Szeptemberben születik a kisbabánk, de már most megy a veszekedés. Én nem vagyok vallásos, nem vagyok hívő, irtózom a templomoktól. Nem szeretem a tömeget és a családi eseményeket. Felesleges pénzkidobásnak tartom a keresztelőt, de az anyósomék erőltetik. Szerintem az ember ráér magát megkereszteltetni később, olyan vallásúra, amilyenre akarja. Ha akarja. Attól félek, hogy elintézik majd a tudtom és a beleegyezésem nélkül. (Velem is ez történt anno.) Szerintetek?
Ezeket a félelmeidet el lehetne oszlatni, ha megismerkednél a pappal, aki a környéketeken van. Bár én nem támogatom azt (ahogy a linkemen láthattad), hogy valaki csak azért keresztelje meg a gyerekét, mert társadalmi nyomásnak érzi, de ha van benned indíttatás egy vallási közösséghez tartozásra, és csak azért állsz ellen, mert neked rosszak az emlékeid, akkor érdemes utánajárni, milyen nálatok ez a közösség.
Nekem is rossz élményeim voltak gyerekkoromban (és mára az egyház visszásságaitól is rosszul vagyok), de másoktól sok jót hallottam az ő közösségükről, papjukról, többeket ismerek, akiknek élmény volt gyerekként a hittan, a táborok stb. Szóval lehet ez jó is.
2012. jún. 30. 11:47
12/19 anonim válasza:
Pedig ha bigottan katolikusok, ki fogják harcolni....:S Egy fokkal jobb ha más vallásúak a nagyszülők (sajnos nem ebben az e etben) mert ott annyira nem divatolnak ezzel. Kényszerből nem szabad gyereket keresztelni, elveszik a lényege! Ott esküt kell tenni arra h vallásos módon nevelik majd, templomba járatják stb. a baptistáknál -gondolom- ezért is van csak felnőttkeresztség. Mondjuk azt is leírom, h sok múlik azon is , h milyen a pap? Mi kereszteltettük mindkét gyermeket, mert ha nem is bigottan, de mondhatjuk h vallásosak vagyunk. De a papbácsink nagyon kedves, vicces, és nem kérte számon tőlünk, h hányszor, mikor, miért nem járunk templomba....
2012. jún. 30. 11:52
13/19 anonim válasza:
Nem intézhetik el a szülők tudta és beleegyezése nélkül a keresztelőt!! Ez nagyon fix!!!
Hogy nem akarod megkereszteltetni,az abszolút a Te dolgod és a Párodé! A nagyszülőknek annyi közük van hozzá,hogy a kicsid az unokájuk lesz majd,de konkrétan joguk semmi nincs,ha csak nem vagy kiskorú,és nem Ők lesznek a kicsid gyámja!
Boldog babavárást és egészséges kisbabát! :-)
Üdv: 3 lányos
2012. jún. 30. 13:11
14/19 anonim válasza:
Mond meg nekik, hogy semmi értelme megkeresztelni ha te nem akarod a vallásra nevelni. A keresztszülők elvileg a keresztséggel azt is vállalják, hogy keresztény szelemre nevelik a kereszt gyereket.
2012. jún. 30. 13:48
15/19 anonim válasza:
Nálunk is erőltették de nem lett.Keresztszülőjelölt sem volt,ha lett volna valszeg belmegyek.Majd ha a gyerekem kéri akkor megkeresztelem.Nekem nem jelent semmit.
2012. jún. 30. 15:28
16/19 anonim válasza:
Én semmiképpen sem akarok keresztelőt, szerencsére a párom mélységesen egyetért velem ebben, úgyhogy nem is lesz. Az én családom nagyon bigott katolikus (engem is katolikus óvodába járattak, azt a lelki terrort, amit ott kaptam, sosem felejtem el), és sajnos a sógornőmék is, úgyhogy sok vita lesz még ebből, de teljesen felesleges azért megkeresztelni, mert "úgy illik". Ugyanezért nem volt templomi esküvőnk sem, mert álszentségnek érezném a hívőkkel szemben úgy, hogy mi nem vagyunk vallásosak. A templom maradjon meg a vallásosoknak!
2012. jún. 30. 15:30
17/19 anonim válasza:
Én nem vagyok megkeresztelve, és a mai napig bosszant. Ugyanezekkel az érvekkel magyarázta nekem anyu a miértjét... Most meg több hónapomba telik majd megkeresztelkedni, mert így ugye kizárva a templomi esküvő. A lányom meg lett keresztelve és a születendő kisfiam is meglesz. Senki nem kötelezi a megkeresztelkedett embereket a hitgyakorlásra, senki felett nem állnak ostorral... Mondjuk nekem nagyon megtetszett egy egyházi iskola nevelési elvei, ezért azon vagyok, hogy felvegyék majd oda a kisasszonyt. Én így éltem/élem meg, hogy nem lettem megkeresztelve...
2012. jún. 30. 20:09
18/19 Sókristály válasza:
Kicsit off, de áruljátok már el, hogy miért pontoztátok le a 2-es válaszomat? Újraolvastam, most sem érzem rossznak.
Ugyanez a kérdés a 3-as válasszal is, többször elolvastam, nem értem, mi vele a baj.
2012. jún. 30. 20:12
19/19 anonim válasza:
Én se akarnék keresztelőt a gyereke(i)mnek. Nővérem első gyerekének keresztelőjén ott voltam, de eléggé unalmas volt, legalábbis nem tudtam értékelni, nekem ez nem jelent semmit. A hülye apósa ragaszkodott hozzá főleg, mert az képmutatóan "vallásos". A másik két gyerekén már ott se voltam részben anyagi okok miatt, részben meg a beállítottságom miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!