Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pogány szülők! Ti hogy ünnepli...

Pogány szülők! Ti hogy ünneplitek meg az ünnepeket?

Figyelt kérdés

Nekem még nincs gyerekem, és elgondolkodtam, hogy hogyan fog ez zajlani, majd ha lesz.

Ott van pl. a yule/karácsony. Úgy tervezem, hogy nem a Jézuska fogja hozni az ajándékot, hanem tudni fogja, hogy mi adjuk neki. Ezzel eddig nincs is gond. Na de mi lesz, ha oviba kerül? Nem szeretném ,ha ő ábrándítani ki a többi gyereket a Jézuskából.

Gondoltam rá, hogy kezdetektől elmagyarázom majd neki, hogy vannak olyan gyerekek, akiknél a Jézuska hozza az ajándékot, mert ők Jézus születését ünneplik, de mi nem...

És az ostara/húsvét? Ott sem szeretném, ha a Nyuszi hozná az ajándékot (sőt, nagy ajándékozást sem szeretnék).

A többi ünnep miatt nem igazán aggódom, mert azoknál nincsenek ilyen "problémák".

Nálatok hogy van?

2012. júl. 2. 00:34
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Húsvétkor mi a tavaszt ünnepeljük, a természet újjászületését. Karácsonykor meg a családot, az együttlétet.

Viszont azt látom a gyerekeken, hogy szeretik a varázslatot, úgyhogy hozzánk jön fogtündér (szigorúan csak szép fehér, egészséges fogakat visz el) és húsvétkor is jön a nyuszi.

Ismerősnél azt mondták a gyereknek, hogy ők veszik az ajándékot, egymást ajándékozzák meg, az se okozott nagy törést a gyereknek.

2012. júl. 31. 01:08
 32/34 A kérdező kommentje:

Végül is mindenki azt szokja meg, amiben él. Én nem is emiatt aggódtam igazán, hanem hogy majd összezavarodik amiatt, hogy náluk nem a Jézuska hozza, míg máshol igen...

Pogányok! Ti hogy ünneplitek a 8 ünnepet? Például a közelgő Lughnasadh-t? Akár gyerekkel, akár gyerek nélkül. :)

2012. júl. 31. 09:29
 33/34 anonim ***** válasza:
Az én szüleim sem vallásosak, sőt a párom szülei sem, de ugyanúgy ünnepeljük mindkét oldalon a karácsonyt is és a húsvétot is. Ennek szerintem nem csak az a lényege, hogy vallás, de akkora öröm egy kisgyereknek télen izgatottan várni a másik szobában, aztán, előbújni, mikor szólnak, hogy megjött a Jézuska. (Amúgy nekem kiskoromban mindig angyalt mondtak, anya nem szerette ezt a Jézuska - dolgot mondogatni.) Illetve húsvétkor megkeresni a fűben a tojásokat, amiket a nyuszi hozott. Én nagyon élveztem mikor kicsi voltam, és sosem vallásként fogtam fel, hogy na ez most ezért van.
2012. júl. 31. 12:07
 34/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat! :)

Amikor én kicsi voltam, én sem vallásként fogtam fel, és gondolom, hogy az én gyerekeim sem gondolnák majd annak.

Viszont pogányként szerintem eléggé ellentmondásos lenne, ha a Jézuska hozná...

Várom a további válaszokat, a 8 ünnep ünneplésével, és a hozzájuk tartozó szokásokkal kapcsolatban is! :)

2012. júl. 31. 20:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!