Anyukák! Mit csináljak? Én nem akarok rosszat a lányomnak!
szerintem meg nap közben mutasd meg neki többször,engedd,hogy megsimogassa,megérintse, és mikor már megbarátkozott vele próbáljátok ki az ő fülében is(mármint nem igazából,csak tedd be neki, hogy lássa,nincs benne semmi rossz).egy idő után biztos hozzá szokik és nem lesz neki gond.
Egyet értek azzal,hogy ha lehet az ember ne telefonáljon kocsiban, de mondjuk szerintem nem kell ráhagyni a gyerekre az irreális félelmet.Mert ha esetleg tényleg fontos hívás jön, amit muszáj felvenni és a háttérben ott ordít az 5 éves, akkor az rosszabb mint ha be sem lenne dugva a füledbe...
A gyerekeknek sokszor vannak irreális szorongásai, amit felnőttként nagyon nehéz megérteni.
Van olyan gyerek, aki fél a kopaszoktól, a bajuszosoktól, a szemüvegestől, a nagyhangútól, stb.
Mivel a füles nem tartozik hozzád, érzi, hogy az nem az "anya része", okozhat benne ilyen megmagyarázhatatlan félelmet. Csak annyi tudatosul benne, hogy valami nem OK. Esetleg láthatott már olyat ( mesében vagy az utcán) amikor egy ilyen kis "kütyü" viselése valami rosszat ( esetleg betegséget, agresszivitást, stb) jelentett és ehhez kapcsolja ezt a képet.
Őszintén szólva nem tudom, hogy tudnád közelebb hozni hozzá ezt a dolgot, próbáld meg amit az előzőek mondtak ( elmagyarázni neki mi az, hadd fogja meg, próbálja ki, stb).
Ha ez nem vezet eredményre, nem használnám ( én egyébként amúgy sem). Nem lehet semmi olyan fontos, amit ne lehetne később egy visszahívással elintézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!