Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Teljesen kicsinál a férjem...

Teljesen kicsinál a férjem idegileg, mindent ráhagy a lányunkra! Hogyan szoktassam le őket az esti hülyeségről?

Figyelt kérdés

Totál kiborultam,lehet másnak nem nagy ügy,de minden este lefekvéskor eljátszani ugyan azt már fárasztó!

28hónapos a kislányunk,a férjem este 8-ra ér haza,ezért egész nap én vagyok a gyerekkel,nulla segítséggel.

Napközben szépen elalszik egyedül az ágyában,de este ha az apja hazajön megörül.

A párom kitalálta hogy (már jó régen),hogy majd ő este odafekszik a gyerek mellé és úgy elalszik. Ez akár aranyos is lehetne,de már ott tartunk hogy este egyedül nem hajlandó elaludni a kislányunk. Ha valami van a tv-ben alvásidőben ami érdekli a párom nekem kell a gyerekhez feküdni. A gond csak az hogy kb 1órát játszik(az apja szoktatta rá),én meg nem várom meg hogy elaludjon és olyankor leáll hisztizni. Az apja meg nekem áll hogy nem bírok mellette feküdni. Hát igen nem bírok,mert estére hulla vagyok,és már alig várom hogy nyugalmam legyen.

A másik. Elalváskor megiszik egy cumisüveg kakaót. Ezt is hiába mondom a férjemnek hogy nem kéne neki kakaót adni,mert csak felpörög! A férjem szerint sajnálom tőle! Megissza az egy üveggel,utána kér még. Én beviszem de nem ám hogy odaadom,meg kell itatni az összes plüssállatát,és vagy 10percig kell vele szórakozni. Van mikor harmadjára is kakaót kér.

Kiabál nekem hogy anya,és ha nem megyek a párom még teszi alá a lovat,és velem veszekszik! Pedig legtöbbször az van hogy nem is kell a lánynak a kakaó.

Hiába mondom a férjemnek hogy ez nem jó így,és totál hülyét kapok attól hogy este a lefekvés ezzel a sok sz@rsággal 1órát tart. És a gyerek még nem is alszik. Olyankor én vagyok a lusta a szemét a minden!:((( Nem akarja felfogni hogy ez a gyereknem sem jó!

2012. júl. 2. 22:20
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Játszani lehet...csak x időponttól tudja a kislány, h megyünk aludni.Én mindenhezolyanjólértő apuka nélkül is nagyon nehezen tudtam altatni a fiamat egy időben, mert kitalált MINDENT, h ne kelljen még aludnia. Akkor kemény kézzel, következetesen, de muszáj voltam altatni,a fejem tetejére mégsem nőhetett, no meg nem akartam 11kor mint egy hulla beesni az ágyba....

(az különösképp sosem érdekelt, h más fejére hogy nől...de egész nap szinte én vagyok/voltam vele, akkor tudja hogy merre hány lépés nálam....:)

2012. júl. 2. 22:50
 12/38 A kérdező kommentje:

Igen csak az a gond hogy az apukával nem lehet erről beszélni! Neki tök természetes,és nem érti hogy én miért borulok ki?! Miért baj az hogy fél 10-től fél 11-ig szaladgálok. És miért nem tetszik hogy ha ő kitalálja hogy nézi a tévét,nekem kell a gyerekhez feküdni?!

Pedig már 1000x mondtam neki hogy ne feküdjön este a gyerekhez,mert egy idő után egyedül is elalszik.

Olyan is nem egyszer volt hogy a következő adag kakaóját a lányunk majdnem fél óra múlva kérte. Mikor nem akartam menni,a férjem is elkezdett nekem kiabálni,hogy vigyem már. Aztán meg meg sem itta a gyerek. Csoda ha kiakadok???

2012. júl. 2. 22:52
 13/38 anonim ***** válasza:
15%

Kedves Boglárka. Nekem is van vagy kettő, úgyhogy minimum annyi jogom van beleszólni, mint neked.

Gondolom, apuka este 8-kor nem a sarki kocsmából tántorog haza, úgyhogy szerintem neki is joga van az egy órás hancúrhoz a kölökkel, még ha ezzel kicsit fel is borul a napirend.

Nekem kicsit hisztérikusnak tűnik a kérdés, a kedves anyukával együtt.

