Anyukák! Mit csináljak? Én nem akarok rosszat a lányomnak!
"De ha a párom,a szüleim stb.hívnak azt azért fel kell vegyem."
Szerintem pont ők azok, akiket nem kéne felvenned. Megérthetik, hogy vezetsz, ott vannak a gyerekeid. Mondd meg nekik, hogy ha nem veszed fel, akkor vezetsz, hívjanak később, vagy te hívd vissza őket, amikor kiszálltatok a kocsiból.
Fogalmam sincs hogy hívják ezt a kütyüt, ezért körül írom. Szóval van egy készülék amibe ha belerakod a telefonod és ez rá van kötve a rádióra, akkor a rádió a telefon csörgésnél kikapcsol, neked csak annyi a dolgod hogy a felvevőt megnyomd és már beszéltek is. Van egy mikrofon a fejed fölött a kocsi plafonján. Szóval így a gyerekek is hallják a beszélgetést, de neked nem kell csak egy gombot megnyomni. Ez elég biztonságos.
Viszont azzal egyet értek hogy a párod és a szüleid is biztos tudnak várni amíg visszahívod őket.
Azt hiszem, az én válaszomnak sem fogsz örülni.
A telefonálás nem csak félkézzel veszélyes, akkor is elvonja a figyelmedet, ha a füledbe van dugva. 2 gyerek ül a kocsidban, Ők is zsezsegnek, és utolsó idős terhesként amúgy sem tud az ember túlságosan koncentrálni. A falunkban egy anyuka szülés előtt 3 héttel gázolt halálra egy férfit, aki teljesen szabályosan ment át előtte.
Én biztosan nem venném fel, ahogyan nem is szoktam. külön csengőhangja van mindenkinek a családban, így mindig tudom ki hív. Ha a gyerekek, akkor megállok az első lehetőségnél, és visszahívom Őket. Ha bárki más, akkor csak hazaérkezés után. Inkább az útra figyelek. Pedig több mint 18 éve vezetek, tehát nem vagyok éppen rutintalan.
A másik, hogy gondold végig, miért reagál így a lányod. Biztosan eleget foglalkozol, beszélgetsz vele? Nemsoká itt a kistesó, és Ő már tudja mi jár ezzel. Lehet, hogy próbálja kikövetelni az osztatlan figyelmedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!