Teljesen kicsinál a férjem idegileg, mindent ráhagy a lányunkra! Hogyan szoktassam le őket az esti hülyeségről?
Totál kiborultam,lehet másnak nem nagy ügy,de minden este lefekvéskor eljátszani ugyan azt már fárasztó!
28hónapos a kislányunk,a férjem este 8-ra ér haza,ezért egész nap én vagyok a gyerekkel,nulla segítséggel.
Napközben szépen elalszik egyedül az ágyában,de este ha az apja hazajön megörül.
A párom kitalálta hogy (már jó régen),hogy majd ő este odafekszik a gyerek mellé és úgy elalszik. Ez akár aranyos is lehetne,de már ott tartunk hogy este egyedül nem hajlandó elaludni a kislányunk. Ha valami van a tv-ben alvásidőben ami érdekli a párom nekem kell a gyerekhez feküdni. A gond csak az hogy kb 1órát játszik(az apja szoktatta rá),én meg nem várom meg hogy elaludjon és olyankor leáll hisztizni. Az apja meg nekem áll hogy nem bírok mellette feküdni. Hát igen nem bírok,mert estére hulla vagyok,és már alig várom hogy nyugalmam legyen.
A másik. Elalváskor megiszik egy cumisüveg kakaót. Ezt is hiába mondom a férjemnek hogy nem kéne neki kakaót adni,mert csak felpörög! A férjem szerint sajnálom tőle! Megissza az egy üveggel,utána kér még. Én beviszem de nem ám hogy odaadom,meg kell itatni az összes plüssállatát,és vagy 10percig kell vele szórakozni. Van mikor harmadjára is kakaót kér.
Kiabál nekem hogy anya,és ha nem megyek a párom még teszi alá a lovat,és velem veszekszik! Pedig legtöbbször az van hogy nem is kell a lánynak a kakaó.
Hiába mondom a férjemnek hogy ez nem jó így,és totál hülyét kapok attól hogy este a lefekvés ezzel a sok sz@rsággal 1órát tart. És a gyerek még nem is alszik. Olyankor én vagyok a lusta a szemét a minden!:((( Nem akarja felfogni hogy ez a gyereknem sem jó!
És mit találjak ki??? Mert a szó nem segít! Sajnos az én férjem ilyen korlátolt,és nekem már nincs energiám minden este veszekedni vele!
Nem egyszer összevesztünk e miatt.:(
Sajnos a meggyőző beszélgetésen kívül nincs más ötletem.
Esetleg ha egy rokon, akire hallgat, szintén a te véleményeden lenne.
Az a baj, hogy különböző elveket vallotok nevelés terén.
Illetve, hogy a férjed szánt szándékkal meg akar bántani valamiért, a gyerek előtt is lealázni. Gondolom ő ilyen típus lehet sajnos. Azt szereti, ha az asszonynak hallgass a neve. Ha van olyan család a környezetetekben, ahol a nőt megbecsülik, egyenrangú, nem beszélnek vele megalázóan, akkor őket fel lehetne hozni példának.
30.
Én meg az utóbbi években úton-útfélen ezt hallom, hogy előbb várni kell, hogy visszaálljon a száj PH-ja, és csak utána megmosni, nehogy lesúroljuk a fogzománcot. Mert így csak többet árt a fogmosás, mint használ.
De legjobb megkérdezni a fogorvost, ő mit mond.
Nálunk mindkét gyereknél úgy néz ki az esti rituálé, hogy fürdés után a nappaliban a kanapén ülve isszák a tejet, közben beszélgetünk, mesét olvasunk, majd fogmosás, pisi és alvás, utóbbi egyedül, a saját ágyukban. Pici koruktól erre szoktattuk őket, így nincs is gond vele.
Ne hagyd, hogy ugráltassanak! Vigyél 1 kakaót, de többet ne! Az altatást meg intézze apuka, ha már ilyen okosan rászoktatta a lányát...
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, lehet már írták.
Én tuti azt csinálnám, hogy ok. akkor gyerek megfürdött, vacsizott, apa tied az altatás, én meg elmegyek "futni", sétálni, akármi. Oldja meg. Több mint valószínű, hogy egy hét alatt leredukálja az alvásidőt fél órára. De mindenképpen menj el otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!