Miért baj, ha nem akarok puccos keresztelőt?
Augusztusban lesz a fiam keresztelője, akkor már 10 hónapos lesz. Egy sima fehér vászonnadrágot és egy fehér kisinget akarok ráadni. Apán egy fekete nadrág és egy ing lesz, rajtam pedig egy fehér nadrág és egy blúz. Anyukám tegnap leszólt, hogy a gyereknek megveszi ő az öltönyt, ha nem akarok rá költeni. De hiába mondtam neki, hogy ne vegye meg, mert többet úgysem adom rá, mert hát hova. Elajándékozni meg biztos nem fogom, úgyhogy én feleslegesnek tartom az öltönyt. Ráadásul hamar kinövi.
A templomi szertartás után pedig otthon lesz egy kis buli, amire én készítem a hidegtálat, sülteket. Mondanom sem kell, hogy ez sem tetszik senkinek.
Az én fiam, én szeretném ezt az egészet intézni.
Semmit sem engedtem megvenni neki már az elejétől. Pedig apósomék akarták a kiságyat is megvenni (náluk első unoka), de nem hagytam (mondván, ha a többi unokájuknak majd nem tudják megadni valamiért, akkor a többi testvér minket fog lehordani, hogy bezzeg mi megkaptuk...).
Én gondolkodom rosszul?
Mi tavaly kereszteltük meg a két gyerköcöt.2 éves volt az egyik 3 hos a másik.egyedül mi a nyagyszülök és a keresztszülök voltunk.Utána ithon megebédeltünk és kész.
Annyit viszont engedtem hogy a kerezstszülök vehettek nekik ruhát de csak olyan ami nem csili vili és késöbb is rá tudom adni.
Nem akartam keresztelni de párom annyira mondta hogy muszáj volt.
Abbol viszont nem engedtem hogy nem lesz nagy felhajtás mert ha azt veszük abbol a két gyerek csak a szenvedést kapta volna mert minél többen vagyunk análl töben nyuzták volna öket.Ez pedig a számukra csak szenvedés lett volna.Így viszont mindenki tudta mikor alszik eszik stb a kicsi és a nagyobb és nem volt belöle gond.
a te fiad, a te keresztelőd. Jogod van úgy csinálni, ahogy akarod. Ne engedj belőle.
Nálunk nagy banzáj volt, 25 fő, buli, étterem, foglalt szoba. Jól jött ki, és a család el is várta a nagy bulit.
A kicsi fehérben volt, plüss pulcsi, mellényke, nadrág, cipő, sapka volt rajta. Esetleg annyit fűznék hozzá, hogy templomba nem nagyon illik a férfinak ingujjban menni. Nálunk ezért cirkusz volt, a férjemnek öltönyt kellett vegyünk. Mindenki ki volt öltözve.
A nagyszülőknek meg mondd meg, hogy az öltönyke gáz és kész. Ha így adod elő, csak nem akarnak tán bohócot csinálni a saját unokájukból!
Köszönöm a válaszaitokat! Remélem anyámat is sikerül meggyőznöm, hogy ne vegye meg az öltönyt.
Mi sem leszünk sokan: a fiam, apa és én, valamint anyám, anyós, após, a két keresztszülő (a babás sógorék), és a párom másik öccse a barátnőjével.
Na akkor nem csak nalunk all a bal emiatt.
Kulfoldon eluntunk es nyaron akartunk hazamenni, es megkeresztelteni a lanyunkat.
A keresztszuloknek direkt nem akartunk szolni elore, hogy ne koltsenek feleslegesen, hiszem mindene meg van a lanyunknak, meg az is ami tok felesleges.
Erre a draga anyosom felhivta a keresztapa jeloltet, es el kezdte mondani, hogy O lesz am a kisunokajanak a keresztapja es kezdhet vasarolgatni.
Leadott egy listat, hogy mit vegyen az unokajanak.
Ree olyan mergesek lettunk, hogy mondtuk, hogy ok akkor nem O lesz, mert direkt ezt akartuk elkerulni.
Erre anyos ranktamad, hogy mert biztos talatunk egy gazdag angolt aki tobb mindent tud venni.Meg O mar leszervezte a keresztapaval, hogy mit vegyen es a keresztanya listajat is mar allitja ossze.
Azt hittem kitepem a hajam az idegtol.
Meg egy ilyen fontoskodo oreglanyt meg sosem lattam....
Ne hagyd magad....ha lehetne cirkuszban mutogatnak az unokakat a nagyszulok ha lehetne....
De az en lanyombol, nem csinal senki kiallisai majmot az tuti.
Nálunk szerencsére nem anyósékkal van a gond, ők megértik, hogy mit szeretnék. A saját anyám ilyen sajnos. A tesómék 2 fiára is állandóan vásárolgat felesleges dolgokat, amit ők ki is használnak. A tesóm már görkorcsolyát vetet vele a 4 éves unokaöcsémnek. Meg nem egyszer vett olyan játékokat nekik, amivel kb. 2 percig játszottak, utána a szekrény tetején végezte, mert vagy nem érdekelte őket tovább, vagy hiába volt egyforma a 2 játék, így is összevesztek rajta. Rengeteg ruhát-cipőt vetetnek vele, szinte ő ruháztatja őket.
Én ezt nem akarom, mert tudom, hogy akkor anyósék is rosszul éreznék magukat, hogy ők viszont ennyi mindent nem tudnak venni. Ők másképp mutatják ki a szeretetüket felé. Sokat foglalkoznak vele, ha náluk vagyunk, akkor apósom már reggel 6kor (általában akkor ébred a fiam) viszi magához az unokáját, és együtt tévéznek, vagy csak játszanak, én meg még aludhatok egy kicsit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!