántalmazás), hanem attól ha tudomást sem akarsz venni erről! De te látod önmagad, és látod, hogy mit hibázol. Ez pedig jó szülőre vall, nem pedig rosszra.

Egy aggódó és leterhelt szülő mindig tele van kérdésekkel, de ez még nem jelenti azt, hogy nem vagy anyának való és nem is lehetsz jó anyuka.

Lehetsz feszült, lehetsz néha türelmetlen, követhetsz el hibákat, ezt fogadd el. Nincs olyan nő/anya aki állandóan nyugodt, és tökéletesen neveli a gyerekét.

Nem tudom mennyi idős a babád most, de nekem az első év volt nehéz. Most lassan 2 éves a lányom, és imádom, és ő is engem. Minden hibám ellenére szeret, neki én vagyok a legjobb, és most már olyan kis aranyos, hogy sokkal jobb anya lettem én is. Ő tanított meg rá, hogyan kell csinálni.

Hibáim így is vannak, na de nem is lehetek tökéletes, nem? :)

2012. júl. 5. 15:14
 8/17 A kérdező kommentje:
Próbáltam már aludni mikor ő aludt, de mire elaludtam, felébredt és rosszabbul éreztem magam mintha le sem feküdtem volna.
2012. júl. 5. 15:15
 9/17 anonim ***** válasza:
Kis vigasztalás: ha 4 hónapos, akkor most már egyre több minden fogja érdekelni, egyret több időt tölt nézelődéssel, játékkal. Ha van pihenőszéketek, mindig tartsd magad mellett (főzés, takarítás közben, meg ha eszel akkor is). Ha a pihenőszék (autós hordozó) nem válik be, próbálkozhatsz, hogy magadra kötöd. Érzi a testedet (na ebben a melegben mondjuk nem túl jó), de veled együtt mozog, beszélsz hozzá, közben nézelődik. Veled van, te meg tudod csinálni a dolgodat.
2012. júl. 5. 15:17
 10/17 A kérdező kommentje:
Pihenőszékben 5 perc után sír, ha magamra kötöm akkor meg nem tudok tőle sem főzni sem enni semmit mert nem akarom a forró dolgok közelébe se vinni. Enni meg már próbáltam úgy, és lemorzsáztam szegényt. Nem tudom mi a megoldás. Csak azt tudom hogy nagyon rosszul csinálom amit csinálok. :(((
2012. júl. 5. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!