Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mit csináljak? Én...

Anyukák! Mit csináljak? Én nem akarok rosszat a lányomnak!

Figyelt kérdés
Szóval, helyzet a következő:van egy 5 éves lányom egy 2,5 éves fiam és 36 hetes kismama vagyok.Kocsival közlekedem.Most bevezették,hogy akit rajtakapnak,hogy vezetés közben telefonál azt megbüntetik.Nekem elég sok hívásom van,ezért gondoltam,úgy ahogy sok ember én is előveszem a telefonomhoz kapott fülhallgatót és azzal telefonálok az autóban.Nemcsak a büntetés miatt,hanem azért is mert veszélyes a kocsiban telefonálni.Ezzel,eddig nem is lenne semmi gond,beülök a kocsiba,bedugom a fülhallgatót a mobilba,aztán a fülembe,de csak az egyiket,hogy közben halljam a gyerekeket.Ha hívnak felveszem,beszélek,leteszem.A füles vezetés közben mindig a fülemben van.De a lányom ezt utálja!Nem bírja elviselni,hogy ott van.Fogalmam sincs miért.Ha bedugom elkezd sírni,és könyörögni,hogy anya vedd ki,vedd ki,és úgy viselkedik mintha félne tőlem.Én elég határozott vagyok,nem szoktam hagyni,hogy a lányom befolyásoljon bizonyos dolgokban,de olyan rossz,hogy ezt csinálja.Csak sír,sír,és könyörög.Nagyon szófogadó,de ezt egyszerűen nem lehet vele megbeszélni.Ha mondjuk megyünk valahova,és közben megállok egy boltba,akárcsak 2 percre,akkor nem akarom eltenni a fülhallgatót.Átfűzöm magamon,és természetesen kihúzom a fülemből,csak ott lóg rajtam.Gondoltam tök felesleges macera kihúzni,eltenni stb.,úgyis csak 2 percre megyek be.De a lányom elkezdett ordítani,sírni,hogy kérlek,anya ne stb.!Ez apró dolognak tűnik,de ne tudjátok meg,milyen rossz a lányomnak.Ilyen hisztiket,még soha életében nem csapott.Hogy oldjam meg?Mit csináljak?Vezetés közben ugyanúgy kell telefonálnom,ha nem használok fülhallgatót,mégis hogy?Kihangosító nem jó ötlet,mert a gyerekek elkezdenek kiabálni bele stb.
2012. jún. 18. 11:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Én megértem a válaszotokat.A lányommal sosincs semmi gond,nagyon szereti az öccsét is,és már alig várja,hogy a hugi is megszülessen.Abszolút odafigyelek rájuk,beszélgetek velük vezetés közben is.Nem tudom,miért csinálja ezt a lányom.De,ha már meglát más,idegen embert fülhallgatóval,elkezdi nekem mondani,hogy anya,anya szólj rá,ezt nem szabad...Valószínűleg,az lesz,hogy a kocsiban érő hívásokat nem veszem fel,később visszahívom az illetőt.Egyébként,nem munkaügyben telefonálok,tanár vagyok,szóval nem az a tipikus telefonálgatós munka,csak mindig rosszkor hívnak :)
2012. jún. 18. 13:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg nap közben mutasd meg neki többször,engedd,hogy megsimogassa,megérintse, és mikor már megbarátkozott vele próbáljátok ki az ő fülében is(mármint nem igazából,csak tedd be neki, hogy lássa,nincs benne semmi rossz).egy idő után biztos hozzá szokik és nem lesz neki gond.

Egyet értek azzal,hogy ha lehet az ember ne telefonáljon kocsiban, de mondjuk szerintem nem kell ráhagyni a gyerekre az irreális félelmet.Mert ha esetleg tényleg fontos hívás jön, amit muszáj felvenni és a háttérben ott ordít az 5 éves, akkor az rosszabb mint ha be sem lenne dugva a füledbe...

2012. jún. 18. 14:09
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
headset,és abba füledbe amit nem lát. de elég gáz h ő akarja beszabályozni h telefonálhatsz-e
2012. jún. 21. 12:42
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

A gyerekeknek sokszor vannak irreális szorongásai, amit felnőttként nagyon nehéz megérteni.

Van olyan gyerek, aki fél a kopaszoktól, a bajuszosoktól, a szemüvegestől, a nagyhangútól, stb.

Mivel a füles nem tartozik hozzád, érzi, hogy az nem az "anya része", okozhat benne ilyen megmagyarázhatatlan félelmet. Csak annyi tudatosul benne, hogy valami nem OK. Esetleg láthatott már olyat ( mesében vagy az utcán) amikor egy ilyen kis "kütyü" viselése valami rosszat ( esetleg betegséget, agresszivitást, stb) jelentett és ehhez kapcsolja ezt a képet.

Őszintén szólva nem tudom, hogy tudnád közelebb hozni hozzá ezt a dolgot, próbáld meg amit az előzőek mondtak ( elmagyarázni neki mi az, hadd fogja meg, próbálja ki, stb).

Ha ez nem vezet eredményre, nem használnám ( én egyébként amúgy sem). Nem lehet semmi olyan fontos, amit ne lehetne később egy visszahívással elintézni.

2012. júl. 3. 12:55
 15/17 anonim ***** válasza:
43%
2 gyerekkel a hátad mögött vezetés közben minek telefonálgatsz? Nehogy már nem ér rá akkor amikor megállsz.
2012. júl. 3. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:
a 14-es válaszolóval értek egyet-a többiek tévúton vannak,ha azt hiszik hogy hiszti meg figyelem felkeltés.Ha egyébként jó magatartású gyerek.Valami szorongás lehet,fóbia.Nem lehet hogy látott valami filmet vagy mesét amiben valakinek volt ilyenje és rossz dolog történt vele.?Az lesz a megoldás hogy egy darabig ne használd és próbáld megbeszélni vele hátha kiböki hogy mitől fél.
2012. júl. 3. 13:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Biztosan, hogy fel tolle??? Nem inkabb zavarja mert rajott, hogy ha a fuledbe van akkor massal beszelsz es ra annyira nem figyelsz. Gondolom inkabb beszelgetne, dumalgatna, enekelne... es neki ezt nem lehet amikor te beszelsz fulhalgatoval a fuledbe. En ugy gondolom, hogy nem fel magatol a keszulektol hanem inkabb attol, hogy ott vagy mellette de megsem mert massal vagy elfoglalva. Tehat o hirtelen hatterbe szorul ha valaki felhiv par pillanatra es ezt o nehezen emeszti meg. Nekem van egy ilyen baratnom akit eleg gyakran hivnak. Megszoktam de oszinten szolva enyhen zavar, hogy ott log a bluetooth a fulebe mikozben beszelunk aztan hirtelen odaszol, hogy jaj bocs, hivnak mindjar dumcsizunk. Ezt eljatsza parszor egy talakozas alatt. :)) Persze nem az o hibaja mert melo ugyben hivjak szegenyt csak leirtam, hogy irto zavaro tud lenni, hogy tudd mihez kotni a szituaciot. Nem lehet, hogy a lanyod is ezt erzi?
2012. júl. 3. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!