Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha nem akarok...

Miért baj, ha nem akarok puccos keresztelőt?

Figyelt kérdés

Augusztusban lesz a fiam keresztelője, akkor már 10 hónapos lesz. Egy sima fehér vászonnadrágot és egy fehér kisinget akarok ráadni. Apán egy fekete nadrág és egy ing lesz, rajtam pedig egy fehér nadrág és egy blúz. Anyukám tegnap leszólt, hogy a gyereknek megveszi ő az öltönyt, ha nem akarok rá költeni. De hiába mondtam neki, hogy ne vegye meg, mert többet úgysem adom rá, mert hát hova. Elajándékozni meg biztos nem fogom, úgyhogy én feleslegesnek tartom az öltönyt. Ráadásul hamar kinövi.

A templomi szertartás után pedig otthon lesz egy kis buli, amire én készítem a hidegtálat, sülteket. Mondanom sem kell, hogy ez sem tetszik senkinek.

Az én fiam, én szeretném ezt az egészet intézni.

Semmit sem engedtem megvenni neki már az elejétől. Pedig apósomék akarták a kiságyat is megvenni (náluk első unoka), de nem hagytam (mondván, ha a többi unokájuknak majd nem tudják megadni valamiért, akkor a többi testvér minket fog lehordani, hogy bezzeg mi megkaptuk...).

Én gondolkodom rosszul?

2010. jún. 17. 13:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van,nem kell túlzásokba esni!Lehet,hogy anyós a külvilágnak akar "villogni",de ez nem erről szól.Kivéve,ha az anyuka is ezt akarja.De nálatok nem így van,az legyen,amit te akarsz.
2010. jún. 17. 14:02
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk se volt puccos keresztelő. Én a kislányomra (szintén augusztusban) egy kisrózsaszín ruhát adtam, kis fehér harisnya és egy fehér pellerin. Mi se voltunk nagyon kiöltözve, de azért adtunk magunkra. Mi bográcsost csináltunk kint a kertbe a jó időn. Nem is hívtam meg senkit, a keresztszülők voltak meg a nagyszülők. Volt aki zokon vette, de sajnálom, nem lagzit akartam csinálni. nem beszélve arról, hogy még csak 6 hós volt a lányom. Szerintem nem gondolkozol rosszul. Nálunk is kicsit rosszul jött ki, amikor a hugom kérdezte, mikor lesz a keresztelő és mit vegyenek, én meg mondtam neki, hogy ne haragudj, de nem vagy meghívva. Ha mindenkit meghívtunk volna (mert ha az egyiket hívod akkor a másikat is kell), akkor 25-30-an lettünk volna. Hát nem! Én a következőt is így fogom csinálni. Kitartás!!!
2010. jún. 17. 14:03
 3/15 anonim ***** válasza:
Nálunk meg még keresztelő sem volt, pedig már 14 hónapos. :( Szívem szerint elmennénk hárman és a keresztszülő, de abból halálig tartó sértődés lenne...így nem is tartottunk semmit.
2010. jún. 17. 14:04
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiamnak júliusban lesz a keresztelője, 9 hónaposan és én sem szeretnék neki semmi extra ruhát. Főleg nem kisöltönyt, mert szerintem nevetséges is. Én egy galléros fehér pólót v bodyt illetve egy fehér nacit adok rá. Illetve a templomban sztem kell majd egy fehér kardigán is. Mi utána beülünk egy kis étteremben a környéken és megebédelünk. Ennyi. Nem akarok nagy dínom-dánomot.

Ti vagytok a szülei, a ti döntésetek, ebbe más nem szólhat bele, max. javasolhat. Úgyhogy jól teszed!

Az, hogy semmit nem engedsz megvenni, az szerintem butaság. Miért ne adhatnának ajándékot az unokájuknak?

A többi tesó is tuti fog kapni valamit majd ha eljön az ideje.

2010. jún. 17. 14:04
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem,nem te gondolkodsz rosszul.

Nálunk is ez a fő téma mindig.

A kisfiam 13 hónapos múlt,még nem kereszteltük meg.

Mindkét nagyszülő máshogy gondolkodik.