2012. júl. 2. 22:53
 14/38 A kérdező kommentje:

Kedves túró rudi!

Az apuka 8-ra ér haza,és fél 10-ig,de mostanában inkább 10-ig "hancúrozik a kölökkel"! Nem ez a gond,hanem az hogy még az ágyban is folytatják. És mivel a lányom még nem akar aludni,kitalál mindent,az apja meg adja alá a lovat! Velem veszekszik,mikor mondom hogy csak direkt szórakozik a gyerek,meg ha nem pattanok rögtön.

Ha szerinted hisztérikus vagyok,hát szíved joga!

2012. júl. 2. 23:00
 15/38 anonim ***** válasza:

Úgy látom ebben a nagy melegben elveszítetted a humorérzékedet, kivéve persze amikor te poénkodsz. Vicc volt. :D A te humoros válaszodra, egy kontra. Na mindegy.

Remélem kedves kérdező megtalálod a helyes utat.

2012. júl. 2. 23:04
 16/38 anonim ***** válasza:
21%
A humorban nem ismerek tréfát. :)
2012. júl. 2. 23:07
 17/38 anonim ***** válasza:
90%

Állj a sarkadra a férjeddel szemben, ne hagyd, hogy ugráltasson, rajtad szórakozzon, te töltesz a gyerekkel több időt, te tudod jobban, mit hogyan kell vele kapcsolatban csinálni.

A gyereknek se hagyd, hogy a fejedre nőjön.

Ha az apukának tévézni van kedve, akkor egyszerűen ne játszd el az együttalvósdit, ez továbbra is tartozzon csak az apukához, a gyerek mehet nyaggatni az apját, ha nem tetszik neki.

Te pedig szépen feküdj le időben aludni, a férjed ha tévét néz, ha játszik a gyerekkel, az már ő dolga, de pihend ki magad mindig. A gyerekre meg - ha téged akarna nyaggatni az apja helyett - szólj rá határozottan, vidd a szobájába, Vagy egyszerűen színlelj alvást, vagy mondd neki, hogy én már alszom, menj te is aludni, vagy menj apához, ő még nem alszik.

2012. júl. 2. 23:14
 18/38 A kérdező kommentje:

Ha nem fekszem a gyerek mellé mikor az apja tévézik,akkor torka szakadtából hisztizik. Az apja meg velem veszekszik hogy ennyire nem vagyok képes,hogy 1héten 1x a gyerekhez feküdjek. Holott nem én találtam ki,és nem is én kértem hogy feküdjön mellé. Én mindig azt mondom neki hogy egyedül is el tud aludni!

Ha azt megtenném hogy lefekszem aludni vagy csak színlelem,akkor meg azt kapnám meg hogy ennyi erővel a gyerekkel is alhatnék!:(((

Remélem senki nem ért félre,mert imádom a lányomat,nagyon szívesen összebújok vele,de este 10kor 1-1,5órát szórakozni vele nincs hozzá hangulatom! És ott sem lehet hagyni még el nem alszik,mert rögtön felpattan az ágyból és hisztizik.:(

2012. júl. 2. 23:33
 19/38 anonim ***** válasza:
24%
Könyörgöm, mi olyan nehéz abban, hogy a saját gyereked mellé fekszel???? Kakaóból meg lehet csinálni 2 litert is, ha nem fogy el, beteszed a hűtőbe. Mit kell rohangálni körülöttük?
2012. júl. 3. 05:30
 20/38 anonim ***** válasza:
92%

Nagyjából mindenki ugyanazt mondta, amire én is gondolok: ÁLLJ KI MAGADÉRT! Leginkább a férjeddel szemben, a lányoddal pedig legyél határozott és következetes. Ha azt mondtad, hogy nem fekszel mellé és csak 1 kakaót kaphat, akkor az legyen úgy akkor is, ha 2 órát hisztizik miatta. Ha sír menj be hozzá, halkan mondd el neki, hogy ő már okos nagylány, puszi-puszi, szeretgesd meg és kívánj jó éjszakát.

Kakaót pedig én sem adnék neki, főleg nem közvetlenül alvás előtt (gondolom fogat mosni sem szokott utána...)

Inkább sima langyos tejet, még lefekvés előtt és utána mosson fogat.

2012. júl. 3. 05:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!