Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmennétek az utolsó hétben a...

Elmennétek az utolsó hétben a szüleitekhez ha a helyemben lennétek?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy a Párom két hetente jár haza,februárban jön a kövi baba. Anyukám felajánlotta,hogy utazzak el hozzájuk a gyerekekkel,ott ha rám jön a szülés,akkor a gyerekek jó helyen vannak,nem is könnyebb lenne,mert nem kellene fát vágni,behordani,tüzelni,a bojlerrel is kínlódni (fa tüzelésű bojlerünk van),a főzéssel sem kellene foglalkoznom,spórolnék egy akó pénzt,a gyerekek is jó helyen lennének míg én kórházban lennék,viszont a nagy akkor már nagy csoportos lesz,a jelenlegi középső kiscsoportos-ez utóbbi nem is lényeg,de a nagynak le kellene igazolni azt a ki tudja mennyi hetet,amíg mi Anyuéknál lennénk... Ha itthon maradunk,akkor viszont itt lakik Apósom az utcánkba,szívesen átjön segít,ha kell a gyerekekre is vigyáz,viszont amit fát én 1 hét alatt tüzelek el,úgy hogy éjjel-nappal teszek a tűzre,Ő 2-3 nap alatt tüzeli el. 63 éves,most 5. alkalommal jött elő a sérve,pedig nem is csinált fizikai munkát! Aki szóba jöhet még segítség gyanánt,az a Párom jelenleg 75 éves nagymamája. Csábulok a felé,hogy a szüleimhez menjünk majd,de az utazás tömegközlekedéssel úgy,hogy pár ruhát mindenkire,+ pelus a jelenlegi legkisebbre-mert ott elég drága,+ a kórházi motyó... Kocsi nincs.

Szerintetek melyik a legjobb döntés? Menni,vagy maradni?

2012. júl. 3. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Menni!
2012. júl. 3. 21:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Elmennék.
2012. júl. 3. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is mennék.

Addig leszerveznék taxit, vagy barátot, aki elfuvaroz a csomagokkal.

2012. júl. 3. 21:52
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia!És miért nem megy anyukád hozzátok?A gyerekeket,meg magadat sem kellene elcipelned,a ruhák,pelus is otthon van.Én kihúznám otthon a szülésig,ha menni kell át tudna menni az apósod,vagy a nagyi,amíg anyukád oda nem ér.Vagy ha mégis mész akkor inkább fogadj egy autót aki elvisz.Az oviból a hiányzást nem tudom hogy Te leigazolhatod-e,de ha otthon maradsz apósod el tudná hordani oviba a gyerekeket.
2012. júl. 4. 08:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Én maradnék és elfogadnám a segítséget, ha kell, akkor pedig elhívni anyukádat. Fűteni valamilyen szinten februárban mindenképpen kell, ha központi fűtésed van, nehogy lefagyjon a rendszer, mert gondolom nem akarod teljesen vízteleníteni. Szóval mindenképpen kell valaki akkor is, ha nem vagy otthon.
2012. júl. 4. 10:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Én mennék. Az oviban meg el fogják hinni, amit mondasz, csak beszéld meg, nem kell semmit igazolni. Mikor akarsz elutazni? Mi van, ha előbb jön a baba? A párod nem tud veled lenni otthon? Ha otthon maradsz, hogy mész be a kórházba, ha nincs kocsi, meg aki elvisz (taxi, vagy mentő)? A szüleidnél ugyanez a helyzet...tehát mindenképp kellene a férjed szerintem.
2012. júl. 4. 12:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen,én lennék a legboldogabb,a legkevésbé gondterheltebb,ha a Párom itthon lehetne majd,de nem lehet.

Nem központink van, kandallóval fűtünk.

Na,igen... pozitívan gondolkodva,reméljük,nem akar előbb kibújni a kis manócsánk... Ha előbb bújik ki,az a lehető legrosszabb dolog lenne. Tekintve,hogy a lányok időre,illetve késve születtek,bízom benne,hogy Ő sem lesz másként,bár soha nem lehet tudni.

Az is nagyon nagy segítség lenne,ha Anyukám eljönne,de nem fog. 1x már "eljátszottuk",akkor arra fogta,hogy Apám rosszul érzi magát,inkább Vele lenne. A nagy melegben valóban sokszor volt rosszul,de amikor jönni kellett volna,akkor már nem voltak melegek,és hát ha Apám is jött volna,akkor mindenki jól járt volna! de ezt nem firtatom Anyukámnak,hiszen ez már a "múlt" (szűk 1 éves múlt). Ezen kívül tudom,hogy Anyum nem szeret máshol aludni,még akkor sem,ha nagy szükség lenne Rá! ez az igazi oka annak,hogy nem jön. Meg a "jaj,lányom,mondjad,te hogy szoktad,mint szoktad..." Komolyan,pár éve az akkor 3 éves lányom 3 napos nyaralására "használati útmutatót" kért a gyerekhez! Pedig Ő mindent megevett akkor is,elég volt Neki,ha vizet iszik,nem volt szükség üdítőt venni,elfogadta ha valami van,rég szoba tiszta volt.... Egyetlen dolog volt amit tudnia kellett,hogy az antihisztamint este adni kell Neki! Anyu ilyen,ezt el kell fogadnom. ezért nem is említettem Neki utóbb,hogy jó lenne,ha el tudna jönni. Plusz,ha akkor hirtelen talál is kocsit,aki elhozza,akkor is (nyáron a rövidebb út 45 perc) télen útviszonyoktól függően több.

Na,addig még van pár hónapom eldönteni mi legyen....

Nagyon köszönöm a válaszaitokat!!!

2012. júl. 5. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!