Anyósom is meg akarta venni már a ruhát,sikerült lebeszélnem(remélem),na meg persze,az egész pereputty,mert ha nem lesznek ott,akkor ki mit fog gondolni???!!!(nagyon nem érdekel.)

Apukám pedig egy nagy banzájt szeretne,itt alvós,bulizósat.

De könyörgöm én hová rakjak el a 3 szobába 23 embert?

2010. jún. 17. 14:05
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Öltönyt egy 10 hónaposra??? Atyaég....

Szerintem ebben ne engedj, ez ugyanolyan mint az esküvő: a Ti napotok, úgy kell lennie ahogy Ti akarjátok.

Az unokának való vásárolgatás más téma. Mi nemes egyszerűséggel feladtuk a harcot. Első unoka mindkét részről. Szabályokat akartunk betartatni, pl. hogy nagyjából egyforma értékű szülinapi ajándékot vegyenek a nagyszülők. Az egyik oldal semmibe vette a szabályainkat, megvett a fiunknak egy csomó dolgot, hatalmas értékben. Erre a másik oldal kezdett panaszkodni, hogy ő is akart még venni neki ezt-azt, de mi nem engedtük.

Így egyszerűen eltöröltük a szabályokat, költsenek nyugodtan vagyonokat az unokájukra, jók lesznek még ezek a dolgok a többi babának is a családban.

2010. jún. 17. 14:05
 7/15 bucibabuci ***** válasza:
100%

Az öltöny az már tényleg sok, hisz biztosan meleg lesz, azért az egy alkalomért kár.

A kságyat azt el kellett volna fogadnod, ha ő az első unoka, tovább tudtátok volna adni a következő gyereknek a családban, ugyanúgy mint a kinőtt ruhákat, és nem utolsó szempont, hogy a nagyszülők szeretik az unokát kényeztetni, szerintem megsértetted őket ezzel, ha nem is mutatják. Lehet hogy a férjed testvére nem fogja tudni megvenni és akkor csak odaadnátok, hogy a nagyszülők vették, továbbadjuk nektek. DE így is odaadhatjátok :)

Ez csak az én véleményem, ugyanis mi is a sógornőméktől kaptuk a kiságyat, hordozót amit anyósomék vettek, hiába meg tudták volna venni. Lányom a ruhákat, rá nem is sokat kellett venni, ünneplő is volt közöttük, és örültünk neki, mert mi nem vagyunk olyan jó anyagi helyzetben, mint ők.

2010. jún. 17. 14:07
 8/15 A kérdező kommentje:
A kiságyat azért sem engedtem megvenni, mert a párom öccséék is babát vártak (5 hónap van a 2 fiú között), így nem is tudtam volna tovább adni, mert még mi is használjuk, és ők pedig tudom, hogy nem állnak úgy anyagilag, hogy mégegy ágyat tudtak volna venni. Apróbb ajándékokat, ruhákat, játékokat vesznek neki, rajongásig imádják a fiamat, de a nagyobb dolgokat nem engedtem. Én vállaltam be a babát, én is szerettem volna neki megadni a legszükségesebb dolgokat.
2010. jún. 17. 14:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk valamikor nyár végére van tervezve a keresztelő.

Ha a szűk családot meghívom, akkor az minimum 23 ember.

Ennyi embert etetni nem kis pénz.

Inkább elvisszük nyaralni a gyereket meg magunkat.

A keresztelőn mi leszünk, meg a keresztszülők és elmegyünk ebédelni utána a keresztszülőkkel. Akinek nem tetszik, így járt.

Vagy ki is fizetheti.

Mondjuk én ebben elég szélsőséges vagyok, mert keresztelni sem akartam, a párom ragaszkodik hozzá, de nagy bulit nem akarok, ha már engedtem.

2010. jún. 17. 14:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem semmi baj nincs azzal ahogy te gondolod.

Az én fiamnak januárban volt a keresztelője akkor volt 1 éves egy barna bársonynadrág és egy pulcsi volt rajta.( sötétkék macis)

Nálunk nem volt ilyen gond, de én sem akartam öltönyt venni és hasonlók.

2010. jún. 17. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!