Teljesen kicsinál a férjem idegileg, mindent ráhagy a lányunkra! Hogyan szoktassam le őket az esti hülyeségről?
Totál kiborultam,lehet másnak nem nagy ügy,de minden este lefekvéskor eljátszani ugyan azt már fárasztó!
28hónapos a kislányunk,a férjem este 8-ra ér haza,ezért egész nap én vagyok a gyerekkel,nulla segítséggel.
Napközben szépen elalszik egyedül az ágyában,de este ha az apja hazajön megörül.
A párom kitalálta hogy (már jó régen),hogy majd ő este odafekszik a gyerek mellé és úgy elalszik. Ez akár aranyos is lehetne,de már ott tartunk hogy este egyedül nem hajlandó elaludni a kislányunk. Ha valami van a tv-ben alvásidőben ami érdekli a párom nekem kell a gyerekhez feküdni. A gond csak az hogy kb 1órát játszik(az apja szoktatta rá),én meg nem várom meg hogy elaludjon és olyankor leáll hisztizni. Az apja meg nekem áll hogy nem bírok mellette feküdni. Hát igen nem bírok,mert estére hulla vagyok,és már alig várom hogy nyugalmam legyen.
A másik. Elalváskor megiszik egy cumisüveg kakaót. Ezt is hiába mondom a férjemnek hogy nem kéne neki kakaót adni,mert csak felpörög! A férjem szerint sajnálom tőle! Megissza az egy üveggel,utána kér még. Én beviszem de nem ám hogy odaadom,meg kell itatni az összes plüssállatát,és vagy 10percig kell vele szórakozni. Van mikor harmadjára is kakaót kér.
Kiabál nekem hogy anya,és ha nem megyek a párom még teszi alá a lovat,és velem veszekszik! Pedig legtöbbször az van hogy nem is kell a lánynak a kakaó.
Hiába mondom a férjemnek hogy ez nem jó így,és totál hülyét kapok attól hogy este a lefekvés ezzel a sok sz@rsággal 1órát tart. És a gyerek még nem is alszik. Olyankor én vagyok a lusta a szemét a minden!:((( Nem akarja felfogni hogy ez a gyereknem sem jó!
Akinek nem ilyen a férje, nem tudja miről beszél szegény kérdező. Én is hiába beszélek az enyémnek, hihetetlen milyen tud lenni, aztán megsértődik ha valami nem tetszik amit ezerszer elmondtam. Mint egy gyerek. Háhh..
Nálunk 3 gyerek van, 4 éves lesz a legnagyobb. Én altattam mindig, mert apával nem akart aludni, illetve vele csak játszott. Nem aludt. Már egyedül alszik, apát nem is akarja hogy mellé feküdjön, engem is legtöbbször kiküld, hogy majd ő elalszik egyedül a mese után. De ez csak pár hónapja van így, mióta a sarkamra álltam. Az ikrek 22 hósak, őket még altatom, azaz közéjük fekszem és ráteszem a kezem az arcukra, eltakarom a szemüket, így alszanak el. Apa őket nem mindig tudja elaltatni, pont meg hülyül velük egyfolytában. Ha nem csinálok meg valamit, amit a gyerek akar, akkor én vagyok a rossz. Amit a gyerek kér, megcsinálja, vagy duzzogva (ha épp nem akarja megtenni, nincs kedve) elmegy, vagy rám akarja passzolni. Pl tegnap vásárolni voltunk estefelé, a lányom kért Dörmit, és még két féle ilyesmi dolgot. Persze a kosárban landolt amit kért, én meg néztem mikor odaértem, hogy mi van?? Azt mondja a gyerek kérte. Mondtam neki, Plazma tévét nem kért? Hihetetlen. Ráadásul olyat kért a lány, amit előtte egy héttel meg sem evett, úgyhogy szépen visszavittem a polcra. Nem kérdez, amit kér a gyerek, pakolja. Agyrém....
Hogy lehet őket megnevelni? Egy lassan 40 éves embert? Tiszta gyerek még.....
Ja, és még annyit, hogy nálunk eleinte nem aludt el apával, csak ha ott maradt vele, én meg kijöttem, és ez van. Ha határozott vagy, megszokják hogy veled máshogy lehet, mint apával, és ahhoz igazodik a gyerek, aki épp elviszi aludni. Ne hagyd magad, szoktasd te egy veled való lefekvési formához, légy határozott, nem vagy rossz anya, engedd el a füled mellett a férjed beszólásait, és ő meg ha ő fektet, igya a levét annak amit főzött.
Lefogadom hogy ha kialakul veled az, hogy lefekteted és elalszik egyedül, akkor majd azt akarja hogy mindig te rakd le a kicsit, mert neki szórakoznia kell vele, neked meg elsőre, gyorsan elalszik. Csak addig bírd ki, aztán már te is mondhatod neki, hogy LÁTOD, ERRŐL BESZÉLTEM! :-)
Utolsó valtam.
Szerintem nem velem van a gond! Ha ketten vagyunk a gyerekkel,szépen elalszik egyedül,nem hisztizik ha otthagyom. Az apja szoktatta rá mindenre,ő hagy rá mindent. Én rongyosra beszélhetem a szám,de az apja nem hajlandó felfogni miről beszélek. Ha meg kifejezem a nemtetszésemet,én vagyok a rossz.
Hiába fektetek én le akármilyen szabályt ha csak én tartom/anám be.
Mikor még pici volt a gyerek hulla csendnek kellett lenni ha aludt nappal. Most ott tartunk hogy minimális zajra felébred,és ezt sem én találtam ki. Akkor is hiába beszéltem szét a számat!
Aki meg nem érti hogy mi a rossz abban hogy a gyerekhez kell feküdni olvassa vissza a válaszaimat!!! Nem az a baj hogy mellé kell feküdni,meg szórakozni hanem az hogy 1-1,5órát nem vagyok hajlandó mellette feküdni még el nem alszik,mert ha otthagyom visít!
A kakaóról annyit,hogy már kismilliószor mondtam a páromnak hogy csak 1üveggel hozok,mert a többit csak azért kéri hogy szórakozhasson,és kakaót nem teszek a tejbe.
Na erre megkapom hogy had igyon már annyit a gyerek amennyi jólesik neki,ha 1litert akkor 1litert,a kakaót meg ne sajnáljam már tőle!
Na, igen, ez meg a másik. Én is akartam írni, de inkább meggondoltam magam. A fogmosás.
Nem célszerű lefekvés előtt enni-inni, vizet persze lehet.
Miután utoljára evett-ivott valamit, várni kell 40-50 percet, és ezután kell megmosni a fogát. Az ilyen kicsi gyerekek még nem tudják maguknak alaposan megmosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!